Articolul chiar este despre sex și dezvoltare personală. În aceeași cantitate regăsită în cele două cărți ce apar în poza reprezentativă.
Da, un titlu poate fi confuz. L-am întors pe toate părțile înainte de a ajunge la forma aceasta. Recenzie simplă de carte nu este. Subiect comun prezentabil într-un articol nu au acest cărți. Ceea ce au în comun este titlul confuz.
O carte ai zice că îți prezintă arta subtilă a nepăsării și una ai zice că îți arată dragostea urâtă.
Mă rog, asta zice în titlu. Dar, cum o carte nu se judecă după copertă, în paginile acestor cărți am găsit altceva. Ce crezi? sex și dezvoltare personală :))))
Pe rând cu ele la tablă!
Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson
Este partea cu dezvoltarea personală din titlul acestui articol!
Fix opusul nepăsării găsești în carte. Sau se poate să am eu optică diferită asupra subiectului. Căci rândurile cărții pot fi percepute de fiecare altfel. Eu cred că este o carte ce te ajută să îți pese de ceea ce contează. Ei, dar atunci când vezi prima dată titlul cărții, la ce te gândești?! Că taman nepăsarea lipsește din societate.
Descrierea oficială a cărții:
⇓
”În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi” mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor.
Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm NU cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursa a puterii.
După ce ne-am acceptat temerile, greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase și începem să le înfruntăm, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutam cu disperare. ”
⇑
O parte din motivul alegerii acestui titlu pentru articol a fost aceea de a atrage atenția asupra acestei cărți!
Eu o ador. Însă, oricui îi arat coperta, zice că mi se potrivește mănușă. Deoarece sunt genul de om care pare nepăsător la prima vedere.
Citatul preferat, ce îmi justifică ”nepăsarea”, în care văd opusul meu:
”Atunci când îți pasă prea mult- când îți pasă de toți și de toate- o faci în virtutea sentimentului că ți se cuvine oricând să te simți bine, să fii fericit și că totul ar trebui să fie exact așa cum vrei tu să fie. Asta e de-a dreptul o boală. O boală care în cele din urmă te mănâncă de viu. Percepi orice obstacol ca pe o nedreptate, orice provocare ca pe un eșec, orice incoveninent ca pe o jignire personală, orice dispută ce pe o trădare.”
Cartea te ajută să triezi. Mai multe nu voi zice, că poate scriu ceva aiurea și mă complic. CITEȘTE CARTEA!
Ugly Love- Despre fața urâtă a iubirii – Collen Hoover
Este partea legată de sex din titlul articolului.
Și să nu mă înțelegi greșit, căci cartea este una destul de interesantă. Dar e prea multă ”acțiune” în ea. Ori, fața urâtă a iubirii nu cred că ar trebui să conțină d-astea. Atracția fizică poate duce la iubire și alte complicăciuni spurcate, dar cartea se prezintă altfel.
Descrierea oficială a cărții:
⇓
”Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. Dupa ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva.
Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut; nu te aștepta la un viitor împreună. Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă.”
⇑
O carte ce se desfășoară pe două planuri. Prezent și trecut. Îmbinare ciudățică în mai multe direcții menite să se întâlnească la sfârșit pentru a da o formă finală poveștii. Cireașa de pe tort fiind învelită în multe pasaje de sex.
Și eu cred că am citit cartea și într-un moment greșit. Cam pe când se pregătea să înceapă distracția cu pandemia. Mna, e ciudată cartea. Și nici nu se compară cu impactul avut atunci când am citit o altă carte a autoarei – Recenzie ”Totul se termină cu noi”.
Sex și dezvoltare personală. Titlu confuz?
Acum înțelegi de ce am ales acest titlu pentru articol?
Titlu confuz este numitorul celor două cărți citite. Titlu articolui este menit a atrage atenția asupra celor două cărți. Oare am reușit?
Am citit și Verity și Ugly Love de acceasi autoare, stilul narativ este interesant și ușor de urmărit.
Din titlu nici nu stiam la ce sa ma astept. Cartile mi-au starnit interesul
:))) E bine si asa. Cumva tot am reusit sa atrag atentia!
Le am citit pe ambele si mi au placut mult. Chiar daca Ugly Love nu e genul meu de carte.
Oare actiunea sa fie de vina?
N-am citit, dar titlul te provoca parca sa intinzi mana dupa :”Arta subtila a nepasarii”
Chiar sper sa aiba acest efect :))
Pe acestea nu le-am citit dar ar trebui
Toate au timpul lor 🙂
nu am citit niciuna din ele. parca zic eu ca am citit ceva de coleen hoover, dar m-a atras asa de mult… ca am uitat!
:))) Cealalta carte scrisa de Coleen Hoover este mai wow ca aceasta. Iar ”Arta subtilă a nepăsării” este ceva special, de neratat.
Am cele două cărți și mi-au plăcut foarte mult. Le recomand și eu.
Ma bucur ca suntem pe acelasi gand 🙂
Mie mi-a placut Ugly Love, mai ales finalul. Si eu m-as fi bagat in locul ei intr-un asemenea aranjament, pentru ca tipul e sexy. 🙂
:))) Buna treaba!
Mi se par foarte interesante cărțile,merita citite.
Sper sa fie cu folos recomandarea 🙂
Cum toti vrem o viata mai buna, nu cred ca ne putem arunca doar privirea asupra unor carti de acest gen chiar daca ne-am slefuit in ani de zile asa zisa arta a nepasarii.
Foarte interesante cuvinte. Trebuie sa le procesez…
Am citit cartea lui Mason. De cealalta nu auzisem…
Intr-adevar, confuz titlul :)).
Le-am citit intr-un moment ciudat, si am gasit un punct comun. Cam confuz se pare :))