Tiramisu de casă

Acum ceva timp puneam pe pagina de FB a blogului o poză cu două prăjituri senzaţionale. Tiramisu de casă şi Albina. Două deserturi al naibii de delicioase.

Asta-i poza.

prajituri

Eu şi acum salivez când o văd!

Bine, una dintre prăjituri am încercat şi eu să o refac. În stilul meu, Prajitura Albina parfumata. A ieşit tare bună, dar ştiţi că-i mai bun când face altcineva. 😉 Şi acestea au ieşit tare bune!

Reţeta pentru tiramisu de casă o am de la mama soacră. La fel cum am luat şi reţeta pentru acele cornuleţe fragede. Doar că pozele au ieşit mult mai bune atunci, aşa că o să vedeţi mai în detaliu poza cu acel tiramisu de casă.

Ingrediente necesare:

  • 5 gălbenuşuri de ou
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 1 cutie de mascarpone
  • 0,5 l frişcă lichidă
  • pungă mare de pişcoturi
  • sirop pentru însiropat- cafea după gust

Pregătire şi asamblare

Nu am cum să zic că se găteşte şi nici nu se face tare mult deranj. Este o pregătire al cărui rezultat final te va lăsa mască 🙂

Gălbenuşul trebuie bătut bine cu zahărul. Eu am folosit mixerul, dar se poate folosi şi telul dacă vrei să faci cardio la mâini. După ce este bine bine bătut acest amestec, se adaugă cutia de mascarpone şi se continuă mixare. Este gata atunci când mascarpone s-a încorporat bine în amestec.

Separat se bate frişca lichidă. Într-un vas înalt. Fiindcă atunci când frişca va fi gata bătută se adaugă amestecul de gălbenuş cu mascarpone. Şi gata crema!!!

Eu am folosit un vas termorezistent, nu ştiu de ce. Mi s-a părut mai la îndemână. Dar se poate folosi o tavă normală pentru asamblare.

Făcut cafea light, înmuiat pe rând pişcoturi în ea şi aranjat în tavă. Când este gata primul strat de pişcoturi, adaug jumate din cremă, apoi mai pun un strat de pişcoturi şi apoi cealaltă jumate de cremă. Deasupra se pune un strat de cacao şi gata prăjitura!

Pentru un deliciu mai mare, am lăsat tava la rece cam o oră!

Poza cu tiramisu făcut de soacra:

tiramisu de casă

Aşa-i că arată tare bine?!

La mine nu a reuşit să stea la poză preparatul. Am avut musafiri şi a trecut tot!

Cum vi se pare această reţetă de tiramisu de casă?

6 Comments on “Tiramisu de casă”

  1. Imi ploua in gură,pacat ca la mn in sat nu se gasesc piscoturi dar cu prima ocazie la Galati imi si iau..felicitari arata nemaipomenit!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.