Cum să ţii minte Pin-uri şi parole

Sunt mândra posesoare a trei carduri bancare diferite, plus o grămadă de conturi pe diverse platforme. Cum să ţii minte pinuri şi parole la atâtea lucruri?

Greu, se pare.

Pe majoritatea datelor le accesez uşor, dar se pare că numerele îmi dau bătăi de cap. Fiindcă la unul dintre carduri nu reuşesc nicicum să ţin minte pin-ul. Şi trebuie să merg să cer altul. A patra oară pe anul acesta.

Bine, nici banca nu este una pe care o să o plac, fiind una cu care am de-a face fiindcă a cumpărat banca la care aveam eu credit. Nu a fost în franci, deci nu e banca aia mare. E una mai verde şi cu funcţionari grosolani. 🙁

Revenind la pin-uri şi parole!

Având la activ probleme cu memorarea acestor pin-uri, iete ce mi-a treccut prin minte.

Un exemplu de ciornă, pe care o pot purta liniştită în portofel sau geantă. Căci dacă pierd una dintre ele, să nu le fac viaţa uşoară hoţilor cu pin-urile la vedere. Măcar să mi-o fac mie uşoară şi să nu mă mai chinuiesc cu memorarea atâtor coduri.

 

Cum stă treaba?

Pe ciorna intitulată „Jurnal de Slăbit”, sunt trei valori care pot fi pin-urile cardurilor dvs. Acestea sunt doar nişte exemple menite să vă ajute. Nu v-am dat datele personale 😛

Le scrieţi în ordinea folosirii cardurilor.

De ex. , valoare din dreptul alineatului „Prima Săptămână” să fie pinul pentru cardul folosit cel mai des. Valoare alocata alineatului „

A doua săptămână” să fie pinul pentru următorul card, şi tot aşa.

Şi vă rog să observaţi că m-am gândit şi la pin-urile care încep cu zero 😛 !

Pe ciorna ” Lista de Cumpărături” cam la fel stă treaba.

Sub fiecare categorie de alimente sunt trecute numere de produs şi gramaje. Ordinea în care sunt trecute este ordine pin-ului unui card.

Se poate jongla cu descrieri, se poate alege categorii diferite.

Important este să ascunzi la vedere lucrurile importante. 😉

Şi ca să simplifici şi mai tare lucrurile, pe aceste ciorne cu pin-uri se poate trece şi parolele pentru conturile accesate mai rar. Sau invers. Se modifică parolele în funcţie de ceea este trecut pe ciornă.

De ex. ” Lista de Cumpărături” poate deveni noua parolă pentru conturile folosite rar. Doar variezi cu majusculele, mai adaugi câteva numere, iar treaba este gata.

Idee bună sau nu?

Mi-ar place ca această idee să fie apreciată şi sper să nu o găsesc reinterpretată sau mai rău, asumată de alţi „jurnalişti”. Cereţi acordul înainte de a re-publica!

Vi se par bune sfaturile mele pentru cum să ţii minte pinuri şi parole?

oferte pentru copiii

38 Comments on “Cum să ţii minte Pin-uri şi parole”

  1. O idee geniala. Nu m-am gandit la asta. Eu de obicei am cateva pe care mi le-am setat singura si inseamna anumite date personalepentru mine si pe restul le am in notite

  2. Foarte interesante ideile tale!
    Eu nu am o metoda anume de a tine minte lucruri. Pur si simplu memeorez parolele si raman acolo. Sper sa am aceasi memorie si peste ani. :))

  3. Cu zeci de cutii de Memoplus, alarme pe telefon, post-it-uri peste tot in casa (baie, oglinda, frigider, usa de la intrare) si eventual un program cu alerte constante :))) In ultima vreme incerc toate aceste metode, sa fiu sigura 😀

  4. Vai, super idei! Nu m-aș fi gândit în 100 de ani! Mersi! Aveam și eu probleme cu ținutul minte diverse parole, nu doar de la carduri. M-ai scos din belea! Pup!

  5. Deci imi place la nebunie ideea ta !!! Chiar in momentul de fata am 3 carduri noi, implicit 3 pin-uri noi si evident ca nu le stiu si tin hartiile cu pin prin portofel. La fix a venit articolul tau !!!

  6. hehe, ce tare!
    eu am o reala problema cu parolele :))
    ,, am uitat parola” e un buton foarte click-uit de mine
    noroc cu browersul ca mi le retine, dar daca intru de pe alt device, e o problema majora
    pinurile nu stiu cum le tin minte, dar mi-au intrat in reflex pe tastatura de la bancomat, ca daca ma intrebi care e, nu stiu daca l stiu pe moment

    1. Ce tare!!! MAi am patit si eu ceva de genul acesta in fata bancomatului. Dar am un pin pe care nicicum nu pot sa-l tin minte. De aceea mi l-am notat!

  7. Până acum nu am avut probleme cu uitatul pinurilor sau a parolelor. Recunosc că uneori îmi mai notat contururilor siteurilor pe care intram mai rar 🙂

  8. Nu mi-ar fi trecut niciodata prin aminte asa ceva. eu le am notate intr-un carnetel iar cand merg la cumparaturi imi verific pin-ul.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.