Sirop la rece din căpșuni

Cu acest sirop am început siropiada mea din acest an, însă abia acum ajung să îl prezint și pe blog. Pentru că un sirop la rece din căpșuni este mai bun când ai căpșuni de grădină sau când prețul căpșunilor este unul acceptabil.

Eu am cumpărat căpșuni când era destul de mare prețul și când căpșunile din grădină abia aveau floare.

Însă nu regret! Pentru că așa mi s-a deschis apetitul pentru siropuri și am ajuns să fac alte delicioșenii de sirop. Și am ajuns să găsesc locuri frumoase și informații utile.

Vezi aici siropurile de casă făcute recent:

Mai vreau să adaug și faptul că, atunci când am făcut acest sirop la rece din căpșuni am făcut și acestă Dulceață de căpșuni fără sâmburi.Deoarece căpșunile rămase după ce a ieșit siropul așteptat au ajuns în oala pentru dulceață. Ca să nu fac risipă!

Ingredientele pentru acest sirop la rece:

 • 2,5 kg de căpșuni
 • 2 kg de zahăr
 • 1 lămâie

ATÂT!

Sirop simplu & savuros

Am spălat bine căpșunile și apoi am trecut la curățat și tăiat. Am avut și ajutor, căci fetița a stat lipită de bolul de căpșuni. Una în bol, una în gură. Până când și-a făcut plinul și apoi a decis că mă susține moral și cu vorbe de încurajare – în traducere, m-a ținut de vorbă până am terminat treaba : )))

Într-un bol înalt am pus căpșunile tăiate și apoi am pus zahărul peste ele. Am amestecat bine și le-am lăsat în pace timp de 12 ore. Din când în când mai amestecam ușor în ele, ca să se topească bine zahărul.

capsuni pentru sirop

După 12 ore am trecut la despărțit ingrediente. Adică am strecurat căpșunile și am rămas cu siropul la rece din căpșuni ce îl doream.

Am adăugat peste sirop zeama de la o lămâie, am amestecat bine și apoi am trecut la îmbuteliat. Au ieșit aproximativ 2,5 litri de sirop delicios!

sirop de capsuni

Eu am ales să nu fierb siropul, pentru a putea observa mai bine cum se păstrează acesta în timp. La fel cum am făcut cu siropul din flori de soc.

Însă, poți alege să dai într-un clocot acest sirop înainte de a-l pune în sticle, ca să ai o mai mare siguranță pe partea de păstrare în timp.

La ce îl voi folosi

Dacă celelalte siropuri făcute sunt dedicate în mare ceaiurilor sau băuturilor răcoritoare- cum am făcut această limonadă cu sirop de soc, acest sirop de căpșuni este dedicat în totalitate deserturilor ce le voi face.

Va merge de minune la însiropat pișcoturile pentru un desert simplu cu frișcă și smântână. Sau la însiropat blatul pentru rulada cu frișcă și căpșuni. Sau pentru o înghețată aromată.

Vezi aici câteva sugestii de rețete ce te pot inspira:

O să revin cu update la acest articol pe măsură ce trece timpul și observ cum se păstrează de bine siropul în sticluțe!

Cum ți se pare ție acest sirop la rece din căpșuni?

9 Comments on “Sirop la rece din căpșuni”

 1. Nu ai făcut update la articol. Cum s-a păstrat siropul? Aș vrea să-l fac, are rost să mă apuc sau fac rețeta clasică (fiert)?

  1. Salut,
   Mulțumesc pentru reminder.
   La ce cantitate am făcut, siropul a trecut în vreo trei luni. Timp in care s-a păstrat bine. Ținut la rece. Depinde de cantitatea ce dorești să o faceți.

 2. Bună! Eu am făcut nectar de capsuniun deliciuvoi profita ca mai sunt în gradina și voi încerca și acest sirop. Orice e mai bun făcut în casa fata de ce găsești prin magazine.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.