Interviu ratat din cauza lui HDMI

Unde naiba l-am pus?

-Da’ de unde vrei să ştiu eu?! Tu eşti toată ziua acasă, nu eu!! Caută să vezi în colţarul din bucătărie!

Fug, deschid, iete ce găsesc:

cabluri casa

Să-mi trag una, aici nu e! Unde mai poate fi?!

Deja vorbeam singură. Atunci când eu am mers să caut în colţarul din bucătărie, soţul s-a furişat pe uşă şi dus a fost. Am rămas singură. Singură cu nervii mei. Noroc că nici copii nu sunt acasă. Nu aş fi vrut să mă vadă aşa.

Ce căutam?!

Adaptorul HDMI.

Aveam un mega-interviu de dat, care presupunea prezentarea unui proiect mai amplu cu ajutorul unui proiector.

Iar proiectul meu conţinea pe lângă informaţiile necesare, un slide destul de atractiv cu imagini, precum şi o prezentare video.

Deja îmi venea să plâng, deja mă gândeam să nu mă mai duc.

Da, aşa rău stăteau lucrurile. Aveam nevoie de adaptor, fiindcă mă ajuta să obţin o rezoluţie de 4K a imaginii. Prezentarea proiectului având loc într-o sală de conferinţă, claritatea şi calitatea imaginii era foarte foarte foarte foarte importantă.

Aveam cablurile HDMI, dar nu aveam ce face cu ele; şi încă aveam de cele mai performante. Versiunea 2.0, cu rezoluţia maximă de 4096 x 2160 . M-am fost asigurată de faptul că am cabluri destul de lungi, de 20 de metri, dar puteam să jur că o voi face de oaie, negăsind adaptorul.

Şi aşa a şi fost!

Stăteam ca ameţita în genunchi, în faţa scenei, căutând găurile potrivite! Normal că nu le-am găsit! Şi nu că nu m-aş pricepe, dar efectiv erau atâtea cabluri p-acolo, că mă lua ameţeala. Cred că se amuzau teribil băieţii de la IT, dar nu a venit nici unul să mă ajute.

Dar, nu! Trebuia eu să mă chinui! Trebuia eu să-mi fac drum printre cabluri pentru a ajunge la găurile potrivite! Abia am reuşit să-mi conectez laptopul la staţia lor!

Investesc în ceva ce ştiu că merge!

Şi, după cum mă aşteptam, nu au fost mulţumiţi de prezentare.

Rezoluţia a fost proastă, slide-ul de imagini s-a văzut slab, iar la prezentarea video……… nici nu vreau să-mi aduc aminte! Atât vă zic: mergea imaginea, dar vocea venea mai târziu!

Şi nu din cauza cablurilor mele HDMI, care aveau integrate în ele şi semnalul audio necesar. Adică aveam în cablu, tot ceea ce-mi trebuia pentru o prezentare de succes. Semnalul video original pentru o prezentare a imaginilor şi a video-ului în forma lor cea mai clară, plus semnalul audio.

Dar nu aveam adaptorul pentru a le folosi cum trebuie. Pentru a le putea conecta la staţia lor şi la laptopul meu. Nu erau compatibile, dar nici nu mai aveau loc unde să mai bag mufe. 🙁

Mi-a trebuit o săptămână să-mi revin după acest eşec! Interviul fusese important, iar munca mea s-a dus!

Dar, m-am adunat şi am zis să fac ceva în privinţa asta!

interviu ratat

1, Am intrat pe un site de specialitate şi mi-am comandat un nou adaptor HDMI. Cel vechi nici în ziua de azi nu l-am găsit. 😛

2, Am făcut o mică adresă către organizatorii interviului, adresă în care-mi vărsam frustrările.

O mică parte din mail vi-l redau aici:

„…… Şi dacă tot am ajuns la recomandări, vă recomand în primul rând să vă achiziţionaţi un router wireless. Este inadmisibil ca o companie respectabilă să se prezinte într-o sală de conferinţe, la o sesiune de interviuri, cu kilometri de cabluri de reţea care să încurce buna funcţionare a unor proiecte.

În al doilea rând vă recomand să vă instruiţi personalul IT să ajute intervievaţii în cazul în care aceştia se confruntă cu probleme de reţelistică şi conectică. Nu să stea să admire doamne şi domnişoare.

În al treilea rând, în cazul în care nu ştiţi unde să apelaţi pentru o gamă variată de produse din aria echipamentelor de reţelistică, conectică şi periferice PC, vă recomand să viztaţi site-ul conectica.ro ; o companie care ştie cât de important este să ţii cablul cum trebuie şi să-l conectezi unde trebuie. Profesionalişti care vă vor servi şi instrui, pentru o bună defăşurare a evenimentelor viitoare, pe partea de cabluri şi reţea.

Nu doresc un feedback la această adresă, aceasta a fost doar de aducere la cunoştinţă!

Semnat,

Capra care a stat în genunchi în faţa scenei

Cum era de aşteptat, nu au ţinut cont de doleanţa mea de a nu primi feedback, însă au fost domni şi mi-au transmis doar că-mi mulţumesc pentru recomandări, că au contactat deja firma recomandată şi că nimeni nu m-a văzut ca pe o capră. Era culmea să revin cu mail şi să întreb ca ce m-au văzut, dar am zis să o las aşa.

Cum arată şi la ce foloseşte adaptorul HDMI:

Ai nevoie de două componente:

 • Una bucată dispozitiv cu interfaţă HDMI, cum ar fi un Blu-ray player sau o consolă de joc sau o cameră video sau un PC/laptop
 • Şi una bucată Monitor sau Proiector

Aceste două componente au nevoie de un adaptor HDMI în cazul în care sunt probleme de compatibilitate între ele. Atunci când ieşirile şi intrările diferă. Eu le ziceam căsuţe.

De exemplu, atunci când vrei să redai pe un TV, un film de pe laptop. Ai nevoie de un cablu HDMI care să le lege, şi dacă căsuţele nu sunt compatibile, atunci ai nevoie de adaptor.

ceas barbati

Deja mă lungesc pe acest subiect, dar este printre lucrurile cu care mă mândresc. Că ştiu lega nişte cabluri. Dar nu mereu a fost aşa, şi am făcut şi liceul pe profil mate-info. Acolo am început să învăţ. Când am primit primul PC, Pentium 2 şi mi-a revenit mie sarcina de a-l asambla.  Însă nu mă întrebaţi de programare PC, că m-am încurcat în cârnaţuri de coduri de la început. Când am dat de C++.

Acum sunt mândră de cunoştinţele mele, fiindcă cu practică oricine poate deveni expert în reţelistică.

Voi aţi avut vreun interviu ratat din cauza tehnologiei?

16 Comments on “Interviu ratat din cauza lui HDMI”

 1. Sincer te apreciez ai foarte multa rabdare eu. Una nu as putea sa ma descurc, mai ales knd vine vorba de.cabluri etc .restul si mai ales ca e, greu cand faci ceva si se strica toata munca eu nu as putea iar sa o iau de la capat.

 2. Se pare ca tehnologia – si cvasidependenta noastra fata de ea – are si dezavantaje (uneori majore). Apropo de interviuri, la fel ar fi si cu CV-urile. Nu mai poti domne’ sa primesti un numar de contact, se presupune ca toti Gigeii care mor de foame si vor ceva de munca au internet acasa si pot trimite CV pe email sau pot aplica pe site-uri de specialitate….

  1. Daaa. Asta cu CV-urile așa este. Toată lumea cere un mail. Sau pe fax. Și musai tehnoredactat. Sunt convinsa ca dacă e scris de mână acesta este respins din prima. Ce sa faci?

   Te adaptezi din mers.

 3. …aici cu bloggeri care jurizeaza, recunosc ca pe de o parte îmi place, mie îmi par notele mai mari, ca și cand se va face departajarea și pe un punct sau doua. Nu știu ce sa zic, nu-mi displace, au fost și jurii, înainte, care una cereau, alta păreau a juriza. Mi-a zis primavara trecuta cineva, ca într-o editie, doar vreo două puncte au stat la departajarea primelor două locuri. Esti ca la examen.

  Eu citesc pe ici-colo, de asta zic ca lumea e motivata toamna asta. Tu, daca amesteci stilul tău, cu realitatile, cu poveste, cu puțină imaginatie cat sa dea partea metaforica, duci lucrurile acolo unde vrei. Dar vorba ta, ia totul cum vine. Exact cum ai inceput.

 4. Când aud de rezoluții, de HDMI, de cablu, adaptor și alte alea mă ia chineza în cap. Ai fost haioasa dar si curajoasa cu abordarea – aia cu capra…, esti cevaaaaaa

  Am ras și mi-a intrat bine totul in cap. E prima oara cand pricep și eu ca pot vedea un film de pe laptop pe tv, doar fiind nevoie de un cablu, adaptor de-ăla. Bravo. Si vezi ce faci cu locul trei, ieri am intrat si eu pe grup să-i zic lui Radu și Aguriței felicitari, că la ei am priceput ce note au luat la traduceri și mi-au zis două…. să „papatutu” „adiopalarevedere”. Deci, de acum, daca stiu de notele voastre bine, daca nu …iar bine. Superblogul e in vizorul meu doar datorita câtorva dintre voi. Succes și felicitari.

  1. Mulțumesc pentru gânduri. Îmi place tare mult atunci când mă pun în fata unui articol, cu cerință în mână și ideile vin. Adaptez, creez și iese ceva pe placul meu. Pe placul părții mele creative 😉

   Da, la Sb sunt pe 6, nu pe 3. Am picat. Dar se poate sa mă ridic. Poate. Ca nu se știe niciodată cum apreciază altcineva munca ta. Nu voi zice ca e mai bine așa 😉 Îmi place și când eram mai sus. Dar este un concurs. Și pana la sfârșit multe se por schimba 😉

   Pai intra la mine sa mă feliciți 😛 Lasa-i pe ei 😛

   1. …îți dai seama că m-am șocat, dar n-am ripostat. Îmi văd de treaba, ieri am văzut un screen, habar nu am unde, in care era Cîmpean pe primul loc, Almanahe pe doi și tu pe trei. E bine și 6, e drum lung, tu scrii bine …

  2. ….totuși, uite ca am făcut bine că am scris eu aici. N-am știut sa interpretez niste glume pe grup și m-am trezit luându-le personal. Era normal, pe o parte, pentru că îmi erau aproape de suflet, dar uite cat de mult te poți înșela. Cred, de fapt, că e ciudat pe margine când dai sa ghicesti notele celor cărora le urmăresti activitatea. Anul asta e concurenta forte.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.