Încă mă obișnuiesc cu noul spațiu unde-mi desfășor talentul culinar. Dar, se pare că mai reușesc să scot și câte un preparat inedit. Cel puțin pentru mine acest piept de pui în crustă specială este mai inedit.
Ceea ce a început ca un simplu șnițel din piept de pui, s-a transformat repede atunci când am adăugat unele ingrediente. Le-am avut la îndemână, rămase după ce am făcut o nouă tură de gustări calde cu ciuperci. Și noroc că am zis să le încerc pe carnea de la pieptul de pui.
Și mai am avut un pic de noroc, căci am apucat să le fac poze, înainte de a le servi 🙂 Nu au ieșit foarte multe bucăți, având în vedere că am avut musafiri în acea zi!
Ingrediente necesare:
- 1 bucată de piept de pui
- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 100 gr de cașcaval răzuit
- 2 linguri de mărăr tocat mărunt
- 1/2 ceapă galbenă tocată
- sare și piper
Piept de pui în crustă specială
Carnea am curățat-o, apoi am feliat după bunul plac și condimentat cu sare și piper. Nu am bătut carnea, fiindcă am tăiat feliile destul de subțire și se gătesc repede.
Am pregătit într-un vas făina și într-un vas am pus ouăle și le-am bătut cu furculița. În fiecare vas am adăugat sare și piper.
Eram pregătită să fac șnițele simple, dar am văzut ceea ce a rămas de la compoziția pentru ciuperciu și le-am adăugat peste carnea de pui. Am zis că le fac ”masaj” și apoi curăț carnea de ingrediente.
Daaar, tocmai cașcavalul cu mărărul și ceapa, au oferit această crustă specială cărnii. În poză se vede ultima tură de carne ce a ajuns în tigaie, la prăjit.
Cum se formează această crustă specială?
Bucata de carne, cu tot ce are pe ea, se trece prin făină, apoi prin ou, apoi iar prin făină, apoi iar prin ou și apoi se pune în tigaie la prăjit.
Mă gândisem să fie totul în strat dublu, ca să nu se ardă cașcavalul din crustă până se gătește carnea. Să fie mai ok pentru ambele ingrediente.
Atunci când am gustat prima gură din acest piept de pui cu crustă specială, am știu că va ajunge pe blog. Are un gust delicios și este și destul de zemos. Pieptul de pui fiind cunoscut ca o carne destul de seacă după ce este gătită.
Combinația de arome și gustul preparatului, m-a dus cu gândul la plăcintă cu brânză şi mărar şi un pic de ceapă verde. Mai aveam un pic și puneam de aluat. Dar am avut de terminat și o prăjitură. Ce apare și ea curând pe blog.
Nu am avut nevoie de garnitură lângă acest preparat. A mers numai bine cu salata de roșii și castraveți. Și unii musafiri au preferat să savureze doar preparatul, fără nici un ”accesoriu” pe lângă. Gusturile nu se discută!
Poate pentru tine nu este nouă această combinație. Sau poate ai alte combinații încercate. M-aș bucura de le-ai împărți și cu mine 🙂
Cum ți se pare rețeta aceasta de piept de pui în crustă specială?
Arata bine raau, insa din pacate la capitolul snitele eu nu stau deloc bine… am incercat sa fac de vreo doua ori si de ambele dati rezultatul a fost… imi ies uleioase, imi zicea o prietena ca ar trebui sa inching bine uleiul inainte de a le pune in tigaie, o sa mai incerc si poate o sa imi iasa!
N-am mai vazut/gustat pui in asa crusta delicioasa! Tin minte ingredientele.
Este o reteta usoara si gustoasa…de abia astept sa i o fac ” mofturoasei” mele fete care stramba din nas mereu cand nu are ceva nou in farfurie. Multumesc mult!
Sper să fie pe plac 🙂
arata bini di tat, mai ales ca ai taiat pieptul de pui in felii mai groase, cum imi place mie. Nu ca as manca eu prea sanatos, dar incerc sa evit prajelile. Crezi ca s-ar putea adapta si pentru cuptor?
Multumesc pentru apreciere. Nu am incercat la cuptor, dar nu vad ce nu ar merge bine 🙂 Dă de știre dacă ai încercat tu… să știu cum iese!
Arată delicios. Eu aș pune cașcaval peste orice, așa că sigur o să încerc. :))
Superbă rețetă!Mulțumim că ai împărtășit cu noi această rețetă!O sa o incerc rețeta negreșit!
Yummy rău
Suna bn tare această rețetă
Mulțu pentru ponturi!
Mă bucur că îți place! 🙂
Mama ce pofta mi-ai făcut. O sa încerc și eu si daca imi iasa o sa iti pun o poza.
Tre sa iasa! Sigur iese ceva de mancart, oricum ar iesi 🙂
Îmi place cum arata,și eu am făcut ceva asemănător zilele trecute.
Multumesc mult pentru apreciere. In ce varianta ati incercat dvs?
Voi încerca şi eu, aşa nu am făcut şi, cum e inventată de tine, clar nu am mai auzit. Le voi numi şniţele ADN 😀
Mulţumesc!
Vaaaai, cat de tare suna! Snitele ADN <3 Doar ca nu stiu de-s inventate de mine. Sigur o mai fi gatind cineva asa creativ, doar ca nu stim noi 🙂 Oricum, mii de multumire pentru compliment! <3