Recenzie Două feluri de adevăr

Recenzie Două feluri de adevăr , Michael Connelly – ”Un adevăr care nu moare, un adevăr care ucide”

Descrierea oficială:

”Harry Bosch lucrează la cazuri nerezolvate, ajutând departamentul de poliție din San Fernando, care este subfinanțat. Când are loc o crimă dublă la o farmacie locală, Bosch este cel mai experimentat detectiv de la fața locului. Dar, odată cu experiența, vin fantomele crimelor de mult uitate. Un deținut condamnat la moarte susține că Bosch i-a înscenat o crimă și că noile dovezi ADN o demonstrează. Anchetatorii LAPD susțin versiunea acestuia, lăsându-l pe Bosch de unul singur în încercarea de a-și reabilita numele și de a ține un ucigaș sadic în spatele gratiilor. Există o singură persoană în care poate avea încredere pentru a-și dovedi nevinovăția: Mickey Haller, avocatul din limuzina Lincoln…”

Titlu: Două feluri de adevăr

Autor: Michael Connelly 

An apariție: 2024

Editura RAO 

Recenzie Două feluri de adevăr

Mulțumesc celor de la Editura RAO pentru această carte oferită în dar. A venit în același pachet cu cartea despre care am scris aici – Recenzie În liniștea pădurii și mai am o carte ce așteaptă să fie citită.

Cartea ”Două feluri de adevăr” mi-a dat de furcă la început. Cu tot entuziasmul meu legat de această carte ”polițistă” nu a fost chiar dragoste la primele pagini. Ba chiar mă pierduse la un moment dat, deoarece nu știam ce să fac cu atâtea informații – dacă sunt esențiale, dacă sunt relevante, dacă vor fi de folos mai târziu în poveste. Bine, asta poate fi interpretat acum și ca un lucru bun, deoarece înseamnă că m-a prins povestea și mă agitam să nu pierd detalii din ea.

Am avut nevoie de locul potrivit și momentul potrivit, ca să avansez cu lectura și să ajung să nu-i mai dau drumul cărții din mână până nu aflu tot ce trebuie.

Ce mi-a plăcut?

Dincolo de răspunsul clasic, TOT, sunt câteva aspecte pe care țin morțiș să le evidențiez legate de această carte:

  • Cartea face parte dintr-o serie dedicată aventurilor detectivului Bosch, dar nu am simțit nicăieri în carte că aș fi pierdut o informație crucială din alte cărți ale seriei care să fie relevantă în aceasta – am simțit curiozitate când am citit finalul, dar este îndreptată spre viitoarea carte (acum sunt curioasă și de celelalte aventuri ale detectivului)
  • Mi-a plăcut faptul că s-a concentrat pe partea ”polițistă” a poveștii și nu a complicat treaba cu romantisme sau erotism
  • Mi-a plăcut ritmul poveștii
  • Mi-a plăcut modul în care decurgea ancheta pentru cazul actual și cum se îmbina cu ceea ce îl amenința pe Bosch din trecut – fără aspecte lacrimogene
  • Mi-a plăcut atunci când m-am prins că e nevoie să fiu atentă doar la personajul principal și voi fi în poveste – nu au fost răsturnări uriașe de situație, nu a fost forțată asocierea cu nici un alt personaj, nu a fost adus un personaj la înaintare doar pentru a susține o idee a poveștii – totul are o explicație.

Concluzia: O carte de citit!

Recenzie Două feluri de adevăr

One Comment on “Recenzie Două feluri de adevăr”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.