Recenzie ASCENSIUNEA Nicholas Binge

Nici n-am știut ce mă așteaptă când am început să citesc această carte! Recenzie ASCENSIUNEA Nicholas Binge vine la câteva săptămâni de la citirea cărții și încă sunt sub vraja cuvintelor. Atât de tare mi-a alimentat entuziasmul.

Detalii ”tehnice” 

Cartea mi-a fost oferită de Editura RAO și o poți găsi aici. 

Autor – Nicholas Binge

An apariție – 2024

Descrierea oficială a cărții:

”Un munte enorm acoperit de zăpadă a apărut în Oceanul Pacific. Nimeni nu știe când a apărut exact, cât de mare ar putea fi sau cum să-i explice existenta. Când Harold Tunmore este contactat de o organizație secretă pentru a ajuta la investigație, nu are idee în ce se bagă în timp ce el și echipa pornesc spre vârf. Cu cât echipa lui Harold urcă mai sus, cu atât lucrurile au mai puțin sens. Timpul se scurge diferit, transformând minutele în ore și orele în zile. În frigul năprasnic de la cele mai înalte altitudini, membrele alpiniștilor amorțesc și amintirile din viața lor înainte ca muntele să apară încep să se estompeze. Ce mister se ascunde îndărătul muntelui și unde îi va purta ascensiunea?”

Recenzie ASCENSIUNEA Nicholas Binge

Recenzie ASCENSIUNEA Nicholas Binge

Această carte nu seamănă cu nimic ce am citit până acum! Și am citit ceva la anii mei : ))) 

Nici n-am știut dacă să mă entuziasmez pe măsură ce citeam primele pagini sau să merg pe ce o fi o fi ca să nu găsesc pe ”drum” dezamăgire sau o întorsătură de situație care să mă facă să regret că am avut așteptări ridicate de la autor.

Cărți scrise pe mai multe planuri sau pe diferiți ani, am mai citit.

Cărți SF am mai citit.

Cărți thriller am mai citit.

Cărți de dezvoltare personală am bifat.

Dar o carte care să le îmbine atât de fain pe toate cele de mai sus nu am citit….. PÂNĂ ACUM!

Mister + Știință + Spiritualitate + Factor uman = Stau cu cartea în mână până când citesc TOT!

Și acum vine iar provocarea mea. Cum scriu despre această superbă, genială, uimitoare carte, fără a da prea multe detalii?!

Hai să îți las câteva citate care mi-au plăcut:

”Uneori, ceea ce sufletul are nevoie nu este să dea un înțeles cuvintelor goale: rugăciuni și confesiuni în care nu prea crezi. În schimb, trebuie să îi permitem să îmbrace în cuvinte înțelesurile nerostite din interiorul nostru. Pentru a face acest lucru, trebuie să îi dai o voce.”

”În vremurile astea, mai ales aici, suntem mereu încurajați să încercăm lucruri noi. Să fim inovativi, să fim inventivi. Noutatea are valoare inerentă. Eu am crescut altfel. În Japonia, să fii meșteșugar maestru înseamnă să nu încerci nimic nou. Înseamnă să iei un lucru și să îl perfecționezi.”

Eu sunt și acum fascinată de MUNTE. De semnificația lui pentru mine. De ahaurile aduse. Și nu că mi-aș fi propus ca această lectură să devină una de introspecție, dar potențialul în această direcție este unul uriaș.

Da, autorul a făcut o treabă excelentă și a adăugat elemente care să-mi pună mintea la încercare, oferindu-mi zic eu ocazia de a ”gusta din vraja muntelui”:

  • asocieri biblice care m-au surprins enorm
  • explicații științifice (mai ales pe partea de fizică)  care au avut puterea să mă facă să caut anumite aspecte și să le testez veridicitatea, atât de tare am crezut în ceea ce am citit
  • pagini întregi cu descrieri care mi-au lăsat senzația continuă că citesc un jurnal tip documentar inspirat din fapte reale
  • limbaj și ritm care m-au făcut să cred că doar eu citesc această carte și este un privilegiu pentru mine….

Mda, nu este de ajuns că povestea în sine este una în care mintea omului este aliat sau inamic pentru toate personajele, dar mai oferă și cititorului perspective care ridică măcar o sprânceană!


Ascensiunea ia în considerare limitările științei și credinței și examinează atât latura frumoasă, cât și latura tulburătoarea a naturii umane.”


Cât este nebunie?

Cât este paranoia?

Cât este adevăr?

Cât de important este trecutul pentru viitor?

Cât poate duce mintea omului?

Cât de sus trebuie să ajungi pentru a găsi răspunsuri?

Aceste întrebări sunt și pentru personaje, și pentru narator, și pentru cititor. Răspunsuri vei găsi cu siguranță în carte!

Îți reamintesc că poți găsi cartea pe site-ul celor de Editura RAO.

Din categoria cărți faine lansate anul acesta pe site-ul celor de la Editura RAO, îți recomand și cele despre care am scris aici:

Cum ți se pare Recenzie ASCENSIUNEA Nicholas Binge?

Îmi recomanzi și altă carte din același registru care crezi că mi-ar fi pe plac?

 

P.S. Finalul ascensiunii pe munte este ”cireașa de pe tort”!

2 Comments on “Recenzie ASCENSIUNEA Nicholas Binge”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.