Un an cu a doua casă

Martie 2024 – UPDATE: La puțin timp după publicare acestu articol am luat decizia de a renunța la acest spațiu …. încă procesez ceea ce s-a întâmplat.

Prinsă în acțiunile zilnice, mai mult sau mai puțin gestionabile, am realizat abia acum că a trecut un an cu a doua casă. Un an în care am crescut cum a crescut Făt Frumos într-un an ca-n șapte. Un an în care am simțit că în sfârșit prin avânt în ceea ce fac. Un an în care a doua casă a fost doar pentru mine, pentru gândurile mele, pentru acțiunile mele. A doua casă în care am putut să respir fără presiunea acțiunilor care vin peste mine când sunt acasă.

 Da, acum un an am găsit și închiriat un spațiu în care să-mi desfășor activitatea profesională.  A fost dragoste la prima vedere. Ca-n filme m-am simțit – când personajul principal găsește un spațiu ideal și apar imagini de cum își imaginează el că va fi acolo curând. Exact așa a fost și la mine. M-am văzut făcând activități, ateliere, întâlniri cu clienții, sesiuni de dezvoltare personală …. M-am văzut adăugând elemente care să definească spațiul ca fiind locul unde-mi desfășor eu activitatea…

Da, a contribuit și faptul că proprietara spațiului este o femeie deosebită, alături de care mi-am băut cafeaua în multe dimineți – și ea își desfășoară activitatea într-un spațiu alăturat. Împărțim spațiul și de foarte multe ori m-am simțiti ca într-o a doua casă.

Noiembrie 2022

Fericire mare. O dată că am reușit să achit prima chirie fără să fac eforturi, apoi că am reușit să le dau vestea alor mei fără să las impresia că abia aștept să scap de ei : )))) Adevărul este că 7 ani de lucrat de acasă au fost suficienți și simțeam clar nevoia de a ”evada„. Este una când dimineața merg la spațiu după ce las copiii și mă focusez câte ore am nevoie pentru a face treabă, în loc să merg acasă unde hainele nespălate sau mâncarea ce așteaptă să fie făcută mă pot deturna de la ceea ce am de făcut dpdv profesional.

Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

 Nu am scris aici până acum despre a doua mea casă și acum că a trecut un an simt nevoia să scriu câteva repere.

Cum a fost de exemplu în prima săptămână. Când mergeam prin magazine ca să cumpăr perne decorative și plante artificiale. Sau când am vopsit cu alb masa și scaunele ce se aflau deja în spațiu. Când am tot mutat pe mobilier până am ajuns la o formă ce mi-a fost atunci pe plac. Când împărtășeam cu cei apropiați vestea găsirii unui spațiul al meu și cu bucurie să descopăr entuziasmul lor și chiar și câteva mici cadouri de ”casă nouă” din partea unor oameni speciali.

Ce a urmat?

Au urmat întâlniri cu posibili clienți în acest spațiu, în loc de cafenele sau la mine acasă sau la biroul acelor persoane.

Au urmat activități susținute în acest loc, pe diverse teme- Atelier dedicate poftei de dulce, Grupe de lucru Sunt Bine cu Mine, am avut chiar și o grupă de tineri minunați cărora le-am ”predat” marketing în cadrul unui proiect deosebit.

Au urmat întâlniri cu clienții care au venit pentru sesiuni de consiliere dezvoltare personală.

Au urmat întâlniri de brainstorming cu actualii clienți, în care puneam țara la cale cu diverse proiecte WOW.

Au urmat zile și zile, toate pline de bine și de dezvoltare. Ăsta este cel mai mare plus pe care l-am primit cu acest spațiu.

Noiembrie 2023 – Un an cu a doua casă

Un an în care periodic mutam mobila sau adăugam elemente.

Un an în care am cunoscut oameni minunați ca urmare a activității desfășurate în acest spațiu.

Un an care stă ca bază pentru tot ceea ce urmează să fac.

Un an în care am gândit mai bine, am făcut mai bine, am văzut mai bine ce am de făcut.


Alor mei abia acum li s-a așezat informația  și faptul că eu nu mai sunt acasă mereu. Soțul de exemplu, abia după câteva luni a fost de acord cu a mă ajuta să zugrăvesc tavanul, să adaug bagheta decorativă și să fac acel cadru magnific în care am adăugat desene ale copiilor mei plus câteva imagini care-mi sunt mie pe plac. Copiii?! Mereu ziceau că nu vor să vină la spațiu, că ei se plictisesc acolo și că mai bine stau acasă singuri decât să vină cu mine. Adevărul este că liniștea chiar poate scoate pe unii oameni de minți : )))))) Acum am găsit câteva trucuri ca să nu mai fie atât de drastici în ceea ce privește vizita la spațiu.

Spațiu, birou?!

La început i-am dat denumirea de ”Fabrica de idei” – Mă duc la ”Fabrica de idei” / Ne vedem la ”Fabrica de idei”… am renunțat pe parcurs pentru că era un efort să le tot explic oamenilor despre ce este vorba. Mai simplu este ”Ne vedem la spațiul meu, îți trimit adresa” : )

A meritat să închiriez un spațiu doar pentru mine?

Din moment ce i-am zis a doua casă, îți dai seama că pentru mine a meritat.

Altfel stau de vorbă cu clienții când știu că la început de lună am de plătit chiria.

Altfel îmi planific acțiunile știind că pot merge la spațiu pentru a gândi în liniște.

Altfel stau văd și ai mei activitatea mea, știind că am un spațiu pentru acțiunile profesionale. Adevărul este că până acum nu am încercat să merg la spațiu doar pentru a sta și a nu face nimic. Cel mult țin minte o dimineață când într-o oră mi-am terminat treaba și apoi am mai stat două ore în liniște citind o carte… lux!

Altfel îmi sunt aranjate lucrurile necesare desfășurării  activității – actele firmei, cărțile, caietele … totul este doar pentru activitatea mea, fără chestii ale copiilor sau ale soțului care să fie în ”gestiunea mea” – în ideea că acasă eu sunt întrebată când nu-și găsesc ei lucrurile (uneori sunt întrebări retorice și-i suspectez că doar le place să se audă întrebând sau să mă vadă pe mine gata gata să urlu)

Dacă mai adaug și faptul locația este una care dpdv logistic mă ajută cu scosul copiilor de la școală și dusul lor la activitățile extra-școlare … deja e prea mult, prea bine – ar zice unii.

Tu când crezi că este momentul ca o persoană care lucrează de acasă să se gândească la un spațiu extern pentru activitatea sa?

One Comment on “Un an cu a doua casă”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.