Donează pentru Biblioteca Centenară

Se poate observa din titlu, că îndemnul este unul ferm: Donează pentru Biblioteca Centenară!

Aș putea să te întreb frumos sau să mă rog de tine să o faci. Dar știu că ești persoana care nu are nevoie să fie rugată în acest context, în acest caz, când știi că donația ta va ajunge într-o bibliotecă publică rurală și că poate deschide lumi noi cu ajutorul paginilor din fiecare carte citită!

Anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire din 1918 este unul ce sper să schimbe mai multe în jurul nostru. Dacă realizăm că au trecut atâția ani de când oamenii s-au unit cu speranță de mai bine, putem și noi să ne gândim cum să îi ajutăm ACUM pe cei din jur. Oare cum le putem schimba viața, chiar și prin gesturi mici?!

Crezi că o carte poate schimba ceva?!

Dacă da, îți dai seama ce ar putea face două cărți?! Dar peste 3,000 de cărți?!

biblioteca centenara

Biblioteca Centenară

Este vorba despre o campanie națională demarată de Centrul Comercial Aushopping Oradea și Educab. Campania aceasta are scopul de a strânge peste 3,000 de cărți ce vor ajunge în bibliotecile publice din mediul rural.

Educab este platforma care are în plan îmbogățirea capacităților bibliotecilor publice din România pentru a satisface nevoile la nivel local.  Această platformă este partenerul acestei campanii, care va coordona donarea cărților către bibliotecile publice locale.

Mecanismul campaniei: În schimbul a două cărți donate, clienții Centrului Comercial Aushopping Oradea întră în tombola pentru un Kindle numai bun de citit povești faine, iar primii 100 de donatori, primesc instant un premiu surpriză (un semn de carte sau o lampă de citit cu clips).

Mai multe detalii despre această inițiativă găsești aici: http://bit.ly/BibliotecaOradea

Pe acest website de campanie te poți înscrie pentru a dona și a intra în tombolă, până pe 2 decembrie inclusiv, iar pe pagina de Facebook  Aushopping Oradea poți urmări și alte informații importante.

Programul de donare a cărților este următorul:

 • Vineri (23 noiembrie, 30 noiembrie, 7 decembrie) : 14 :00 – 20 :00
 • Sâmbătă (24 noiembrie, 1 decembrie) : 11 :00 – 17 :00
 • Duminică (25 noiembrie, 2 decembrie) : 11 :00 – 17 :00

Ce te îndeamnă pe tine să donezi o carte?

Știu că sunt persoane care nu au nevoie de nici o recompensă pentru donații.

Știu că sunt persoane care donează pentru a primi recompensă sau recunoaștere. Dar după ce încep să doneze realizează care este impactul acelui gest și își schimbă perspectiva.

Eu donez fiindcă pot!

Donez pentru că știu care poate fi impactul unei cărți, mai ales asupra unui copil. Paginile unei cărți sunt portaluri către alte lumi, către informații noi și utile, către povești care au farmec doar în imaginația noastră.

Ca să fie și mai autentică treaba, imaginează-ți cartea ca fiind parte dintr-o hartă uriașă.

O hartă care este în continuă schimbare, cu fiecare carte citită, cu fiecare informație aflată prin intermediul cărților. Harta are ca destinație o comoară specială: CUNOAȘTEREA!

Prin această campanie eu donez șansa la informare!

Am fost și am donat!

colaj biblioteca centenara

carti din biblioteca centenara

Credem că aniversarea Centenarului ne oferă un prilej ideal de a ne aduce aminte de lucrurile care contează cu adevărat: prietenia, bunătatea și generozitatea. Cărțile reprezintă o modalitate prin care copiii pot învăța despre aceste valori, așa că ne-am dorit să facem acest proiect cu ajutorul comunității create în jurul Centrului Comercial Aushopping Oradea, o comunitate unită și implicată”, au declarat reprezentanții centrului comercial.

Participi la această campanie?

Ce înseamnă o carte pentru tine?

20 Comments on “Donează pentru Biblioteca Centenară”

 1. Ce inițiativă faină! Doar că ar trebui dusă puțin mai departe de donatul cărții. Ar trebui făcute cursuri pentru părinți despre cum să își ajute copiii să descopere cărțile și plăcerea de a citi. Dar până acolo, trebuie să descopere/redescopere părinții plăcerea de a citi.
  Oricum, o inițiativă faină. Dacă aș fi acolo, aș dona vreo câteva cărți.
  Felicitări că susții o campanie atât de folositoare pentru sufletul și mintea oamenilor.

 2. Frumoasa initiativa! Decat sa lasam cartile sa se aseze praful pe ele fara sa le citim,mai bine le daruim celor care intradevar iubesc lectura.

 3. M-am inscris si eu pentru a dona si voi duce cartile in weekend. Ce proiect frumos e, merita promovat cat de mult! Cartile nu se vor demoda, sunt ca apa sau ca aerul.

 4. Foarte frumos articolul și interesant!E bine că se fac astfel de donații și ar fi bine daca am merge toți să donam câte puțin!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.