Chec umed cu cocos

Vin acum cu o rețetă foarte cerută pe pagina de FB a blogului. Deoarece am căutat ca în această perioadă să las aromele speciale să îmi alunge norii plini de griji, rețeta acestui chec umed cu cocos a fost una ce și-a făcut treaba. A alungat parte din griji și m-a dus cu gândul la vacanță…

Este un chec umed cu cocos din belșug, dar sub o altă formă decât cea la care te-ai fi așeptat. În compoziție am pus ulei de cocos și lapte de cocos. Iar aroma este mi-nu-na-tă!

Ceva mai light pe parte de cocos este și varianta acestui Chec cu lămâie și ulei de cocos. De la el am pornit cu rețeta acestui chec. Câteva gramaje modificate și un ingredient.

Perfect pentru cafeluța de dimineață sau pentru o posibilă ”întâlnire” de la ora 5, cu un pic de ceai…

Ingrediente necesare:

Ingredientele cu roșu sunt de la SanoVita. Site unde ai parte și de o reducere de 15% la comanda plasată online dacă folosești codul ”adndefemeie”.

Pregătire chec umed cu cocos

Este un chec tare simplu de făcut și de preparat.

Într-un bol se pune zahărul și uleiul de cocos și se mixează bine. După câteva minute se leagă cele două ingrediente și apoi se adaugă restul ingredientelor, fără o ordine anume. Și iar se mixează!

ingrediente chec umed cu cocos ulei de cocos pentru chec umed cu cocos lapte de cocos pentru chec aluat chec cu cocos aluat pentru cuptor chec cu cocos

Aluatul l-am pus într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt.

Iar la cuptor a stat pentru 40 minute pe programul coacere sus-jos la 180°.

Parfumul ce venea din cuptor era de poveste!

chec cu cocos proaspat scos din cuptor reteta de chec umed cu cocos

Servirea este după bunul plac!

Da, este un chec ce merge bine și atunci când este cald. Dar merge bine și a doua zi lângă o cană de cafea caldă!

Este un chec umed cu cocos, fiindcă aroma cocosului se simte din plin și textura este una mai specială. Este suficient de umed checul cât să nu îți usuce gura și cât să nu te mai gândești că trebui uns cu o gură de ceva lichid 😛

Cum ți se pare această rețetă de chec umed cu cocos?

Poate te va tenta și această rețetă – Chec dulce cu morcovi

31 Comments on “Chec umed cu cocos”

  1. Zilele trecute am facut si eu un chec clasic pentru ca imi era pofta. Nu mai mancasem de mult. Suna interesant aceasta reteta si nu are de ce sa nu fie gustos

  2. Arata bine. Insa, eu sunt suprasaturata de cocos din copilarie. Mama numai cu cocos facea prajiturile. CU ce propui sa inlocuiesc acest cocos?

    1. Prima varianta ce imi vine in minte este migdala. Caci stiu ca este lapte de migdale si ulei de migdale. Si aroma poate fi destul de interesanta… Musai sa incerc si eu sa vad cum iese cu migdale.

  3. Eu am un stil de viață vegan, așa că o să înlocuiesc ouăle cu variante vegane și o să încerc rețeta.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.