Caut mereu activități în care să pot implica și copii, așa că, activitatea de duminică poate fi plină de surprize. Sau de ieșiri neașteptate. Așa cum a fost și ieșirea despre care voi scrie mai jos.
Știu că orașul în care locuiesc este un oraș ticsit de evenimente culturale. Doar că la majoritatea nu ajung din cauza timpului sau a specificului evenimentelor respective. Oradea poate surprinde! Cum este să locuieşti în Oradea?
Acum, după ce am văzut cu o zi în urmă câte story-uri pe instagramul unei persoane ce o urmăresc, am decis să mergem azi la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea. Nici nu mai țin minte când am fost ultima dată și nici nu ma iștiam exact unde este locația lui. În ultimii ani s-a tot închis pentru renovări sau s-a mutat. Dar acum l-am găsit într-un moment genial!
Vivariul
Expoziția ”De-a copilăria”. O incursiune în lumea fascinantă a jocurilor şi a jucăriilor
Vârsta de aur a seturilor LEGO
Asta am găsit azi la muzeu, și s-a potrivit de minune cu intenția mea de merge cu copiii într-un loc plin de informații interesante. Și am avut și un pic de noroc, nefiind foarte aglomerat.
Câteva rânduri preluate de pe pagina muzeului:
”Vivariul este o expoziţie permanentă de animale mici aparţinînd la peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.”
Am intrat în muzeu, ne-am dus să cumpărăm biletele pentru Vivariu și expoziții, apoi am ieșit pentru a merge la Vivariu. Acesta este localizat în afara muzelui. La intrare îți poți lăsa hainele groase pe un umeraș. Înăuntru este destul de cald.
Copiii au fost cuceriți de ceea ce au găsit. Și nu e ca și cum ar fi văzut pentru prima dată pești, păianjeni sau reptile. Ci înăuntru a fost de așa natură amplasat totul, încât a surprins.
Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este de 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Programul de vizitare a Vivariului este: marţi, joi, sîmbătă: 10.00-15.00; miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00.
Am parcurs destul de repede acest loc, fiindcă își doreau foarte mult să vadă expozițiile de jucării și seturi LEGO.
Expoziția ”De-a copilăria”. O incursiune în lumea fascinantă a jocurilor şi a jucăriilor este o expoziție ce poate trezi nostalgie în rândul adulților ce au prins ale vremuri. Sau poate stârni intriga în rândul celor mici. Căci ai mei copii au fost mirați de simplitatea jucăriilor expuse. Cum se jucau copiii pe atunci doar cu aceste jucării?! Bine, nici nu au fost ei foarte curioși.
În cadrul expoziţiei este prezentată o selecţie de peste 600 de piese din colecţia Asociației Muzeul Jucăriilor din Bucureşti , care în decursul anilor a strâns peste 15.000 de jucării. Acestea au fost fabricate în România sau în alte ţări (Germania, Anglia, Japonia, China, Ungaria, SUA, fosta URSS), între anii 1900-1980, şi reprezintă jucăriile câtorva generaţii de copii din România. Știu sigur că această expoziție ar suprinde generațiile ce au folosit jucăriile pe atunci!
Vârsta de aur a seturilor LEGO
Expoziţia cuprinde seturi LEGO realizate între anii 1970 şi 1990, cu patru teme principale, Oraşul, Cosmosul, Trenul şi Piraţii. A fost expoziția vizată de cei mici, fiindcă are amenajat un spațiu separat de joacă, unde se pot juca cu piese LEGO. Și au fost tare mirați când le-am citit anul de lansare a câtorva seturi interesante ce sunt expuse.
Preţul biletelor: 8 lei pentru adulţi și 4 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Aceste două expozții pot fi vizitate până pe data de 24 februarie 2019.
De ce am ales aceste activități?
Pentru că vreau să diversific activitățile în care sunt implicați copiii.
Azi am avut parte de 1 oră jumate petrecută într-un mediu diferit, dar totuși un mediu interesant. Informațiile poate nu au ajuns complet sau nu au fost foarte interesante pentru cei mici. Însă eu sunt mulțumită de faptul că le-am oferit alternative. Căci asta este important, nu?
Voi încerca să fiu la curent cu expozițiile ce vor mai ajunge la acest muzeu. Mi-ar place să ne facem un obicei din vizitarea acestui loc 🙂
Salut! Ideea ta de activitate în familie e super, sa se mai incalzeasca și îl duc pe pitic la Muzeul Satului, cică avem așa ceva, doar că eu am evitat să ajung acolo(e puțin peste mana când nu ai mașina și piticul e micutz), ori poate la gradina Botanica cu varianta închisă cu pești, broaște, etc.
Salut! Mă bucur că îți place această ativitate. Eu una m-am simțit tare bine și am avut noroc că și vremea de afară a fost una ce a ținut cu noi 🙂 Și mie mi-ar place să vizitez Muzeul Satului. Cred că este foarte frumos. Să imi dai de veste dacă ai ajuns pe acolo 🙂
Ce frumos e acolo!!
Noi incercam sa iesim la plimbare cu cel mic si sa facem lucruri noi impreuna.
Chiar este un loc frumos. Ideal pentru copiii un pic mai mari, care pot înțelege ce și cum 🙂
Mi-ar placea si mie sa ajung acolo!
Muzeul va fi mereu aici 🙂
Noi incercam sa iesim mancar intr-o plimbare, duminica. Sau sa facem ceva bun impreuna. De asemenea, ne place sa vizitam locuri noi. Pare fain muzeul. 😀
Mereu ne căutăm activități în familie, mame fiind, nu?!
Noi iesim la plimbare prin oras cand e frumos si nu prea frig, iesim cu prietenii sau ne vizitam familiile!
Timp de calitate! Cam așa sună, nu?!
Eu de obicei lenevesc sau sunt la serviciu :))
Interesant muzeul si ieftina intrarea
Si eu vreau cu leneveala de weekend….
Spre rusinea mea am cam lenevit mai tot weekend-ul. Ma gandeam si eu s-o scot pe cea mica doar ca raceala ei m-a descurajat sa fac orice fel de lucru. Am renuntat si la teatru, film sau loc de joaca … ups
Din cand in cand e buna si odihna/leneveala 🙂
O activitate foarte frumoasa, vom merge si noi sa vizitam, nu am fost de mult timp la muzeu.
Sper sa va placa si dvs si nepoteilor la fel de mult 🙂