Gogoși pufoase, simple și delicioase

Și culmea, sunt făcuți cu una bucată robot de bucătărie. Îți potolești mai repede pofta de gogoși pufoase, simple, delicioase și mai ales făcute de casă. La câte variante sunt în comerț, uneori mai bine mergi să-ți cumperi o gogoașă decât să te pui pe frământat aluat de gogoși.

Eu am încercat, până acum, două variante de gogoși. 

Acum am avut și un ajutor, sub forma acestui robot de bucătărie Kenwood Chef Elite. Robotul mi-a fost oferit spre testare prin intermediul platformei BUZZStore și acum mă bucur pe deplin de el. Datorită bolului din oțel inoxidabil, a accesoriilor ce îl însoțesc și a puterii acestui robot, frământarea aluatului de gogoși a fost floare la ureche. 🙂

Ingredientele necesare pentru gogoși pufoase:

  • 500 gr de făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 plic de zahăr vaniliat
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 200 ml de lapte călduț
  • 1 ou
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 3 linguri de ulei

Tot ce am făcut eu, deși este partea cea mai importantă, a fost să adaug ingredientele în bolul robotului de bucătărie. În afară de ulei, ce l-am adăugat după ce s-a legat aluatul.

aluat de gogosi pufosi

Chiar și băiatul a fost fascinat de ceea ce a făcut robotul. Și mă rugase să păstrăm aparatul. 🙂

Cum am menționat și mai sus, frământarea aluatului a fost floare la ureche acum. Pentru ca aluatul de gogoși să fie unul ce va deveni gogoși delicioase, acesta trebuie să fie frământat foarte bine. Uleiul să pătrundă bine și să formeze acele găuri de aer ce fac loc umpluturii de la final.

Robotul de bucătărie a făcut toată treaba și a frământat foarte bine aluatul. Butonul de reglare a vitezei de amestecare a fost unul ce mi-a folosit. Și ca uleiul să nu iasă din bol, am apelat la protecția Splash Guard. O protecție utilă când lucrezi cu ingrediente lichide.

 Gătim gogoși pufoase

După ce aluatul a fost bine frământat, l-am transferat într-un bol, l-am sigilat bine cu folie alimentară și l-am pus la dospit. A stat 90 de minute și a crescut foarte bine!

Am luat aluatul dospit, l-am întins pe un pat de făină și apoi am trecut la secționat cu ajutorul unui pahar. Aceste gogoși au rămas întregi. Și au făcut o baie în uleiul încins, pentru ca primi acea haină de bronz.

sectiune gogosi pufoase

Au stat foarte puțin în baia de ulei. Și apoi au primit haină de zahăr pudră.

gogosi aerisiti gogosi pufoase

Simple sau umplute?

De data aceasta au rămas simple. Dar au fost al naibii de gustoase. Mai ales că nu erau planificate și că au fost făcute foarte repede!

Dar nu voi refuza pe viitor o umplutură delicioasă!

Tu cum preferi gogoșile? Ce părere ai despre robotul de bucătărie?

5 Comments on “Gogoși pufoase, simple și delicioase”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.