NOI nu are limite

În engleză sună și mai bine, ” WE has no limits!”. Și se referă la puterea noastră, puterea lui împreună. NOI nu are limite, mai ales când noi facem diferența pe termen mediu și lung.

Eu devin noi, atunci când realizez că o singură persoană nu are puterea de a schimba lumea. Totuși, când o persoană molipsește și altă persoană și altă persoană și altă persoană cu energia și mentalitatea altfel, schimbarea nu întârzie să apară.

E.ON România a lansat campania manifest ” WE has no limits ” cu scopul de a arăta că împreună putem construi un viitor mai verde, mai sustenabil, mai simplu, mai limpede. Și pentru a duce vestea cât mai departe, am invitat persoane apropiate să facă parte dintr-un material video ce îl vei vedea mai jos și ce are ca punct central acțiunile ce fiecare le face sau ar vrea să le facă pentru viitorul nelimitat de verde!

Până acolo, poate te tentez cu materialul lansat de E.ON:

Ce fac eu?

Acționez în primul rând pentru a avea în jurul meu ceea ce mi-aș dori să fie la un nivel mai mare. Acționez pentru a oferi copiilor mei un exemplu, ce ei să îl ducă mai departe după capacitatea lor de a transmite un concept.

Și ce crezi că se întâmplă?! Se crează o interacțiune, în care primul pas lasă urme în gândurile celor implicați în acțiune sau discuție.

Mai concret, iată câteva din acțiunile ce deja le fac pentru a aduce viitorul nelimitat de verde mai aproape:
  • Colectez selectiv deșeurile. 

Am noroc că în Oradea și autoritățile sunt setate pe sustenabilitate. Astfel încât, li se oferă aproape tuturor ocazia de a colecta selectiv deșeul. Ceea ce mă duce către următorul pas.

  • Reciclez pe cât posibil.

Și am și ajutoare apropiate, adică ai mei copii. Subiectul acesta îi fascinează. De aceea în ultimul timp ai văzut materiale pe blog legate de acest subiect. Cum este și cel cu Atelierele de reciclare creativă din OradeaCrezi că mă opresc la ateliere?! Nope. Mergem și pe partea creativă la domiciliu, folosindu-ne de ”ingrediente” reciclate. Borcane, cutii, sticle, decorațiuni fel și fel.

De exemplu: 

Pahare de suc folosite pe post de ghivece – Ce pot face cu paharele de suc? 

flori in pahare de suc rezultatul final

  • Evit consumerismul în orice formă

Vizez în special risipa alimentară ce apare în momentul în care cumpăr mai mult decât am nevoie. De aceea încerc să fiu cât mai organizată, să am un meniu alimentar per săptămână. Cum am scris aici – Inspirație pentru meniul săptămânal. Mai încerc să refolosesc ingredientele rămase de la un anume fel de mâncare. Cum a făcut cu această rețetă de Plăcintă cu cartofi şi carne tocată. Sau la această rețetă – Briose cu carne si ciuperci.

Vizez și produsele casnice, de orice fel. Ce trebuie consumate înainte de o nouă achiziție. La fel procedez și cu produsele cosmetice și de îngrijire. Folosesc ceea ce am cumpărat și abia apoi mă reorientez spre alt brand sau produs dacă este cazul.

  • Păstrez curățenia în jur

Nu doar în propriul cămin, ci oriunde mă aflu. Bine, asta poate fi și un defect la mine, dar așa funcționez bine și văd că așa crede și persoana ce m-a văzut în acțiune, ca apoi să se bucure de ”aerisirea” găsită.

Țin minte un episod, în care eram cu ambii copii la plimbare, și am ajuns pe Dealul Ciuperca din Oradea. Priveliștea este superbă, însă mai este de ajustat unele aspecte. Pe una din terase, era un cuplu la a doua tinerețe și multă mizerie în jurul lor. Coșul mare dădea p-afară, însă nu am putut rezista. M-am folosit de ce am avut la îndemână pentru a nu pune mâna direct pe mizeriile altora, și am făcut curat. Ceea ce m-a uimit, a fost indignare cuplului, că oamenii nu mai știu să păstreze, că sunt în nu știu ce fel, că etc., dar nu au pus mâna să strângă. Ar fi stat în mizerie decât să strângă… păcat!

  • Aleg să merg cu bicicleta sau pe jos, în loc să merg cu mașina.

infricosator pe bicicleta

Este și mai sănătos, dar și mai ieftin să aleg acest ”mijloc de transport”, și reduc și consumul de comustibil folosit de mașină. De aceea am și ieșit să îndemn oamenii la o pauză prin mișcare. Vezi ce am scris aici despre această nevoie de aerisire – Pauza prin mișcare.

Acțiuni plănuite pentru viitor

Am în plan următoarele:

  • O casă într-un loc înconjurat de verde, cu pământ ce să-l pot lucra pentru a reuși să aplic zicala ”știu ce mănânc”.
  • După ce am casa, aș merge pe varianta de alimentare cu energie prin abonamentul E.ON Green Home.

eon green home

  •  Aș căuta o formă prin care echipamentele tehnice mai performante să ajungă să le înlocuiască pe cele vechi ce consumă multă energie (la sfârșit de lună se poate vedea pe factură) – centrale, aparate de aer condiționat, termocentrale, electrocasnice etc.
  • Aș căuta o formă prin care oamenii să primească informații despre un stil de viață orientat spre un viitor nelimitat de verde. Un fel de ”brand awarness” îndreptat spre un concept.

NOI nu are limite

Pentru a face mai mult decât a scrie despre acest manifest lansat de E.ON, am scos ideea în lumea celor din jurul meu.

NOI nu are limite

Am pictat câteva planșe cu sloganul campaniei și am căutat oamenii care să iasă la înaintare pe video, ca o dovadă a faptului că fiecare are idei și putere să facă ceva pentru a schimba viitorul în unul mai verde. Chiar dacă inițial fiecare a avut emoții și a considerat că este prea puțin un om pentru ideile mărețe avute, după fiecare secvență filmată a apărut conversația aceea constructivă, ce duce spre idei foarte bune și faine.

Mama mea Nicoleta, prietena mea Alina, soțul David, vecinul și prietenul nostru Attila –

vă mulțumesc pentru sprijin și deschidere!

Cu răbdare înainte.

Idei sunt, acțiuni se fac, poate este nevoie să le vedem pe toate mai des!

Tu crezi că NOI nu are limite?

Poți să îmi dai trei exemple de acțiuni pentru un viitor nelimitat de verde?

77 Comments on “NOI nu are limite”

  1. Mersul des pe jos in schimbul mijloacelor de transport,
    evit cumpararea pungilor de plastic , am o sacosa pentru cumparaturi reutilizabila, evit risipa mancarii si incerc sa reciclez cat pot de mult

  2. Energia electrică si apa o folosim cu grijă,fără să facem risipă lasand becuri aprinse sau apa curgând, folosesc foarte mult bicicleta .

  3. Arunc mereu gunoiul doar în locurile special amenajate, plantez în fiecare an pomi diferiți, merg pe bicicletă pentru o viață sănătoasă si curată, nu folosesc mijlocul de transport în comun.

  4. Incurajarea deplasarii cu bicicleta in defavoarea masinii personale, reciclarea selectiva si inlocuirea plasticului cu sacose de panza, sticle din sticla, ambalaje biodegradabile.

  5. Bună ziua!
    Incerc să reciclez cât mai mult posibil și mi-am cumpărat plăsuțe din material că să nu mai cumpăr plăsuțe de plastic. Nu e mare lucru ceea ce fac dar zic ca e un început.

  6. Viitor verde….ce bine ar fi daca toata lumea s-ar gandi sau ar face un mic gest pentru un viitor verde: ar planta un copacel, ar recicla tot ce se poate, ar folosi energie verde, ar investi in tehnologie care sa consume eficient si sa produca energie verde….of multe se pot face trebuie doar sa vrei….

  7. Felicitări pentru inițiativă. Eu de exemplu de mult timp nu cumpăr pungi de plastic, am întotdeauna în geantă o plasă textilă și atunci când merg la cumpărături vin cu plase de acasă. Nu arunc absolut nimic pe jos si nici uleiul murdar de la mâncare în chiuvetă.

  8. Mi – as cumpăra un teren unde as putea sădi mulți pomi și legume, as recicla deșeurile, as, înlocui în parcurile joaca pentru copii aparatele învechite cu unele noi care ar consuma mai puțin curent electric

  9. mersul pe jos in schimbul mijloacelor de transport (face bine si pentru sanatate)
    evit cumpararea pungilor de plastic si optez pentru hartie
    fac cumparaturi putine si dese pentru a evita risipa mancarii

  10. Eu lucrez cu copii pe care îi sfatuiesc sa arunce gunoiul in cosul de gunoi, sa nu fie ca ceilalți care preferă să arunce oriunde resturile, nu cumpar multa mâncare, ci doar cât știu că se consuma in familia mea și încerc sa arunc gunoiul selectiv.

  11. Imi place sa am multa verdeață in grădinița mea asa ca am umplut-o de flori , copaci ornamentale și gazon, reciclez tot ce se poate, incerc sa consum cat mai puțină energie, merg foarte mult pe jos…

  12. Fac multe acțiuni cu gândul la o planet verde.. În primul rand plantez copaci… Primăvara aceasta am plantat peste 20 de pomi în grădină de lângă lac, apoi colecteze deșeurile selectiv și am participat ca voluntar într o campanie de curățare a zonei din jurul lacului din localitatea unde locuiesc, evit risipă de mâncare, tot ce numai mâncăm se duce ca hrana la animalele din curte, evit risipă de energie prin montarea senzorilor de mișcare, cumpăr electrocasnice cuconsum redus de energie..

  13. Pentru un viitor mai verde am implimentat deja de câțiva ani câteva obiceiuri:in primul rand oriunde merg am intotdeauna in rucsac saci menajeri . Imi place sa las curat in urma mea si apreciez si grija celorlalti pentru protejarea spatiului verde indiferent că ne aflăm in fața blocului sau in vârf de munte. Atunci cand găsesc containere speciale pot selecta unde ajung deșeurile. Încerc sa evit pe cât posibil să cumpar mai mult decât este cazul cu ajutorul listelor de cumpărături și așa este cel mai bine atât economic cât și in cazul alimentelor perisabile.
    In dulapuri si sertare fac in mod regulat ordine si ceea ce nu folosesc prefer să le donez pentru cazuri sociale.
    Energia electrică si apa o folosim cu grijă,fără să facem risipă lasand becuri aprinse sau apa curgând.
    Sunt mereu atentă sa-l încurajez pe băiețelul meu să arunce hartiutele la cosul de gunoi de cate ori suntem afara la joacă.
    De curând am citit o carte despre un stil de viață minimalist si de atunci incerc sa descopar in casa toate lucrurile nefolosite de multă vreme de care m-as putea lipsi in favoarea altor persoane in nevoie. Astfel obțin mai mult spațiu,imi este mai usor sa fac ordine si curățenie si sunt mai relaxată daca nu sunt peste tot îngrămădite zeci de obiecte.
    Bineînțeles ca ma ajuta foarte mult faptul ca si membrii familiei si prietenii sunt preocupați de mediul inconjurator si sustenabilitate pe termen lung.
    Felicitări pentru initiativele dvs.pentru a sublinia aceasta nevoie. Din păcate,in orasul nostru este încă mare procentul cetățenilor care nu respectă spatiile verzi si zonele in care locuiesc si aleg sa polueze mediul cu tot felul de deseuri.

  14. Noi locuim la tara si crestem in gradina legume si verdeturi proaspete. In fiecare an plantam copaci si flori iar frunzele uscate le folosim ca ingrasamant. Reciclam orice e posibil de reciclat, hainele care nu le mai purtam le donam, jucariile pe care nu le mai foloseste baietelul meu le daruim altor copii. Cu resturile de mancare hranim gainile .

  15. Reciclez selectiv gunoiul. Electronicele din casa sunt minim clasă A+. Plantez copaci fructiferi și flori. Preconizam sa ne punem panouri solare pentru energie verde. Vrem sa ne luam o mașină electrica , pe care sa o incarcam cu energia produsă de panouri.

  16. Un articol super! Eu aș începe cu educația ecologică a copiilor nostri – a viitorului, aș putea spune. Fiind cadru didactic, îmi propun să realizez cât mai des activități ecologiste de calitate cu cei mici.
    Pe plan personal, cred și susțin ideea că orice obiect/ambalaj aruncat va forma într-o zi o groapă de gunoi, așadar, nu arunc niciodată gunoiul în spații nedestinate colectării și reciclării acestuia și îmi încurajez prietenii, familia și cunoștințele să procedeze la fel.
    Un alt demers pentru un viitor verde ar putea fi reabilitarea/reconditionarea obiectelor, în loc să le aruncăm. Eu, spre exemplu, folosesc diverse ambalaje sau resturi ale obiectelor în confecționarea materialului didactic pe care îl utilizez în activitățile cu preșcolarii.

    Da! Eu cred că NOI nu are limite!

  17. Mmm eu am norocul de a sta într-un loc înconjurat de verdeață…avem o căsuța micuță, veche, pe care o renovam puțin câte puțin…. Iubim natura și avem grija ca să o respectăm…tot timpul îl învățăm pe cel mic sa nu arunce nimic pe jos, sa nu rupă florile, copacii, sa pună sticlele de plastic separat, sa îngrijească plantele…ei sunt viitorul și consider ca trebuie învățați sa iubească natura…cu bicicleta nu prea merg, nu-mi permite sănătatea, în schimb merg foarte mult pe jos… Felicitări pentru implicare

  18. Eu incerc sa reciclez cam absolut tot ce se poate recicla : plastic,cartoane ,metal.
    Am plantat și acum câteva zile câțiva nuci la mine pe deal pe lângă calea ferata deoarece unii care nu au avut ce face i-au tăiat pe cei bătrâni.
    Nu arunc gunoaie pe jos ,nu ard frunzele care cad din copacii ci le folosesc că îngrășământ pentru copacii din grădină.

    1. Eu cred ca NOI nu are limite!
      In primul rand conteaza educatia pe care o dam copiilor nostri pentru ca noi parintii, suntem exemplul lor.
      Anul acesta ca sa profitam de soare am reusit sa ne montam un panou solar care ne-a asigurat apa calda toata vara si consumul de energie electrica a scazut considerabil.
      Electrocasnicele le am ales pe cat posibil din clasa A ++
      Reciclam selectiv,am dus personal plasticul, sticla si hartia la reciclare iar cu banutii aceea am luat becuri economice in toata casa. Becurile arse le am transformat in globuri pt bradul de Craciun tot cu copiii, ornandu le cu acuarele si glitter. Tot din sticle de plastic am facut diverse ghivece in care am plantat flori.
      Stam la casa, avem gazon si multi pomi si adunam frunzele pt compost.
      Folosim des bicicleta pentru a merge la cumparaturi pentru casa.
      Donam hainutele ramase mici familiilor nevoiase.
      Resturile de mancare ajung la pisica si catel.

  19. Nu arunc nimic pe jos.
    Am plantat pomi în curte.
    Reciclez sticlele din plastic.
    Felicitări pentru implicarea în acest proiect!

  20. De mititică am fost disciplinată în privința reciclării, am participat la acțiuni de curățare și constizare a importanței păstrării mediului înconjurător curat. Aceste lucruri împreună cu educația de acasă m au ajutat să fiu responsabilă și iubitoare a naturii.

    Implicarea cât mai activă a copiilor în activitățile de curățire a mediului.
    Explicarea cât mai detaliată de la vârste cât mai fragede , a efectelor negative pe care poluarea și accesul de reziduuri le au asupra naturii și cât de tare ne este afectată sănătatea și viața din aceste cauze.
    Reciclarea selectivă, plantarea de noi copacii, puterea exemplului , dar și acțiunile concrete (nu de puține ori, mai ales din păduri, adun și după alte persoane, și nu de puține ori le am atras și atenția, rămânând dezgustată de răspuns ” nu am aruncat numai eu”.
    Felicitări pentru acțiune și pentru articol!
    Așa oameni , da!
    Parte din ceea ce se întâmplă acum este și datorită răului pe care „omul ” îl face în calea sa.

  21. Eu merg foarte mult pe jos. In felul acesta imi fac cumpărăturile, plătesc facturile si fac miscare, de care altfel, sunt sigură ca nu m-as apuca. Reciclez tot ceea ce se poate in gospodărie și nu las niciodată apa sa curgă cat timp ma spăl pe dinti.

  22. Hello! Mi a plăcut mult articolul acesta, tocmai bună perioadă aceasta pentru a încerca să fim altfel, sa trăim mai sănătos, sa fim mai curați! Ce fac eu: reciclez cam tot ce se poate, daca nu le pot folosi in casa, fac mini ateliere cu copiii, se lucrează, lipește, desenează…chiar si pungile maroniu de la pâine sunt perfecte; la cumparaturi refuz pungile de hartie daca nu mi sunt musai necesare, am renuntat la pungile de plastic din magazine, cele la rola; reinventam rețetele de mâncare, nu se aruncă mâncarea, iar daca ramane ceva se pune la congelator si merge către pisici si căței…pe cat posibil cat mai mult mers pe jos, energia electrică se economiseste, oricum noua ne plac mult lumanarele atunci când se poate, în natură nu ne lăsăm amprenta…..si cam atat, dar încă mai avem multe de învățat! Importanta mi se pare responsabilizarea copiilor si educarea lor in.acest sens!!

  23. NOI nu are limite, NOI putem schimna TOTUL.
    RECICLAREA, PROMOVAREA CONCEPTULUI BIO SI PUTEREA EXEMPLULUI sunt din punctul meu de vedere siguranta unui viitor Verde.

  24. Eu reciclez sticlele de plastic le pun in sac și odată la 2 săptămîni vin cei de la primărie și le ridică din fata porti

  25. Eu fac curat mereu in gradinita din jurul blocului meu, incepand de la greblatul de primavara pana la cel de toamna tarzie, cand se termina vegetatia. Toamna plantez copacei in livada sorei mele, inlocuind pomii uscati peste vara. Tot toamna scot toti bulbii din gradina de flori si ii replantez, ca sa avem flori frumoase primavara.

  26. Bună! Folosim becuri economice, electrocasnice care au consum redus, reciclam ce se poate, duc bateriile și becurile în locurile special amenajate din magazine, sting becurile atunci când nu stau în camera respectiva, nu aruncam chestii aiurea pe strada și lista poate continua.

  27. Saci reciclabili
    Arunc gunoiul la gunoi, ce e plastic arunc la plastic iar ce e hartie la hartie, cenusa o arunc in gradina pentru a se forma ingrasamant

  28. Este foarte important sa facem și noi asa ceva, atunci cei mici ne vad și ne i-au ca exemplu. Atât cât pot reciclez, arunc în locuri autorizate și ii învăț și pe cei mici

  29. Felicitări pentru implicare şi pentru idee! Stau la curte si am plantat multi copaci , folosesc sacosi din panza , am schimbat becurile cu unele economice .

  30. Eu donez asociatiilor care planteaza copaci, imi invat copilul sa aiba respect pentru natura si pentru resurse si mai nou mi-am propus sa reduc consumerismul si sa nu-mi mai cumpar haine noi timp de 1 an de zile, mai precis pana la 1 noiembrie 2021.

  31. Eu atat de mult mi-am batut la cap copilul sa nu arunce pe jos, incat a inceput sa adune si gunoiul altora. In rest incerc ca refolosesc ambajele nereciclabile. Si cand ocazia sa achizitionez produse cu ambalaje reciclabile le aleg pe ele.
    Nu arunc uleiul in chiuveta.

  32. Mai fata cand ai avut timp de asa treaba? Felicitari.
    Eu trebuie sa ma concentrez pe deseurile produse in casa. Am improvizat o cutie de carton galbena in casa, dar mai am nevoie de una in bucatarie. In acest fel nu ma plimb prin casa cu ambalaje de la diferite produse si evit sa imi ceara copiii x dulce sau mancare pentru ca au vazut ambalajele 😛

  33. Felicitări pentru articol şi acţiunile pe care le faci zi de zi.
    Şi noi facem ce ne stă în putinţă să educăm copiii noştri prin exemplu:
    – reciclăm selectiv de când s-a implementat această acţiune în Oradea;
    – cultiv grădina casei mele şi folosesc resturile regenerabile ca şi compost în grădină;
    – respect natura, cultiv şi iubesc plantele. Grădina mea este o multitudine de plante, copaci şi flori. Copiii mei tratează plantele ca pe nişte fiinţe cu suflet. Îmbrăţişează copacii şi au grijă de ei aşa în limita a cât pot ei;
    – am schimbat maşina familiei din autoturism ce consumă motorină în maşină hibrid şi facem tot ce ne stă în putinţă să consumăm minimul de combustibil;
    – avem în plan panourile solare pentru energia electrică, chiar de la E.ON. Soţul meu s-a documentat intens în acest sens şi aşteptăm momentul potrivit;
    – ce ţine de aruncatul pe jos, nici nu încape îndoială, sunt chiar rea când vine vorba despre acest aspect şi am insuflat şi copiilor această atitudine. Nu ar arunca nimic pe jos şi dacă scapă se apleacă singuri şi aruncă la gunoi, ba am trăit situaţii în care au luat ce era pe jos aruncat de alţii şi puneau la gunoi. Sunt iritaţi şi se manifestă dacă văd gunoaie aruncate oriunde. Sunt dispuşi să mergem să adunăm resturile aruncate de alţii pentru a lăsa natura curată şi pentru asta sunt recunoscătoare că am reuşit să le transmit acest aspect atât de clar şi cu succes.
    Anul trecut aveam în plan plantarea de copaci şi am vizat parcul nou din cartierul meu, dar ulterior se pare că sunt copaci destui ceea ce mă bucură.
    Sunt dispusă mereu să îmi ofer timpul şi resursele pentru un viitor mai bun.

  34. Felicitări pentru implicare şi pentru idee!
    Şi noi reciclăm, facem cumpărături responsabil, nu aruncăm nimic, cultivăm legume fără tratamente, creştem păsări pe care le hrănim natural, desigur doar pentru noi, familia noastră.

  35. Super idee! Felicitări! În primul rând reciclăm, cât se poate la oraș, dar ideea cu compostul, ar fi una super, ne având ce să facem la bloc, nu resturile alimentare. Doi, cumpărăm doar ce avem nevoie, atât alimentar cât și nealimentar, dacă am fi mai atenți și la risipă, cred că ne-ar fi per general mai bine. Trei, circul ori pe jos ori cu bicicleta, îmi place, e sănătos și e bine și pentru mediu. Și cred că dacă am avea mai mare grijă de mediu, adică ce formă de energie folosim și ce deșeuri refolosim, ar fi o soluție prietenoasă atât pentru om cât și pentru mediu, Nu suntem stăpânii planetei, ci suntem locuitorii!!!! Numai bine!

    1. Felicitari pentru actiunile facute si ideile de viitor avute. Grija pentru cei din jur sper sa fie molipsitoare 😉 Multumesc pentru apreciere si sprijin!

  36. Felicitari si noi reciclam, am renuntat la a mai cumpara paie, mi am luat paie din sticla, incerc sa nu mai cumpar dichete si sa folosesc dischete reutilizabile. Reutilizez anumite ambalaje.

  37. In primul rand folosesc lumina naturala cat de des se poate, aprind becurile doar cand deja e intuneric, pe cand circulam foloseam bicicleta sau mergeam pe jos, nu mananc carne!

    1. Felicitari! Ma bucur ca gesturile simple fac diferența si ca le recunoastem ca fiind normale. Asa ar trebui sa fie peste tot.

  38. Cam aceleași lucruri le fac și eu.
    În primul rând, nu arunc ambalaje și alte gunoaie pe stradă. Uneori râd prietenii de mine că eu veșnic am un buzunar de la geantă plin cu gunoaie, pe care îl golesc acasă, sau dacă am noroc să găsesc în oraș un tomberon stradal.
    Reciclez tot ce pot, refolosesc sticlele și borcanele vechi.
    Când plec la cumpărături, îmi iau de acasă sacoșe, ca să nu mai cumpăr altele.
    Merg pe jos de câte ori pot.
    Îmi plac florile și am multe. La cele mai mici, folosesc găleți de la smântână sau iaurt, în loc să cumpăr ghivece de plastic.
    Îmi fac singură până și pământul de flori. Am un colț de grădină unde toamna strâng frunzele, le las să putrezească și la anul am cel mai hrănitor și natural pământ de flori.
    Nu știu dacă e suficient, dar măcar puțin dacă ar face fiecare, măcar dacă nu ar mai arunca gunoaiele pe stradă și ar fi mare lucru.

    1. Felicitari pentru fiecare gest facut!
      Stii ce am realizat, că este ca si mama care se intreaba daca este o mama buna pentru al sau copil. Aceea este mama caruia ii pasa de ceea ce ofera copilului.
      Mno la fel si noi, oameni ce facem actiuni deja. Ne gandim ca nu e suficient sau ca e prea putin.

      Fiecare gest conteaza!

  39. In primul rand am dezoltat o pasiune pentru gradinarit. Asa ca pe timpul verii imcerc sa am toate chestiile pe care le pot cultiva in gradina.
    Reciclez pe cat posibil si mai noi incerc sa fac planuri pentru o saptamana intreaga pentru mancare, pentru a evita risipa. Aceleasi idealuri as vrea sa le pot introduce si in gandirea copiilor mei.

    1. Felicitari pentru actiuni si idei de viitor! Cu astfel de deschidere pentru acțiuni diferite sigur copiii vor avea alte asteptari de la ce ar trebui sa fie normal : ) Multumesc pentru impartasirea ideilor!

  40. Felicitari! Cam acesteasi sunt lucrurile pe care le fac si eu +- cate ceva. In general sunt de parere ca schimbarea mare sta in lucruri mici. Asa ca as mai adauga la frumoasa ta lista si: – tinut becul aprins cat mai putin timp, petrecutul timpului in natura pe cat posibil, participarea la actiuni de ecologizare…si nu numai! Mult succes!

    1. Felicitari si tie pentru actiuni si ganduri. Sunt sigura ca daca am veni cu o lista mai detaliata, am gasi mult mai multe actiuni ce la facem fara sa ne dam seama pentru un viitor mai verde!

  41. Reciclare. Asta fac, asta vreau să mi învăț copiii să facă. Caut proiecte ce implica reciclare și împădurire, pentru a le implementa la școală. Vreau (să dea Domnul) o livadă. Și o bicicleta de ziua mea .
    Spor să avem și Doamne ajuta sa le împlinim!

  42. EU UNA NU ARUNC MAI NIMIC.. C-AM DIN ORICE VECHI GASESC SA IL TRANSFORM IN CEVA NOU SI DE FOLOS SI SOTUL MEU E LA FEL TOT CE GASIM PRIN CURTE TRANSFORMAM IN CEVA WAW..

        1. 1. Reciclarea selectivă a gunoiului
          2. Folosirea transportului în comun sau mersul pe jos în locul mașinii personale
          3. Implicarea în acțiuni de împădurire

        2. Mergem cât de mult se poate pe jos, cumpărăm mai puțin și folosim mai mult produse de la bunici de la tara și învățăm copii sa recicleze și sa păstreze curățenia oriunde mergem.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.