Cică este mai ieftin să faci mișcare în aer liber

Dap, doar cică. Și da, este adevărat că este mai ieftin să faci mișcare în aer liber dacă e să ne raportăm la abonamentul la sală sau tariful unui antrenor personal. Doar că, eu am făcut parte din categoria oamenilor ce aveau impresia că este un efort financiar să îmi fac abonament la sală și atât. Că pot merge și în pantalonii de trenning ce îi mai port prin oraș, cu adidașii ce arată bine și ce musai să îi am de schimb, cu un tricou cu 10 lei din Pepco și gata.

Am făcut parte. Acum nu mai fac. Acum, știu că nu este mai ieftin să faci mișcare în aer liber, fiindcă plătesc altfel costul unui abonament lunar. Și totuși sunt mai câștigată cu mișcarea în aer liber.

Hai să îți explic cum văd eu ecuația.

Costul mișcării în aer liber

Încep cu echipamentul. Echipament ce pentru alergare este mai cu dichis.

Am descoperit și eu că nu sunt buni orice adidași. Că la cursă lungă, minim 2 km ce îi fac eu măcar de două ori pe săptămână, adidașii casual nu merg. Și nu fiindcă aș avea eu o treabă cu modelul sau alte cele. Nope. Ci fiindcă alerg mai ușor când am adidașii potriviți.

Însă nici pe raionul cu adidași pentru alergare nu este atât de ușor cum pare.

Eu am început cu adidașii cei mai ieftini la îndemână. Undeva la 50 ron au costat. Însă după trei ture de alergare, a început să simt impactul. De la bătături, la dureri de picior în zona tibiei.

Am trecut la alți adidași. Au fost undeva la 70 ron. Cei roz prezentați în acest articol – Prima comandă de pantofi de pe Zapas.Au fost de departe cei mai buni pentru mine, doar că i-am distrus dintr-o prostie. Fiind textili, am zis să îi spăl după câteva antrenamente. Baiul este că i-am spălat la 60º și s-a dezlipit materialul textil de talpă. Încă mai puteam alerga cu ei și încă erau cei ce îmi veneau cel mai bine. Așa că i-am folosit până când s-au uzat maxim. Și de pe site-ul de unde i-am cumpărat nu îi mai pot cumpăra (încă mai sper să îi găsesc undeva).

Apoi am cumpărat două perechi noi. 2 * 70 ron. I-am prezentat în articolul acesta – Eu, toamna și modlet.ro. Aceștia încă îi mai am și îi folosesc când merg cu bicicleta sau uneori în plimbări mai lungi. Pentru alergare nu sunt buni.

Așa că am cumpărat o nouă pereche de adidași. 80 ron. Speciali pentru alergare. Ce mi-au venit bine în magazin și au fost buni pentru câteva antrenamente. Apoi s-au lărgit și nu mai puteam alerga cu ei. Încă îi mai am.

Ajung acum la adidașii ce i-am cumpărat recent.

Tot speciali pentru alergare. 120 ron. Din Decathlon. Deși îmi erau buni în magazin, fiind pățită cu perechea de adidași de dinainte, din alt  magazin, am întrebat dacă voi putea să schimb adidașii aceștia în cazul în care nu îmi sunt potriviți mie la alergat. Și mi s-a zis că se poate face schimbul. Și chiar am avut nevoie. După o tură de alergare, am fost să îi schimb din cauza faptului că erau prea ficși și mă jenau. Chiar dacă aveau urme pe talpă de la alergare, nu prezentau alte semne de uzură și am putut să îmi aleg cu un număr mai mare. Îi vezi mai jos în poză.

tinuta sport pentru alergare

Investiția în adidași de până acum – 460 ron

Eiii….să nu-mi zici că puteam să-mi cumpăr Nike de banii ăștia. Că am încercat în magazin și adidași de firmă. Doar că nu îmi veneau  bine în picior. Nu îi simțeam cum trebuie. Și oricum mai mult de 250, maxim 300 ron nu am încă în plan să dau pe o pereche de adidași!

Pantalonii pentru sport

Am patru perechi de colanți speciali pentru sport. 4 * 70 ron. Am scris mai multe detalii despre ei în acest articol – Cu colanții în drumeții

O pereche de pantaloni sport. 75 ron. Sunt speciali pentru alergare sau mișcare tip cardio. Cu aerisire, buzunare cu fermoar și porțiuni speciale pe picior. Încă îi am.

O pereche de colanți 3/4 pentru alergare. 55 ron. Modelul acesta. Sunt cea mai nouă achiziție la ținuta pentru mișcare în aer liber.

Investiție în pantaloni pentru sport – 340 ron

Bustiera este de nelipsit când merg la alergat sau când sar coarda. Am trei perechi din acest model – 3 * 70 ron = 210 ron.

Tricourile nu le mai pun la socoteală, fiindcă unele le folosesc și în alte ocazii.

Alte accesorii:
  • bandană- două modele- 15 ron + 25 ron
  • coardă pentru sărituri – 2 * 7 ron + 1 * 36 ron
  • greutate pentru picioare – 60 ron
  • bandă elastică – 25 ron + 50 ron

Total: 232 ron

Total investiție în mișcarea în aer liber: 1242 ron

Uneori nici când știi prea multe nu e bine :)))))

Cică este mai ieftin să faci mișcare în aer liber

Cică este mai ieftin să faci mișcare în aer liber

Mno, acum ce să mai zic?!

Poate este mai ieftin așa, având în vedere că investiția este una de care mă pot folosi minim un an de zile. Și fiind vorba de mișcare în aer liber, nu am de plată lunar un abonament.

Însă, pot zice că plătesc în timp. Căci îmi ia mai mult să fac antrenamentele și este nevoie și de documentare astfel încât să fac activități ce mi se potrivesc și ce mă ajută în această călătorie cu schimbarea stilului de viață.

Am făcut un mic rezumat al celor 6 luni ce le-am petrecut cu mișcare aproape zilnică – Cât am slăbit cu ajutorul mișcării; partea 1.

Investiția făcută în ținuta sport este cea care este trecută cu vederea atunci când se face comparație între mișcarea în aer liber și una făcută la sală sau cu antrenor personal. Și se mai trece cu vederea și scopul mișcării.

Că este una să vrei să crești în masă musculară și să ai nevoie de aparate fitness, și alta să îți tonifici corpul și să poți rezolva cu alergare sau plimbări cu bicicleta.

Noroc că mai sunt și parcuri ce au spații amenajate cu aparate fitness. Ca să echilibreze balanța, nu?!

Tu ce părere ai: este mai ieftin să faci mișcare în aer liber sau nu?

18 Comments on “Cică este mai ieftin să faci mișcare în aer liber”

  1. As vrea sa am și eu timp sa fac mișcare in aer liber, dar cu doi prichindei este destul de dificil sa îmi găsesc timp.

  2. Din perspectiva mea da,sa faci mișcare este mai ieftin dar si mai sănătos. Am experimentat asta pe pilea mea,iar rezultatele au fost vizibile .

  3. Eu cred ca e mai ieftin. Ca la sala tot iti cumperi tot echipamentul si mai platesti si abonament. Bine, dar eu vorbesc din pozitie de necunoscator, ca nu fac sport.

  4. In afara de doua tentive de a merge la sala, asta acum 30 de ani, eu n-am decat experiente cu mersul pe jos. E drept ca-mi si place, pot admira natura, oameni, vedea fel de fel de intaplari si mai ales imi clatesc mintea pentru a ma putea concentra mai bine pe altceva. Echipament special de mers pe jos nu am, dare drept ca evit incaltarile cu toc, iar hainele le prefer vaporoase si din materiale naturale.

  5. Eu prefer in aer liber sau in confortul casei. Cred că poate fi mai convenabil,dar cred că rezultatele se văd mai rapid la sală.

  6. Nu stiu daca e mai ieftin sau mai scump, dar foecare are avantajele sale. E minunat sa poti sa faci asta in aer curat, dar e bine sa ai pe coenva care sa te ajute sa realizezi corect exercitiile.

  7. Pai echipament oricum iti iei si pentru sala. Mai ales daca mergi la una de fite (eu am ceva prin cartier) unde se uita toti la tine :))) De cand cu pandemia, nu am mai dat pe la sala. Am alergat in parc si am facut miscare acasa.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.