Activitatea de Duminică. În vizită la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Caut mereu activități în care să pot implica și copii, așa că, activitatea de duminică poate fi plină de surprize. Sau de ieșiri neașteptate. Așa cum a fost  și ieșirea despre care voi scrie mai jos.

Știu că orașul în care locuiesc este un oraș ticsit de evenimente culturale. Doar că la majoritatea nu ajung din cauza timpului sau a specificului evenimentelor respective. Oradea poate surprinde! Cum este să locuieşti în Oradea?

Acum, după ce am văzut cu o zi în urmă câte story-uri pe instagramul unei persoane ce o urmăresc, am decis să mergem azi la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea. Nici nu mai țin minte când am fost ultima dată și nici nu ma iștiam exact unde este locația lui. În ultimii ani s-a tot închis pentru renovări sau s-a mutat. Dar acum l-am găsit într-un moment genial!

Vivariul

Expoziția ”De-a copilăria”. O incursiune în lumea fascinantă a jocurilor şi a jucăriilor

Vârsta de aur a seturilor LEGO

Asta am găsit azi la muzeu, și s-a potrivit de minune cu intenția mea de merge cu copiii într-un loc plin de informații interesante. Și am avut și un pic de noroc, nefiind foarte aglomerat.

Câteva rânduri preluate de pe pagina muzeului:

”Vivariul este o expoziţie permanentă de animale mici aparţinînd la peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.”

Am intrat în muzeu, ne-am dus să cumpărăm biletele pentru Vivariu și expoziții, apoi am ieșit pentru a merge la Vivariu. Acesta este localizat în afara muzelui. La intrare îți poți lăsa hainele groase pe un umeraș. Înăuntru este destul de cald.

Copiii au fost cuceriți de ceea ce au găsit. Și nu e ca și cum ar fi văzut pentru prima dată pești, păianjeni sau reptile. Ci înăuntru a fost de așa natură amplasat totul, încât a surprins.

vivarium oradea vivariu muzeul tarii crisurilor

Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este de 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Programul de vizitare a Vivariului este: marţi, joi, sîmbătă: 10.00-15.00; miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00.

 Am parcurs destul de repede acest loc, fiindcă își doreau foarte mult să vadă expozițiile de jucării și seturi LEGO.

Expoziția ”De-a copilăria”. O incursiune în lumea fascinantă a jocurilor şi a jucăriilor este o expoziție ce poate trezi nostalgie în rândul adulților ce au prins ale vremuri. Sau poate stârni intriga în rândul celor mici. Căci ai mei copii au fost mirați de simplitatea jucăriilor expuse. Cum se jucau copiii pe atunci doar cu aceste jucării?! Bine, nici nu au fost ei foarte curioși.

În cadrul expoziţiei este prezentată o selecţie de peste 600 de piese din colecţia Asociației Muzeul Jucăriilor din Bucureşti , care în decursul anilor a strâns peste 15.000 de jucării. Acestea au fost fabricate în România sau în alte ţări (Germania, Anglia, Japonia, China, Ungaria, SUA, fosta URSS), între anii 1900-1980, şi reprezintă jucăriile câtorva generaţii de copii din România. Știu sigur că această expoziție ar suprinde generațiile ce au folosit jucăriile pe atunci!

Vârsta de aur a seturilor LEGO

Expoziţia cuprinde seturi LEGO realizate între anii 1970 şi 1990, cu patru teme principale, Oraşul, Cosmosul, Trenul şi Piraţii.  A fost expoziția vizată de cei mici, fiindcă are amenajat un spațiu separat de joacă, unde se pot juca cu piese LEGO. Și au fost tare mirați când le-am citit anul de lansare a câtorva seturi interesante ce sunt expuse.

expozitia cu jucarii

Preţul biletelor: 8 lei pentru adulţi și 4 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari.  Aceste două expozții pot fi vizitate până pe data de 24 februarie 2019.

De ce am ales aceste activități?

Pentru că vreau să diversific activitățile în care sunt implicați copiii.

Azi am avut parte de 1 oră jumate petrecută într-un mediu diferit, dar totuși un mediu interesant. Informațiile poate nu au ajuns complet sau nu au fost foarte interesante pentru cei mici. Însă eu sunt mulțumită de faptul că le-am oferit alternative. Căci asta este important, nu?

Voi încerca să fiu la curent cu expozițiile ce vor mai ajunge la acest muzeu. Mi-ar place să ne facem un obicei din vizitarea acestui loc 🙂

Care este activitatea de duminică preferată de tine?

Cum ți se pare activitatea prezentată de mine?

activitatea de duminca muzeul tarii crisurilor

16 Comments on “Activitatea de Duminică. În vizită la Muzeul Țării Crișurilor Oradea”

  1. Salut! Ideea ta de activitate în familie e super, sa se mai incalzeasca și îl duc pe pitic la Muzeul Satului, cică avem așa ceva, doar că eu am evitat să ajung acolo(e puțin peste mana când nu ai mașina și piticul e micutz), ori poate la gradina Botanica cu varianta închisă cu pești, broaște, etc.

    1. Salut! Mă bucur că îți place această ativitate. Eu una m-am simțit tare bine și am avut noroc că și vremea de afară a fost una ce a ținut cu noi 🙂 Și mie mi-ar place să vizitez Muzeul Satului. Cred că este foarte frumos. Să imi dai de veste dacă ai ajuns pe acolo 🙂

  2. Spre rusinea mea am cam lenevit mai tot weekend-ul. Ma gandeam si eu s-o scot pe cea mica doar ca raceala ei m-a descurajat sa fac orice fel de lucru. Am renuntat si la teatru, film sau loc de joaca … ups

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.