Concediu în Mamaia Nord

Hai că acum am şi dezvăluit unde am fost în această vară. Concediu în Mamaia Nord! Tot în ţară, dar muuuult mai bine decât a fost anul trecut.

Am scris aici păţaniile ce ne-au îndemnat să ne orientăm spre altă staţiune: Fără concediu în Eforie Nord anul viitor! 

Acum realizez că tot în „Nord” ne place, dar sper că ceea ce am găsit în acest an să nu ajungă ca ceea ce am lăsat anul trecut în Eforie. Mamaia Nord fiind o staţiune în dezvoltare şi de aceea locul este mai curat şi mai „necomercial”.

Hai că le enumăr pe rând, ca să nu uit nimic 😉

Drumul Oradea- Mamaia Nord

Am scris cum a fost drumul cu maşina şi doi copii în acest articol: Cu maşina prin ţarăApoi am scris pe unde ne-am oprit pe drum, în articolul Destinaţii montane.

Pe drum ne-am oprit pe drum şi ne-am cazat la unitatea Casa Leu, în apropiere de Curtea de Argeş. Acolo am înnoptat şi musai să vă arat câteva poze.

casa leu 2 casa leu 3 casa leu

Camera triplă în care ne-am cazat noi a costat 120. Un pat matrimonial mare şi un pat de o persoană. Baie în cameră. Aer condiţionat. TV. Wi-Fi cam slăbuţ. Frigider mare pe hol ce este folosit şi de cei cazaţi în alte două camere de pe palier.  Plus un maaaaare balcon de tip terasă, ce a fost un mare plus şi de unde am avut o privelişte minunată. Şi o curte prietenoasă pentru copii (aka child friendly).

Experienţa per ansamblu a fost una foarte bună şi de aceea am ales să menţionez unitatea în articol.

De pe drum mai vreau să vă zic ce am întâlnit în unul din spaţiile de refugiu de pe Autostrada Soarelui.

Spaţiu ce are doar locuri de parcare şi o toaletă publică. Toaletă unde mirosul era cu dichis, curăţenie discutabilă, dar… erau trandafiri pe suportul de la oglinda de deasupra chiuvetei unde te spălai pe mâini. Nu conta că nu este săpun sau că nu este  hârtie.

Câte un trandafir pus într-un borcan cu apă curată, iar sub borcan erau mileuri. Probabil erau puşi acei trandafiri în încercarea de a acoperi mirosul. Doar că nu făceau faţă. 😉

Cazare Mamaia Nord

Am ales să ne cazăm la Vila Marynero. Tot cameră triplă, costul fiind de 270 ron pe noapte. Camera are un pat matrimonial mare şi un pat de o persoană destul de măricel. Baie, hol cu cuier, frigider mic în cameră, aer condiţionat, masă mică şi două scaune, tv şi balcon cu masă şi trei scaune. Lenjeria de pat se schimba la două zile, iar prosoapele se schimbau la cerere.

trusouri pentru botez

Unitatea are şi o bucătărie complet utilată şi o terasă dotată cu mese, scaune, grătar, chiuvetă şi o plită cu inducţie.

Experienţa noastră în unitate a fost  una mai cu dichis. 

În primele două zile, am păţit ca de fiecare dată când veneam de la plajă, să nu fie apă caldă. Conform spuselor proprietarei, tot sărea o siguranţă. Situaţia de rezolva destul de repede, dar era tare frustrant să stau cu doi copii în cameră, plini cu nisip de la plajă şi să nu-i poţi spăla.

Am mai avut ceva şi cu ora la care doamnele veneau să facă menajul. Tot în primele două- trei zile, veneau pe la ora 14.00. Ceea ce mie nu îmi convenea, fiindcă era ora la care dormeau copii. Şi mai ales că într-una din zile am păţit să bată insistent la uşă, copii dormeau iar eu eram între ei, ca apoi să deschidă uşa să întrebe dacă pot veni să facă curat. Cert este că în ultimele zile de concediu, au schimbat ora la care veneau să facă menajul şi era deja curat când veneam noi de la plajă.

Proprietara mau avea ceva şi cu mirosul mâncării. Adică, mâncăruri uşoare se puteau face înăuntru, dar dacă doreai să faci mâncăruri mai grele, trebuia să mergi afară. În condiţiile în care plita se putea folosi doar cu veselă cu fund special.

Per ansamblu, dacă ar fi să ofer o notă unităţii, i-aş da trei din cinci.

Mâncare în concediu în Mamaia Nord

Un subiect din care am de scris câteva peripeţii.

Cum am scris şi mai sus, în unitate găteala era cu dichis. Şi mai apoi este şi ideea de concediu. Perioadă în care se presupune că nu faci mai nimic din ceea ce faci în mod normal.

Dar, vedeţi voi, tot ce aveam noi în apropiere, era o terasă unde 2 porţii de supă şi 2 ape plate la jumate, costau 60 de ron. O fi Mamaia Nord, dar nici chiar în halul acesta.

Aşa că, am optat pentru gătit în unitate. Norocul meu a fost că am mers împreună cu încă două familii. Şi aşa am gătit prin rotaţie.

Tocmai de aceea am ajuns noi să mâncăm SARMALE. Da da… sarmale făcute la faţa locului. În foi de varză dulce şi câteva foi de viţă de vie- nu au ajuns cele de varză :)))

Ne-am făcut aprovizionarea din Kaufland şi Lidl din Năvodari. Aşa ieşind mult mai convenabil şi ca preţ şi ca şi calitatea a preparatelor.

Aşa am ajuns eu să vin din concediu cu o oală de 11 litri cu fund dublu! Vai de steaua noastră! Am cumpărat o oală mare, ca să avem în ce găti cantitate mai mare. Să ajungă tuturor. În ea am gătit minunatele şi delicioasele PASTE! Reţeta o aveţi aici: Paste Dispărute.

S-a gătit şi la grătar. Mici, carne de porc, carne de pui.

gratar in concediu mancare in concediu

În ultimele două zile am găsit şi o terasă mai îndepărtată, una mai rustică, unde am servit o pizza delicioasă. Ce a costat 30 de ron şi era de dimensiuni normale. Şi gătită pe vatră.

Aceasta este terasa.

mamaia nord terasa

Şi am găsit şi un pliant, ce enumera preparate apetisante ce veneau cu livrare la domiciliu. De la Q3 am comandat în ultima zi mâncare, şi maica soarelui ce bine a fost. Şi cu preţuri de speriat… de mici.

Adică, pentru o porţie de grătar din piept de pui- 2 buc, o porţie de garnitură la alegere- cartofi prăjiţi, piure, natur, orez cu ciuperci, un sos la alegere, o salată la alegere, o chiflă şi o doză de suc la alegere…….. Plăteai fabuloasa sumă de 16 RON!

Staţiunea Mamaia Nord

Mi-a plăcut enorm de mult.

Eu fiind persoana care avea ce avea cu acei vânzători ambulanţi, de care nu puteai merge pe trotuar. Vânzători care din această staţiune lipsesc complet. Ocazie cu care vă anunţ că nu aveţi de unde cumpăra suveniruri.

Staţiunea este în dezvoltare, fiind multe clădiri în construcţie în apropiere de malul mării. Dar culmea, că acest proces de construcţie nu ne-a deranjat nici în unitate, nici pe plajă. Parcă lucrau cumva pe silent mode 😛

Te poţi plimba seara pe trotuarul larg ce este, cred, recent construit. Şi te mai poţi plimba pe plajă, cât de ţin picioarele.

Plaja din Mamaia Nord

Plaja ce am ales noi să ne încânte în acest an, ne-a făcut acest concediu în Mamaia Nord tare frumos. Era o plajă curată, şezlonguri întreţinute şi un loc de joacă pentru copii. De fapt, toate plajele ce le-am văzut de-a lungul staţiunii aveau loc de joacă pentru cei mici.

Şi câte o temă. Adică barul şi umbrelele se asortau 😉

Am găsit şi cele mai frumoase scoici ce le-am găsit vreodată la mare.

Am găsit şi apă curată!!!! Şi cu o adâncime perfectă atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

Fără agitaţie. Fără porumbelu sau covrigelu… NE-am bucurat în linişte de concediu.

plaja mamaia nord 2018concediu în mamaia nord

Peripeţii din concediu în Mamaia Nord

Atunci când ne-am întors de la Delfinariu (o să scriu articol separat) ne-am oprit în Mamaia să încercăm Telegondola. Cel mai reticent fiind soţul 😛

Am plătit biletul dus- 40 ron pentru adult, 20 ron pentru copil peste 7 ani. Şi trebuia să cumpăr biletul pentru întors în celălalt capăt.

Interessantă experienţă să te urci în cabină din mers. Aceasta nu se opreşte pentru a urca sau coborâ. Înceţineşte, dar cei care au emoţii sigur se vor împletici.

Priveliştea din cabină:

mamaia de sus 1 mamaia de sus 2 mamaia de sus telegondola mamaia 1 telegondola mamaia 2018

Plimbare de 8 KM

Nu am crezut că voi ajunge vreodată să merg atâta pe jos!

Am pornit de la unitatea unde am fost cazaţi şi am zis să mergem şi noi, într-o plimbare până la pietonala din Mamaia! Credeam că va fi amenajat ceva drum, ceva trotuar, ceva… până acolo. Dar nimic.

Când s-a terminat trotuarul din Mamaia Nord, am mers pe plajă o bună bucată de drum. Şi abia după un timp am dat de un trotuar amenajat. Dar, tot nu am ajuns la pietonala ce am văzut-o noi din Telegondolă. Căci, după 90 de minute de drum, cel mai mic partener de drum era deja înfometat şi obosit. Aşa că, am luat un taxi şi ne-am întors la unitatea unde am fost cazaţi.

8 km!!! Vai picioarele noastre!

Concluzia

Am avut un concediu în Mamaia Nord foarte bun!

Chiar sper să găsim staţiunea măcar cum am lăsat-o. Să nu se înrăutăţească situaţia de la an la an.

Căci noi vom reveni! 😉

Cum ți se pare că a fost acest concediu în Mamaia Nord?

În ce staţiune ai merge în concediu?

 

34 Comments on “Concediu în Mamaia Nord”

 1. Super…și noi am reușit să ajungem la mare anul ăsta…pe la inceputul lui iulie… Și apoi la spital…dar asta este altă poveste…
  Cert este că eu una am fost foarte mulțumită ..am fost in Eforie Nord… ne-am cazat la complexul Steaua de mare…unde am avut parte de niste condiții super…am avut pachetul all inclusiv… curățenie se făcea zilnic…până ne întoarcem noi de la plaja… undeva pe la 10 dimineața… prosoapele le schimbau zilnic…apa calda la discreție…și stăteam la etajul 13…
  Am avut un concediu de vis…condiții optime…mâncare și băutură la discreție , foarte bună și foarte diversificata… piscină, plajă privată, șezlonguri, locuri de joaca pentru cel mic… Că și concluzie … garantat este locul în care ne vom reîntoarce…și biletele le-am luat prin Lidl tour…și n-au fost scumpe deloc…

 2. Eu am renuntat de mult sa mai merg la Mamaia. Singurul loc pe care l mai vizitez pe litoralul romanesc e Vama Veche…in rest prefer vacantele in Grecia…nu aunt snoaba…dar sunt realista! Nu se compara!

 3. Mă bucur că ai ți avut un concediu plăcut mi a plăcut foarte mult acest articol mulțumim pentru sfaturi și pentru că ați împărtășit cu noi experiența dv

 4. Cred ca ai avut parte de un concediu superb, mai ales ca ai ramas cu atatea amintiri frumoase. Eu as opta tot pentru Mamaia.

 5. Cred ca toaleta de care vorbesti e cea pe care au prezentat-o acum ceva vreme si pe la stiri. Cica ar fi ingrijita de un nene in varsta si el se ocupa de tot, o tine curata si pune trandafiri. Stirea era de mult. Poate omul nu mai face fata nesimtirii romanilor? Zic si eu.

  1. Daca doar acel domn se ocupa, atunci toata stima… caci nu cred ca ar ajunge trei persoane pentru a face fata, in sezon, valului de persoane ce-i trec pragul! Si acele persoane sunt de tot felul!
   Mi-a atras atentia insa acele borcane cu trandafiri, sunt ceva atipic in ziua de azi!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.