Cheesecake cu zmeură şi mure

Au apărut deja, iar eu musai să le combin cumva. Zmeură şi mure proaspete combinate într-un cheesecake cu zmeură şi mure divinilicios!

Cu zmeură am mai încercat şi această combinaţie de desert: Prăjitură cu zmeură şi cremă de vanilie şi Fără coacere. Frişcă, zmeură şi ciocolată

Păi se poate?! La cât mă văitam în concediu că ar fi bun un cheesecake, la cât visam la o combinaţie când am văzut murele de la bunic.. iată că am trecut la treabă.

Am pornit de la reţeta pe care o ştiu deja pentru un desert demenţial: Cheesecake fără coacere!

Inspirată am fot când am ales să împart porţia în două tăvi! Aşa, am reuşit să potolesc pofta familiei, dar să şi am linişte că voi avea ce poza.

Ingrediente necesare pentru un cheesecake cu zmeură şi mure:

  • 500 ml de frişcă lichidă
  • 2 cutii de cremă de brânză- adică 400 de gr
  • 2 tablete de ciocolată albă- adică 200 de gr
  • 1 plic de zahăr vaniliat
  • 4 pachete de biscuiţi mici- adică 280 de gr
  • 100 gr de unt
  • 500 de gr de zmeură
  • 500 de gr de mure
  • 10 linguri de zahăr
  • 4 linguri de amidon de porumb

Toate cele de mai sus se împart pentru blatul de biscuiţi, cremă şi glazură.  

De menţionat faptul că acum am ales să fac cheesecake cu zmeură şi mure în forma de chec. Am vrut să iasă altfel. Aşa că am tapetat tava cu folie alimentară şi am mai pus şi o pungă de 2 kg doar pe prtea unde ajunge crema şi blatul. Ca să nu fiu nevoită să culeg staniolul de pe cremă 😛

trusouri pentru botez

Blatul de biscuiţi

Am folosit biscuiţi Picnic, fiindcă se sfarmă mai uşor. Un pachet cu vanilie şi unul cu cacao pentru fiecare tavă de cheesecake. Sfârmat într-un vas înalt. Apoi adăugat 50 de gr de unt topit şi amestecat cu mâna până devine ca şi  un pesmet.

Crema

Crema de brânză am ales-o de la Hochland, frişca este de la Megle şi ciocolata este Milka.

Într-un vas înalt, se pune crema de brânză şi plicul de zahăr şi se freacă (urăsc să folosesc termenul acesta online, dar acum nu am de ales) bine cu mixerul.  În alt vas se bate bine frişca, până se întâreşte. Apoi se pune frişca peste crema de brânză, timp în care se mixează continuu.

Ciocolata am topit-o în cuptorul cu microunde, apoi am adăugat treptat peste amestecul format anterior (crema de brânză plus frişcă), timp în care nu am oprit deloc mixerul.

Prima asamblare

În tavă am pus blatul de biscuiţi, am pus câteva fructe  şi apoi am pus crema. Am distribuit porţiile în mod egal pentru fiecare tavă. Iar tăvile au stat la frigider până am făcut glazura.

pregatire cheesecake nou

Glazura

500 de gr de zmeură plus 5 linguri de zahăr le-am pus într-o oală, apoi pe aragaz pe foc mic. La fel am procedat şi cu murele avute. Au stat pe foc circa 15 minute, până când au început să facă spume şi fructele să se zdrobească uşor. Am oprit focul şi am adăugat, în fiecare oală, câte 2 linguri de amidon de porumb. Acesta îngroaşă amestecul, dar nu îl încheagă foarte tare.

De data aceasta am ales varianta frcutelor întregi în glazură, dar data viitoare voi face cumva şi voi strecura amestecul înainte de a adăuga amidonul, pentru a nu rămâne sâmburii aceia mici de la fructe.

A doua asamblare

Am scos tăvile de la rece şi am adăugat glazura răcită(!). O lingură de amestec de mure, o lingură de amestec de zmeură…  am continuat de-a lungul tăvii de cheesecake şi  apoi am adăugat câte un fruct pentru  fiecare rând de glazură!

Aşa arată după ce a stat 12 ore în frigider!

cheesecake lung

Servire plus poze

Pentru un efect mai interesant, am răzuit deasupra ciocolată albă.

cheesecake cu zmeura si mure cheesecake racoros

Cum vi se pare că a ieşit?

Ce alte combinaţii pentru cheesecake îmi recomandaţi să încerc?

18 Comments on “Cheesecake cu zmeură şi mure”

  1. Arată tare aprtisant si mai ca imi lasa gura apa, dar ma multumesc cu privitul. Nu sunt o adepta a prăjiturile, am doar câteva care imi plac si foarte rar reusesc alte prăjituri sa ma convinga.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.