La ce este bun un glucometru?

Cum necum, mai mereu aud prin preajma mea ceva legat de glicemie sau glucometru.

Cel mai recent, când am fost și am donat sânge. Este un pas care îl fac toate persoanele care ajung în postura de a dona. Și anume, li se măsoară glicemia cu ajutorul unui glucometru. Dar, niciodată nu am stat să caut mai multe informații despre acest subiect.

Fii sănătos: Informează-te!

Deși, de câteva ori mi-a zis medicul de familie, că dacă am unele simptome, înseamnă că glicemia este mică și că va fi nevoie să cosum ceva dulce. Bine, asta de multe ori o servesc ca și scuză, pentru a-mi ascunde pofta de dulce- știu că nu e bine!

Iar în familie, în cazul rudelor apropiate, nu a fost adusă vorba de nici un caz de diabet. Până recent. Când mătușa soțului a fost diagnosticată cu această boală. Și acum își măsoară glicemia acasă, cu ajutorul unui glucometru.

Ce este glicemia?

Glicemia reprezintă nivelul zahărului din sânge. Acest nivel poate fi variabil în funcție de diferite perioade ale zilei  precum şi în raport diferit faţă de masă – înainte sau după consumarea mâncării.

Glicemia normală pentru o persoană sănătoasă, care nu este bolnavă de diabet, este de 70-100 mg/dl, măsurată dimineaţa, pe nemâncate. O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerată hiperglicemie, iar o valoare care ajunge sub 70 mg/dl reprezintă hipoglicemie.

La ce este bun un glucometru?

Glucometrele sunt cea mai bună formă de măsurare a glicemiei, ce se poate face chiar la domiciliu. Fără a fi nevoie să mergi zilnic la medic pentru a afla aceste rezultate.

Toate glucometrele funcționează pe același principiu, dar fiecare aparat are propriile sale benzi de testare sau accesorii suplimentare pentru a ajuta memorarea valorilor. O bandă de testare este banda specială de unică folosință, care absoarbe mostra de sânge și este introdusă în glucometru pentru a obține valorile necesare.

la ce este bun un glucometru

Cum se utilizează

Este important să ai pe pielea curată, fără urme sau alte reziduuri care pot intra în contact cu sângele și  să modifice rezultatul testului.

Testarea se face astfel: Se înțeapă degetul folosind dispozitivul de înțepare special. Se obține o picătură de sânge care se aplică pe banda de testare. Se introduce banda în glucometru, conform instrucțiunilor aparatului. Apoi apar valorile zahărului din sânge.

Modele fel și chip

Pentru a avea un glucometru bun, iată câteva criterii  care te pot ajuta să alegi mai bine:

  • Modelul aparatului. Sunt modele care pot din folosite cu ambele mâini și sunt mai usor de manevrat.
  • Dimensiunile eșantionului de sânge. Alegerea unui ac cât mai fin și cantitatea de sânge cât mai mică necesată eșantionului, fac acest proces unul mai ușor de tolerat. În timp!
  • Valorile reale pe care glucometrul le oferă din eșantion sunt foarte importante.
  • Stocarea datelor. Persoanele obișnuite cu era aplicațiile de pe telefonul mobil, își pot monitoriza în timp real afecțiunea. Sunt ideale modelele de glucometru ce pot stoca atât valorile glicemiei, cât și data și ora la care acestea au fost efectuate.
  • Accesoriile sunt cele care nu trebuie să  lipsească: ace sterile, teste pentru glicemie, soluții de control.
  • Fiabilitatea. Un astfel de aparat, unul fiabil,  va fi ușor de transportat și rezistent în timp în fața deteriorării.

Cu sănătatea nu este de joacă!

Și pentru a fi pregătit pentru diferite evenimente legate de sănătate, este important să fii la zi cu ceea ce ține de propria sănătate!

Control periodic la medicul de familie!

Semnalarea și investigarea oricărui simptom atipic!

Reducerea obiceiului de a lua medicamente după ureche!

Stil de viață echilibrat!

Sănătate multă îți doresc!

4 Comments on “La ce este bun un glucometru?”

  1. Este foarte important deoarece este bine să îți masori glicemia mai ales când ai cazuri in familie cum e cazul meu.E ușor de folosit și e bine sa prevenim decât să tratăm

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.