Cum să ţii minte Pin-uri şi parole


Sunt mândra posesoare a trei carduri bancare diferite, plus o grămadă de conturi pe diverse platforme.

Cum ţin minte pin-urile şi parolele?

Greu, se pare.

Pe majoritatea datelor le accesez uşor, dar se pare că numerele îmi dau bătăi de cap. Fiindcă la unul dintre carduri nu reuşesc nicicum să ţin minte pin-ul. Şi trebuie să merg să cer altul. A patra oară pe anul acesta.

Bine, nici banca nu este una pe care o să o plac, fiind una cu care am de-a face fiindcă a cumpărat banca la care aveam eu credit. Nu a fost în franci, deci nu e banca aia mare. E una mai verde şi cu funcţionari grosolani. 😦

Revenind la pin-uri şi parole!

Având la activ probleme cu memorarea acestor pin-uri, iete ce mi-a treccut prin minte.

Un exemplu de ciornă, pe care o pot purta liniştită în portofel sau geantă. Căci dacă pierd una dintre ele, să nu le fac viaţa uşoară hoţilor cu pin-urile la vedere. Măcar să mi-o fac mie uşoară şi să nu mă mai chinuiesc cu memorarea atâtor coduri.

Cum stă treaba?

Pe ciorna intitulată „Jurnal de Slăbit”, sunt trei valori care pot fi pin-urile cardurilor dvs. Acestea sunt doar nişte exemple menite să vă ajute. Nu vi-am dat datele personale 😛

Le scrieţi în ordinea folosirii cardurilor.

De ex. , valoare din dreptul alineatului „Prima Săptămână” să fie pinul pentru cardul folosit cel mai des. Valoare alocata alineatului ” A doua săptămână” să fie pinul pentru următorul card, şi tot aşa.

Şi vă rog să observaţi că m-am gândit şi la pin-urile care încep cu zero 😛 !

Pe ciorna ” Lista de Cumpărături” cam la fel stă treaba. Sub fiecare categorie de alimente sunt trecute numere de produs şi gramaje. Ordinea în care sunt trecute este ordine pin-ului unui card.

Se poate jongla cu descrieri, se poate alege categorii diferite.

Important este să ascunzi la vedere lucrurile importante. 😉

Şi ca să simplifici şi mai tare lucrurile, pe aceste ciorne cu pin-uri se poate trece şi parolele pentru conturile accesate mai rar. Sau invers. Se modifică parolele în funcţie de ceea este trecut pe ciornă.

De ex. ” Lista de Cumpărături” poate deveni noua parolă pentru conturile folosite rar. Doar variezi cu majusculele, mai adaugi câteva numere, iar treaba este gata.

Idee bună sau nu?

slider-pe-site66

Mi-ar place ca această idee să fie apreciată şi sper să nu o găsesc reinterpretată sau mai rău, asumată de alţi „jurnalişti”. Cereţi acordul înainte de a re-publica!

9 gânduri despre “Cum să ţii minte Pin-uri şi parole

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s