Tratament pentru unghii după ce au fost cu gel

Au fost câţiva factori care au dus la deteriorarea unghiei mele naturale. Iar acest tratament pentru unghii după ce au fost cu gel a venit exact la fix. Am învârtit titlul acestui articol de prea multe ori, aşa că am rămas la această formă.

Chiar nu eram pregătită pentru acest subiect, dar iete cum vine ocazia…. deși, mai bine nu venea.

De câteva luni bune am început să merg cam la 2-3 săptămâni să îmi fac unghii frumoase.

Am prins „gustul” oferit de manichiura cu lac gel şi am profitat de faptul că am găsit şi un om profesionist care s-a ocupat de nevoile mele. Dar, iete că s-a produs şi inevitabilul.

Găsești câteva din modelele alese de mine aici – Modele de manichiură pentru unghii cu gel

Am zis că este cazul să fac o pauză

Cumva cuprinsă de împrejurări.

Altfel nu mă apucam să tai şi să dau jos aceste unghii frumoase. Dar, au fost câţiva factori care au dus la deteriorarea unghiei mele naturale. Iar aceasta nu a mai putut susţine stratul de lac gel.

Şi aşa m-am trezit cu o unghie crăpată. Şi apoi cu încă una.

Şi deşi am zis iniţial că voi rezista câteva ore până merg să mi le repare, am mers până la capăt şi am dat jos tot! Se pare că sunt genul căruia dacă i se strică ceva, consideră că-i prea mare efortul reparării. Aşa că, o iau de la zero. Nu mereu, dar în majoritatea cazurilor!

Uite cum au arătat unghiile mele în momentul critic.

unghii dupa gel uv

Atunci eram un pic uşurată, dar acum, când văd poza mi se face dor de acele unghii lungi şi frumoase. Dar pauza este bună.

Cum le-am dat jos?

Acum, le-am tăiat şi am smuls lacul gel de pe unghia naturală.

Nu, nu doare foarte tare şi a venit relativ uşor. Daaaaaaaar, se mai poate și cu o pilă clasică de unghii.

Am încercat şi această variantă şi am terminat în două zile :))) Sau, se mai poate cu pila electrică a manichiuristei. Însă, la cât de fragile îmi erau unghiile naturale, simţeam că mă arde când şlefuia în stratul de lac gel.

Tratament pentru unghii după ce au fost cu gel timp îndelungat

Tratamentul pe care l-am aplicat pe unghia proaspăt dezvelită a fost cel primit de la DM Drogerie Markt România.

Am scris într-un articol anterior despre acea cutie cu produse intersante primite.

 Răsfăţ cu produse din gama ALVERDE

Şi făcusem şi alte poze de prezentare a produselor dedicate îngrijirii unghiilor. În ideea că va ajunge şi sub stratul de gel lac.

produse ingrijire unghii

Însă am ajuns a le folosi cum trebuie a doua zi după această sesiune foto.

Am primit şi folosit aceste produse din gama s.he stylezone, pe care o găsiţi în magazinele DM din ţară:

  • 1 bucată Natural Growth nail serum
  • 1 bucată Lemon nail oil

Serul l-am aplicat imediat după ce am terminat de îndepărtat stratul de lac gel de pe unghie. Şi mi-a oferit aşa o senzaţie ciudată, nemaiîntâlnită de mine până acum. Răcoare pe unghii. Adică, efectiv simţeam unghiile reci când aplicam acest ser.

Produsul nu are miros, este cam vâscos, dar se absoarbe foarte repede în unghie. Şi se vede imediat diferenţa!

unghii cu ser de crestere

Folosesc de câteva zile bune acest ser şi sunt foarte mulţumită de el. Iar în combinaţie cu uleiul de lămâie care îmi oferă acea aromă plăcută şi îmi lasă degetele catifelate, sunt pe drumul cel bun, nu?!

Dacă o ţin în ritmul acesta cu întărirea şi creşterea unghiei, în maxim două luni sunt iar cu lac gel pe unghie.

Eu îl văd ca pe un moft, dar unul care îmi oferă încredere în sine. Fără el, nu aş avea în veci aşa unghii. La câte învârt prin casă şi cât de caldă-i apa cu care spăl vase…. mă mir că a rezistat lacul gel atâta 😉

Voi ce produse folosiţi pentru îngrijirea unghiilor?

60 Comments on “Tratament pentru unghii după ce au fost cu gel”

  1. Anul trecut pentru o nuntă,mi am facut si eu pentru prima dată.
    Cum mi a plăcut cum arată,am mai facut o data la 5 luni.
    Concluzia:nu mai fac repede ,deoarece s au facut foarte moi si se rup la fel de usor.

    1. Buna! Exista fel si fel de geluri, cat si fel si fel de metode pentru aplicarea gelului. Este nevoie de un om priceput pentru a aplica gelul pe unghie astfel incat sa nu distruga. Insa, este nevoie si de pauza la cateva luni sau un stil cat de cat ok de viata (alimente & miscare) astfel incat unghiile sa nu se distruga 🙂
      Cunosc persoane ce nu pot purta nici lac de unghii ca se distrug unghiile 🙁

  2. Multi specialisti recomanda pauzele de gel sau lac pentru regenerarea straturilor unghiei. Uleiurile pentru unghii sau chiar tratamentul cu ulei de masline cald se practica de pe vremea egiptenilor si ajuta foarte mult

    1. Buna, am observat aceste recomandari de pauze dar am mai observat si faptul ca au inceput sa apara tot mai multe produse care sunt mai blande cu unghiile. Aici ma refer la geluri. Cred ca depinde si de cum sunt folosite si care este stilul de viata al purtatoarei. Indirect afecteaza si acesti factori, nu?!

  3. Eu tot asa mi-am pilit gelul de pe unghii o săptămână și acum la câteva luni bune după ce am renunțat la semi, am mai găsit o folie subțire de gel… Am încercat mai multe tratamente pentru unghii și cele mai bune ar fi Evelin și cel de la Ladys… Și ojele cu sclipici rezista mai mult decât cele simple… Dar la mine nici alea nu mai stăteau pe unghie și am avut și de la firme no name și produse „de firma”. De puțin timp am început sa iau zinc, o pastiluța pe zi, cică ar ajuta la unghii.

  4. Bună ziua! Am folisit și eu manichiura cu gel o perioadă ma îndelungată, de curând am hotărât de comun acord cu manichiurista să fac o pauză . Am mers la salon și mi-a îndepărtat gelul cu pila electrică după care mi-a aplicat un tratament pe care il au in salon. Am continuat acasă cu un tratament de la Farmec dar fără rezultate. Atunci am căutat pe net si am găsit acest tratament. Am dat fuga in dm și am cumpărat aceste produse. Rugămintea mea este sa-mi scrieți cum le-ați alternat și de cate ori dadeați pe zi cu ele. Vă multumesc!

    1. Buna! Scuze pentru raspunsul intarziat 🙂 Eu am folosit aceste produse in felul urmator. Tratamentul de doua ori pe zi si uleiul doar o singura data. Dimineata si seara foloseam tratamentul si ulei la amiaza. Bine, cred ca vei vedea singura cum se „comporta” unghia si cat de des ar trebui folosit tratamentul. LA mine a fost nevoie doar de 2 ori. Si in cateva zile erau mult mai ok unghiile. Sper sa iti fie de folos !

      1. Bună! Mulțumesc pentru sfaturile date, unghile mele sunt mai distruse, deci o să dau de 3 ori cu tratament si o dată cu ulei.

  5. Am avut si eu unghiile cu semipermanenta, dar si constructie cu gel. Nu aratau atat de groaznic, insa problema este ca le-ai dat tu singura jos…
    Daca mergeai la salon, ar fi fost mai bine.
    Adica…fetele trebuie sa stie ca nu este ok sa tragi de gelul ala pana il dai jos…in nici un caz nu folosesti pila abraziva – been then, done that!
    Pentru reparare…pe mine m-a ajutat mult Eveline 8 in 1. Inca il folosesc, chiar si ca lac transparent.

    1. Smulsul gelului nu este ok, dar, nu as fi rezistat sa fie pilite cu pila electrica la salon. Cum am scris si in articol, unghiile mele erau deja subtiate si la umplut cand trebuia pilit modelul de deasupra, se incalzea si ma deranja foarte tare. Asa ca smulsul a fost varianta rea mai suportabila.

      Au trecut zile bune si tratamentul de la S.he chiar a functionat. Dar sunt curioasa si de Evelin.

    1. Eu il recomand pe cel de la Eveline maximum nails growth este foarte bun ajuta unghia sa creasca si sa se regenereza.Unghia atunci cand creste ea se regenereaza.Bafta!!!

  6. Of, cam asa arata si ale mele momentan, folosesc un tratament de la Melkior. Nu stiam de acest produs prezentat de tine. Multumesc de pont.

  7. Și eu am avut unghiile mai rău ca tine și am zis că nu mai pun gel în veci. Doar la nuntă am făcut excepție. Eu îmi refac unghiile cu tratamentul cu B5 de la Farmec.

    1. Eu abia anul trecut am prins avant in acest gen de manichiura. Vinovata fiind persoana care mi le facea, caci le aveam mai frumoase ca nicodata 🙂 Multumesc pentru recomandare.

  8. Foarte buna sugestia ta! Eu le-am avut cu oja semi si a fost o experienta foarte neplacuta! Am niste unghii atat de fragile incat si de la acetona sa exfoliaza si devin casante

    1. Daaaa, asa si eu cu lacul de unghii. Pe langa faptul ca nu am gasit unul care sa tina macar cateva zile, nici unghiile nu rezista in forma lor frumoasa daca nu au un strat de gel <3

  9. Eu îți recomand oja semi permanenta. Aceasta este o alternativa mai sănătoasă, este ok pe termen lung și nu îți strica unghiile in halul asta. In plus, este și mai ieftină metoda asta.
    Ma bucur ca ai găsit un remediu bun pentru unghiile tale.

  10. Nu am avut niciodata unghiile cu gel, am avut la un moment dat unghii false si nu am mai repetat experienta, e bine de stiut totusi pentru perioada de dupa oja semipermanenta

  11. Unghiile mele asa arata mereu, din pacate. Se rup, se exfoliaza si sunt subtiri ca o foita de ceapa. Voi incerca si eu serul. Sper sa aiba efect.

      1. O singură dată în viață, în decembrie anul trecut mi-am achiziționat toate cele necesare pentru aplicarea gelului pe unghii.Eram tare entuziasmată.
        Am început prin a mi-l aplica singură, dar neavând experiență m-a ținut mai puțin de 24 de ore.Imi era ciudă pentru că rezultatul a fost unul extraordinar de frumos.
        A doua zi a început să îmi sară gelul , iar unghiuțele mele arătau horror .O săptămână întreagă m-am chinuit cu pila electrică să îl îndepărtez.Ce a urmat după???? E simplu: o lună și jumătate am avut unghiile foarte fragile.
        Nu aș recomanda nimănui să încerce acasă această procedură!
        Recunosc că din când în când mai îmi vin idei de a încerca să mă fac singură.Dar am o voce interioară care imi amintește cât am tras atunci și renunț.Astfel, revin de fiecare dată la manichiura clasică.
        Nu am momentan nici o ojă semipermanentă, căci am înțeles că este simplu de curățat.
        Până atunci admir unghiuțele altor fete.

  12. Deci, eu nu mi-am pus niciodata unghii cu gel, nu cred ca le-as suporta, abia suport lacul pe ele.
    Pana sa nasc le mai lasam pe ale mele lungi, acum nici asa nu imi mai plac. Dar totusi as avea nevoie de un astfel de tratament.

    1. M-ai crede daca ti-as zice ca asa eram si eu acum un an?! Si apoi am zis sa mai fac si altceva…. si am ajuns cu unghii cu gel. Si mi-a placut, si am continuat. Acum am zis ca merita o pauza si am nimerit aceste produse si sunt si multumita 😉

  13. Mie nu-mi par atât de afectate unghiile tale, mi se pare doar că ți s-a luat primul strat cornos de pe unghie. Am avut și eu unghii false acum câțiva ani și la fel de „drastic” mi le-am dat jos, singură. 🙂 Și așa arătau și ale mele, fără primul strat de pe ele. În 2 luni le ai la loc sănătoase și frumoase, stai liniștită. Nu zic că unghiile false sunt în regulă și că nu au nici un efect asupra unghiilor noastre , dar acum nici nu o să trăim ca niște călugărițe. Eu sunt de principiul fă ce-ți dorește inimioara. Ai chef de unghii false, pune-ți; ai chef de semipermanentă, pune-ți; ai chef de unghii normale, go for it. Sunt consecințe pentru fiecare variantă, dar o viață avem și nimic nu este ireparabil. Folosește serul și uleiul și totul va fi ok. Eu folosesc alt ser, dar probabil că e bun și ăsta. Ține minte: o viață ai. 🙂

    1. Asa este! Fiecare ar trebui sa fie apt sa decida pentru propria persoana 😉 Acum eu cautam recomandari pentru tratamentul unghiilor. Si apoi vad eu cand si cum le infrumusetez. Multumesc pentru gândurile frumoase 😉

  14. Bietele unghiute. Iti spun sincer ca si eu am patit. A trecut un an de când nu am mai pus gel pe ele, însă două dintre unghii tot „bolnave ” sunt. Chiar nu le pot lăsa să creasca,deoarece se rup tare repede…

  15. Eu folosesc un tratament de la Melkior, mi se par destul de bune produsele lor de unghii. Unghii cu gel n-am avut decat de vreo 2 ori dar nu ma atrag, sunt mai mult fana unghiilor cu semipermanenta.

  16. Vai de mine, săracele unghiute. Încă n-am folosit manichiura cu gel și nici nu as incerca. Prefer varianta clasica. Îngrijirea unghiilor pt mine se rezumă la tratament pt cuticule și tratament cu ulei hrănitor. E drept că nici nu am probleme.

    1. Si eu eram pe varianta clasica… dar aceea in care foloseam doar crema de maini :))) Fara alte produse dedicate unghiilor. Acum ma gasesc si eu sa experimentez 😉

  17. Nu stiam de acest produs…si am facut si eu o pauza de la gel…asta vara cand am nascut 😛 tare util ar fii fost acest produs! Dar o sa tin minte si cand o sa mai fac pauze de la gel o sa il folosesc cu siguranta! 🙂

  18. Se pare că ți-au fost afectate unghiile destul de tare, însă și modalitatea prin care ai dat unghiile jos cred că a contribuit la aspectul deteriorat. Pila cred că este mult mai recomandată în aceste situații.
    Îngrijire plăcută! Sper să dea roade acest tratament de unghii!

    1. Nu cred ca as fi tolerat pila. La cat de sensibile imi erau unghiile, se încalzeau foarte tare la pilire. Asa ca, acum aceasta a fost calea. Cu bune si cu rele. Bine ca macar tratamentul a dat roade

  19. Ti-au fost destul de afectate unghiile de gel… Un tratament forte eficient este cel de la Eveline cu Calciu. Pe cel de la She nu l-am incercat pana acum.

  20. pe-asta nu il stiu. Eu am primit de la Oana Alexandru un Femino Help care imi place destul de mult. regretul meu e ca nu stiu niciun produs care sa rezolve problema striatiilor de pe unghii.

    1. Cristina ma bucur ca iti place Feminohelp. Carmen, nu iti mai pune gel ca iti strici unghiile si vezi cat dureaza pana le repari, sa ajunga la loc frumoase si sanatoase.
      Tratamente cu ulei zilnic, Evelin 8in1.

      1. Trebuie sa gasesc acest Evelin… iar despre gel, a fost singurul care m-a ajutat sa am unghii prezentabile. Timpul si alti factori nu prea imi permit sa ma ocup eu de unghii cum ar trebui.

        1. Eu folosesc Eveline 8in1 Total Action. Este eficienta. Deasemenea, suplimente cu Omega 3 și vitamina E.

    2. Eu acesta l-am folosit fiindca acesta il aveam la indemana 😉 Dar se pare ca am nimerit bine. Chiar nu as sti ce ar putea sa te ajute cu striatiile….

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.