Pandișpan cu vișine

Era cazul să ajungă și această rețetă pe blog. La cât de mult îmi place acest pandișpan cu vișine, nu reușeam să-i fac poze pentru a-l prezenta cum trebuie, fiindcă dispărea repede din tavă. Până acum.

Când am prins și ocazia pentru a aduna material pentru un clip în care merg pe firul de la cules de vișine până la bucățile de pandișpan gata de înfulecat. Sper să îți placă și clipul, și rețeta.

Dulcele-acrișor este de vină pentru afinitatea mea către acest desert. Plus asocierea cu un moment special din viața mea – nașterea primului copil. Am primit în maternitate și acasă după ce am născut băiatul foarte multe porții din acest desert. Și mi-a rămas întipărit alături de acele momente. Și asocierea îmi place mult.

Mai am și alte rețete cu vișine  pe blog:

Ingredientele pentru pandișpan cu vișine

  • 12 ouă
  • 10 linguri de făină
  • 10 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • vișine – cantitate după preferințe. Poți alege să ai doar câteva bucăți ce să le pui ici-colo în pandișpan sau poți avea mai multe bucăți ce să le pui la grămadă. Porția de acum are cele mai multe vișine adăugate de când fac această rețetă. Cred că a fost undeva la maxim 300 de grame. Și a ieșit delicios!

Pregătirea și coacerea

Am început de data aceasta cu culesul vișinilor din grădină. Pe viitor voi avea și pungi de vișine congelate de care mă voi folosi pentru acest desert.

Spălat vișine, scos sâmburi și lăsat la scurs. De obicei pun cu suc cu tot, însă acum au fost mai multe vișine ca de obicei. Și până am făcut pandișpanul s-a scurs destul suc.

Albușul separat de gălbenuș. Peste gălbenuș am pus 5 linguri de zahăr, plicul de praf de copt și uleiul. Apoi am folosit mixerul pe compoziție până când s-a topit zahărul și amestecul a devenit pufos. Albușurile le-am bătut bine și am adăugat pe rând 5 linguri de zahăr, mixând până a devenit lucios  totul.

Am adăugat amestecul de gălbenuș peste cel de albuș și am adăugat pe rând lingurile de făină, în timp ce amestecam ușor cu telul de jos în sus (în loc să amestec în cercuri). Aluatul l-am turnat într-o tavă (37*27) tapetată cu hârtie de copt.

Vișinile le-am dat prin făină înainte de a le pune în tavă peste compoziția pandișpanului. Știu că sunt oameni ce pun vișinile în zahăr în loc de făină, dar eu încă nu am încercat așa. Îmi place acrișorul lor și se combină cu pandișpanul delicios.

La cuptor a fost o treabă mai specială. Fiind în sat la bunici, cuptorul aragazului este mai cu dichis. Așa că am pus o oală mică cu apă înăuntru pentru a nu se arde blatul și a stat undeva la 30 de minute așa. Apoi a mai stat 10 minute fără oală. Revin și cu detalii din cuptorul electric cât de curând 🙂

Poze – pandișpan cu vișine

visine din gradina visine fara samburi visine pentru pandispan aluat de pandispan cu visine pandispan copt pandispan cu visine reteta pentru pandispan cu visine

Era să rămân și acum fără material de pozat.

Dar am profitat de cele 10 minute ce au trecut de când am scos pandișpanul din cuptor până au văzut copiii că porționez pentru poze. Că apoi au dus tava cu ei la copiii ce erau cu ei la joacă în curtea de la căminul cultural. A mai trecut și tata la aprovizionat cu câteva bucăți și am rămas și eu cu o bucată ce să-mi potolească pofta până la următoarea tură de pandișpan cu vișine ce o voi face!

Am încercat și Pandişpan cu cireşe, dar nu a fost atât de apreciat ca acesta!

Cum ți se pare această rețetă?

Cu ce fructe ai mai combina pandișpanul?

7 Comments on “Pandișpan cu vișine”

  1. asta am vrut eu sa fac azi si nu am avut visine. Nu stiu ce se intampla ca la noi la piata nu sunt deloc. E piata plina de cirese si nicio visina. Deci daca tot vin dupa clatite cu marmelada, opreste-mi si din asta, te rog!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.