Cum să ai o vacanţă specială

E greu, e foarte greu. Şi nu că ar fi un factor important, dar după ce vin copii, până la o anumită vârstă, eşti cam constrânsă de anumite aspecte atunci când vrei să ai parte de vacanţe speciale.

Aşa că această domnă distinsă eu sunt aceea şi-a luat agenda şi a trecut la treabă.

M-am promovat la rangul de Ambasador Vacanţe Speciale.

Dar un ambasador un pic atins de oboseală, căci doar aşa îmi pot explica această scurtă nebunie, în care m-am apucat de căutat oferte sejururi pe categorii de anturaj!!!

Să citeşti şi să nu crezi, nu?

Aceste notări sunt un fel de wishlist. Ceea ce am vrea să realizăm, să vizităm.

 Sejur în familie

Concediul nu este vacanţă!

Asta presupune doi adulţi cu doi copii. Familia mea. Una bucată soţ/tătic, una bucată soţie/mămică, una bucată băiat de 6 ani şi una bucată fetiţă de 1 an şi 10 luni.

Unde aș merge: Croaţia, Insula Korcula.

Una dintre cele mai verzi insule din Marea Adriatică.

Sejur pe o perioadă de 2 zile/ 1 noapte. Adică un weekend.

Este un drum de 14-15 ore cu maşina, dar am trece şi prin Zagreb şi am călători şi cu feribotul pe o porţiune de drum. Nebunie curată, cu doi copii alături ! Nebunie frumoasă !

Ajunşi acolo, am vizita Catedrala, Biserica Tuturor Sfinţilor, Palatul Arneri şi Turnul lui Marco Polo. Aceste obiective toate vizitate într-o zi, ca în următoarea zi să ne bucurăm de plajă, de mare, de soare.

Vacanţă cu prietenii

Această vacanţă specială presupune plecare acestei doamne împreună cu al ei soţ şi prieteni apropiaţi (naşi de nuntă, vecini) într-o escapadă fără copii. Tot pe perioada weekend-ului.

 Ce frumos visez, nu?

City Break – Viena, Austria

De vizitat Domul Sf. Ştefan (emblema Vienei), Palatul Schönbrunn, Madame Tussauds şi Casa Mării. Bineînţeles nu vor lipsi vizitele la magazinele locale, sesiuni de shopping şi luat masa în oraş.

Vacanţă All In

Aici intră toate persoanele din cele două categorii enumerate mai sus. Plus mătuşi, unchi, bunici, verişori. Cine vrea să ne ţină companie în nebunia noastră. Am păstrat la sfârşit această categorie, fiindcă este una cu destinaţie specială. Vacanţă realizabilă după ce mai cresc copii.

Destinaţie: Hainan, China

Chiar dacă drumul lung de 20 de ore cu avionul luat din Cluj este obositor şi descurajant, această destinaţie este una specială. Pe care o vizitezi, poate ajungi să o vizitezi, o dată în viaţă.

Oferta găsită acum este cu preţ începând de la 750 euro. Acest preţ include cazare pentru 7 nopţi, cu mic dejun inclus, la Mandarin Oriental Sanya. Loc de vis, care asigură facilităţi de vis:

 • Piscină în aer liber
 • Teren de tenis şi de  biliard
 • Aqua park
 • Sală de fitness
 • SPA
 • Centru de wellness
 • Plajă privată.

Concluzie

Consider că m-am achitat cum trebuie de slujba de Ambasador. Şi deşi îmi place să colind după oferte şi locaţii de vis pentru vacanţe, obosesc repede şi mai bine apelez la o agenţie de turism.

Fac lista cu ce vreau să primesc şi aştept opţiunile.

Răspunsul la întrebarea ” Cum să ai o vacanţă specială ” este simplu:

Pui pe altcineva să se ocupe de ea.

Ambasador Vacanţe Speciale

14 Comments on “Cum să ai o vacanţă specială”

 1. Cine nu viseaza la asa vacante minunate? Si cand se ocupa altcineva de asta,este si mai bine :))))),iti doresc sa ti se implineasca toate dorintele <3

     1. De acord cu tine. Și eu. Dacă sunt prea… pe lună visele trăiești nefericit că nu ajungi la ea. Când sunt atâtea stele faine pe drum. 😀

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.