Salată sațioasă, sănătoasă și rapidă. Două variante

Îmi place maxim să aranjez farfuria cu ingrediente. Asta când sunt într-o dispoziție bună, în rest să aibă miros îmbietor și gust bun – vorba lui tata, ”tot într-un singur loc ajunge mâncarea într-un final”. Variantele de salată sațioasă, sănătoasă și rapidă au venit după ce am făcut zilele acestea o farfurie ce mi-a ținut companie în gânduri toată ziua.

M-am gândit încă de dimineață ce o să pun în farfurie. Cum o să arate. Ce o să combin. Asta când eram prin oraș cu treburi. Apoi am ajuns acasă și am trecut la treabă. Și tulai gustos a fost rezultatul final!

Apoi mi-am adus aminte de o altă farfurie cu salată, a cărei poză o am și acum în telefon. Farfurie ce mi-a înseninat ziua atunci și ce se potrivește acum cu varianta de salată sățioasă ce vreau să-ți prezint.

Farfuria de atunci

salata rapida de vara

Ingrediente necesare:

 • roșii cherry – eu am folosit roșii galbene și roșii
 • castravete verde
 • ardei roșu
 • ardei verde
 • 2 felii de mușchi file
 • 1 felie de slănină tăiată fâșii
 • pastă de brânză de casă, tăvălită prin mărar proaspăt
 • sare

Pasta de brânză de casă o obțin prin amestecarea felurilor de brânză cremoasă preferată cu brânză telemea răzuită cu un pic de chimen, boia și ceapă. Am format un fel de chiftele de brânză ce apoi le-am tăvălit prin mărar verde proaspăt…. pentru mine au fost vedeta farfuriei!

Castravetele curățat și tăiat. Ardeiul la fel.

Și apoi liber la aranjare în farfurie. Se zice că pofta vine mâncând… ei bine, pofta vine și aranjând farfuria. A fost atââââât de bună combinația, că sigur o voi face astfel încât să o pun pe masa de sărbătoare pentru a fi servită de familie.

Farfuria de acum

Salată sațioasă, sănătoasă și rapidă

Ingrediente necesare:

 • 1 mână de frunze de salată – o să pun poză mai jos ca să vezi ce am folosit
 • 1 roșie medie
 • 1 felie de brânză telemea
 • chipsuri tortillas – de la chio
 • felii de cârnați cu boia de ardei
 • pastă de brânză cremoasă – amestec de trei feluri de brânză
 • sare

Pasta de brânză cremoasă este formată din 1 linguriță brânză cremoasă simplă, 1 linguriță brânză cremoasă cu verdețuri, 1 linguriță brânză cremoasă cu ardei și chilli.

Pe farfurie am pus salata. Fiecare bucată de tortillas a primit pastă de brânză și felii de cârnați. Am pus tortillas peste salată, am pus bucăți de roșie și am sfărâmat brânză telemea peste farfurie.

Inițial am vrut să-i zic salata Lidl, căci toate ingredientele sunt cumpărate din Lidl. Dar tot merge mai bine denumirea de variantă de salată sățioasă, sănătoasă și rapidă.

Salată sățioasă, sănătoasă și rapidă?

Sățioasă – DA. Îmi oferă senzația de sațietate după ce am mâncat. Are și brânză,  și legume/verdețuri, și o urmă de proteină ușoară.

Sănătoasă – DA. Fiindcă o compar și cu variantele de salate din comerț. Plus că nu au dressing/ maioneză/ ulei. Ai putea comenta aici că nu toate ingredientele din salatele de mai sus sunt sănătoase -cremele de brânză sau chipsurile. Însă nu le consum zilnic și nici în cantități industriale, astfel încât să îmi afecteze sănătatea. – Mai există ingrediente naturale?

Rapidă – DA. Apoi dacă nici aceste salate nu sunt rapide, nu știu care sunt! Neavând nevoie de gătire sau timp de așteptare, ele sunt gata de servit imediat ce ai terminat de tăiat/asamblat ingrediente și aranjarea din farfurie.

Ție care variantă din cele două prezentate îți place?

Ce alte rețete de salată sățioasă mi-ai recomanda?

P.S.

Pe blog mai am câteva variante de salate prezentate de-a lungul timpului. Vezi care îți surâde:

20 Comments on “Salată sațioasă, sănătoasă și rapidă. Două variante”

 1. Varianta 2 îmi pare mai ”tare”, dar araă bine și prima.
  Ce este cel mai important: sănător, sățios și evident, rapid.
  Mulțumesc pentru recomandare și rețetă!

 2. Nu mananc mezeluri si eu una le-as scoate din salata pt mine , pentru sot insa clar cred ca i-ar plăcea. Slanina in salata nu am pus niciodata, poate am sa incerc candva 🙂

  1. In astfel de ”preparate” ideea este sa incerci combinatii fel și fel. Am pus la un moment dat alune și struguri într-o salată și a ieșit genială!!!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.