Cum să ai o vacanţă specială


vacante speciale

E greu, e foarte greu. Şi nu că ar fi un factor important, dar după ce vin copii, pînă la o anumită vârstă, eşti cam constrânsă de anumite aspecte atunci când vrei să ai parte de vacanţe speciale.

Aşa că această domnă distinsă eu sunt aceea şi-a luat agenda şi a trecut la treabă. M-am promovat la rangul de Ambasador Vacanţe Speciale. Dar un ambasador un pic atins de oboseală, căci doar aşa îmi pot explica această scurtă nebunie, în care m-am apucat de căutat oferte sejururi pe categorii de anturaj!!!

Să citeşti şi să nu crezi, nu?

Aceste notări sunt un fel de wishlist. Ceea ce am vrea să realizăm, să vizităm.

Sejur în familie

Asta presupune doi adulţi cu doi copii. Familia mea. Una bucată soţ/tătic, una bucată soţie/mămică, una bucată băiat de 6 ani şi una bucată fetiţă de 1 an şi 10 luni.

Unde mergem: Croaţia, Insula Korcula.

Una dintre cele mai verzi insule din Marea Adriatică.

Sejur pe o perioadă de 2 zile/ 1 noapte. Adică un weekend.

Am găsit oferte turistice pentru această locaţie, cu preţuri începând de la 30 de euro/noapte. Dar am opta pentru preţul de 68 euro/noapte cu cazare la Apartments Baric, un apartament de 4 persoane cotat la 3 stele.

Este un drum de 14-15 ore cu maşina, dar am trece şi prin Zagreb şi am călători şi cu feribotul pe o porţiune de drum. Nebunie curată, cu doi copii alături ! Nebunie frumoasă !

Ajunşi acolo, am vizita Catedrala, Biserica Tuturor Sfinţilor, Palatul Arneri şi Turnul lui Marco Polo. Aceste obiective toate vizitate într-o zi, ca în următoarea zi să ne bucurăm de plajă, de mare, de soare.

Vacanţă cu prietenii

Această vacanţă specială presupune plecare acestei doamne împreună cu al ei soţ şi prieteni apropiaţi (naşi de nuntă, vecini) într-o escapadă fără copii. Tot pe perioada weekend-ului.

  Ce frumos visez, nu?

City Break – Viena, Austria

Plecare din Cluj cu avionul. Un zbor fără escală, de aproape 2 ore.

De vizitat Domul Sf. Ştefan (emblema Vienei), Palatul Schönbrunn, Madame Tussauds şi Casa Mării.

Bineînţeles nu vor lipsi vizitele la magazinele locale, sesiuni de shopping şi luat masa în oraş.

Oferta aleasă: de la 94 euro/noapte pentru 2 adulţi în cameră dublă cu mic dejun inclus. Cazare oferită de Boutique Hotel Stadthalle.

Vacanţă All In

Aici intră toate persoanele din cele două categorii enumerate mai sus. Plus mătuşi, unchi, bunici, verişori. Cine vrea să ne ţină companie în nebunia noastră. Am păstrat la sfârşit această categorie, fiindcă este una cu destinaţie specială. Vacanţă realizabilă după ce mai cresc copii.

Destinaţie: Hainan, China

Chiar dacă drumul lung de 20 de ore cu avionul luat din Cluj este obositor şi descurajant, această destinaţie este una specială. Pe care o vizitezi, poate ajungi să o vizitezi, o dată în viaţă.

Oferta găsită acum este cu preţ începând de la 750 euro. Acest preţ include cazare pentru 7 nopţi, cu mic dejun inclus, la Mandarin Oriental Sanya. Loc de vis, care asigură facilităţi de vis:

  • Piscină în aer liber
  • Teren de tenis şi de  biliard
  • Aqua park
  • Sală de fitness
  • SPA
  • Centru de wellness
  • Plajă privată.

Această locaţie îţi oferă răsfăţul ideal. Nici nu îţi vine să pleci din complex, pentru a vizita din obiectivele turistice, fără să-ţi doreşti să revii cât mai repede. Iar pozele de prezentare parcă ar fi rodul unei locaţii ireale. Nu ai crede că există asemnea loc şi la un preţ accesibil.

Concluzie

Consider că m-am achitat cum trebuie de slujba de Ambasador. Şi deşi îmi place să colind după oferte şi locaţii de vis pentru vacanţe, obosesc repede şi mai bine apelez la o agenţie de turism. Fac lista cu ce vreau să primesc şi aştept opţiunile.

Răspunsul la întrebarea ” Cum să ai o vacanţă ideală ” este simplu:

  • Pui pe altcineva să se ocupe de ea.

Wishlist-ul din acest articol este printat, publicat pe blog, distribuit pe reţelele de socializare şi înscris în platforma Spring SuperBlog 2016.

14 gânduri despre “Cum să ai o vacanţă specială

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 9. Ambasador Vacanțe Speciale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s