Am prins ironia când ai mei copii mi-au zis că nu înțeleg cum de Ziua Educației ei nu merg la școală și în același timp mă bucur că am avut înțelepciunea să le zic că EDUCAȚIA NU SE FACE DOAR LA ȘCOALĂ!!!!
Educația începe de acasă și până la urmă educația este responsabilitatea părinților, nu (doar) a profesorilor!
Știu, îmi voi lua câteva remarci acide ca urmare a acestor rânduri. Pentru că mulți părinți nu au cu cine să-și lase copiii sau i-au luat cu ei la muncă în această zi liberă de ziua educației. Și mai mult acid mă va ajunge dacă zic că totul ține de educație, inclusiv de educația ce o au părinții.
Școala și Ziua Educației
O altă ironie este ca tu, în calitate de părinte, să faci cu ou și oțet, să porcăiești, să pulălești sistemul de educație, miniștrii, directori, profesori în fața propriului copil … ca apoi să-l trimiți la școală cu aceste repere și să te aștepți să se descurce, eventual să performeze și să îți asumi reușitele lui….
NU, nu este ușor. Nu avem logică în sistemul educațional. Nu avem o formulă de bază care să ne asigure decența.
DA, este o luptă continuă pentru evoluție. Da, ar putea fi mai bine. Da, în unele școli este o junglă plină de ”animale”.
DAR nimeni nu poate schimba singur o mentalitate.
CE POȚI FACE DE ZIUA EDUCAȚIEI?
Când te simți copleșit de o situație schimbă cum te uiți la ea, pentru că nu poți schimba mereu situația!
Oferă-i copilului ocazia să învețe cum să reacționeze la diferite situații.
Fie că a rămas singur acasă, fie că este la bunici, fie că este cu vecina, fie că este cu tine la muncă… oferă-i ocazia să te vadă gestionând o situație ușor neplăcută. Vorbește cu el. Explică-i ce nu înțelege.
Educația începe de acasă! Cine crezi că are profesor personal pentru fiecare copil?? Răspunsul din articol de va suprinde!
Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.
MULȚUMESC DRAGI PROFESORI PENTRU MUNCA DEPUSĂ!
APRECIEZ!
Și acum un mesaj la fel de ironic!
Cea mai mare dreptate, chiar asa este
Nume facebook: Georgiana Popi
Ai perfecta dreptate .