Recenzie În liniștea pădurii

Recenzie În liniștea pădurii – ”o poveste despre o femeie specială, cum rar întâlnești”.

Sinceră să fiu, nici nu știu cum să încep să scriu despre această carte. Pentru că este o carte care la prima vedere mi-a creat alte așteptări. Cartea mi-a fost oferită în dar de către cei de la Editura RAO și îi felicit pentru alegerea făcută pentru colaborarea noastră (mai am de citit încă două cărți la fel de interesante de la ei – merită văzută oferta lor!).

Nici coperta și nici titlul nu au dezvăluit indicii care să mă fi dus cu gândul la ceea ce am citit. Abia când am deschis cartea și am început să citesc prima pagină am realizat la ce mă voi înhăma. Am încremenit când am citit …. ”Toate gândurile mele de bine și toată admirația față de oamenii care au supraviețuit ororilor Holocaustului și care și-au creat o nouă viață și și-au împărtășit poveștile triumfătoare cu mine. Această carte este o reflexie a curajului lor.”

Și mi-am oferit timp și răbdare. Credeam că îmi va fi greu să citesc această carte, dar m-am înșelat.

În liniștea pădurii – Adiva Geffen

An apariție versiune curentă – 2024

Recenzie În liniștea pădurii

Musai să o felicit pe această scriitoare, Adiva Geffen, pentru că a reușit să ofere voce unei povești dintr-o perioadă extrem de terifiantă fără ca această voce să fie una care strigă din toți rărunchii ororile prin care a trecut astfel încât să îndepărteze pe oricine ar vrea să ”asculte”.  Mi-a plăcut stilul în care a ales să aducă în față povestea personajului principal, cum a făcut trecerea în timp în cazul unor paragrafe fără ca această trecere să fie una nenaturală, cum a oferit detalii istorice reale care au susținut și completat tabloul literar creionat în jurul personajelor.

La un moment dat am simțit un soi de romantizare în poveste și încă nu știu ce să fac cu această senzație. Nu este ca și cum a schimbat percepția asupra subiectului istoric, dar, a adus un soi de ”ceva” care nu se prea pupă cu ceea ce ar trebui să stârnească o astfel de poveste… ceea ce nu este un lucru rău, este doar diferit. Iar acest ”diferit” are nevoie de timp pentru a fi acceptat – tocmai de aceea cartea va rămâne în colecția de cărți personale unde ajung doar cărțile cu șanse ridicate de a fi recitite.

Viața și moartea, frica și curajul, familia și singurătatea, răzvrătirea și obediența …. toate s-au ”împletit” în această carte și au creat o poveste care merită citită de fiecare!

”Aceasta este povestea unei femei care a trecut prin iad.

Este o poveste despre dragoste și loialitate, eroism și renaștere, o poveste despre dragostea de viață și despre o femeie specială, cum rar întâlnești. O femeie făcută din lumină. 

Povestea ei este povestea noastră, a tuturor.”

Recenzie În liniștea pădurii

Crezi că știi care este rolul pădurii în această poveste?

P.S. Mărturisesc că eu până acum nu știam aceste detalii din acea perioadă și prin intermediul acestei cărți am dobândit o nouă perspectivă care până acum nu îmi era cunoscută – are legătură cu pădurea.

One Comment on “Recenzie În liniștea pădurii”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.