Lasă, toate la timpul lor. Nu poți forța lucrurile să se întâmple. Dar nici nu poți aștepta să îți cadă în brațe ceea ce ai nevoie. Cumva se vor așeza ele, și toate se vor întâmpla la timpul lor.
M-am luptat și încă mai am mici lupte cu această zicală. Și mi se pare un subiect genial de dezbătut aici, cu tine, cu voi, împreună.
Așadar, toate la timpul lor.
Da, sunt de acord cu ideea conform căreia unele lucruri, unele proiecte, unele acțiuni, unele relații doar în anumite contexte și condiții se pot realiza. Și da, toate la timpul lor are sens dacă mă gândesc la acest aspect. Însă există și reversul medaliei, conform căreia n-are sens să fac atâtea, că lucrurile se vor așeza ele singure. Pe ideea ”Dacă e să se întâmple, se va întâmpla”.
Am lucrat cu ambele situații. Am lucrat cu oameni care se aflau în ambele situații. Nici să mă bați nu am putut înțelege vreodată cum poți trăi cu senzația că ”ce e al meu e pus de-o-parte” și ”se va întâmpla când va fi momentul să se întâmple”.
Mda, folosesc multe zicale. Prea multe pentru gustul meu. Pentru ceva mai multă profunzime poți citi materialul asemănător – Sunt bine cu mine NU ar trebui să fie o scuză
Cred că de vină sunt întâlnirile de consiliere antreprenorială avute în ultima perioadă. Întâlniri care m-au făcut să mă întreb cum au reușit cei în cauză să funcționeze cât au funcționat. Ca apoi răspunsul să vină de la sine – prețul pentru funcționarea cu astfel de deficiență – mai ales la nivel antreprenorial – este deteriorarea fizică și psihică. Să nu poți dormi liniștit, să stai mereu în stres, să aștepți ca lucrurile să se întâmple de la sine nu aduce nici o singuranță a zilei de mâine.
Toate la timpul lor – adevăr absolut sau capcană
Și cu cât m-am gândit la acest subiect cu atât am realizat că este valabilă ”frământarea” și la nivel personal, nu doar la nivel profesional.
Ca model de gândire, „toate la timpul lor” este o zicală care sugerează că fiecare eveniment sau acțiune are un moment potrivit pentru a avea loc. Este un principiu important de urmat, deoarece poate ajuta la evitarea unor decizii nepotrivite sau a unor acțiuni înainte ca acestea să fie pregătite adecvat.
În același timp, este important să nu exagerăm în aplicarea acestei zicale și să nu o folosim ca o scuză pentru a amâna lucrurile care trebuie făcute imediat. Uneori, este important să ne asumăm riscuri și să acționăm chiar dacă nu simțim că este momentul perfect. Aici intră în ecuație instinctul, zic eu. Cu cât este mai ascuțit, mai liber, mai folosit, cu atât este mai de ajutor în astfel de situații.
În general, cred că „toate la timpul lor” este o zicală utilă care ne poate ajuta să fim mai conștienți de importanța momentului potrivit pentru acțiune, dar trebuie să o aplicăm cu discernământ și să fim deschiși la oportunități neașteptate.
Eu cred ca : evitarea unor acțiuni înainte ca acestea sa fie pregătite adecvat.
Poate fi și așa. Dar mergând pe acest fir, când știi că sunt pregătite adecvat acțiunile?!