11/52 Priveliștea de duminică dimineața

Priveliștea de azi a venit cu gust dulce amărui. Duminica dimineața încă este una în care mă străduiesc să aleg mișcarea sau ieșitul din casă pentru a petrece timp cu mine. Și cu toată strădania, ies de fiecare dată. Fac. Mișc. Doar că este enervant că mintea mea încă se zbate să convingă să aleg confortul oferit de ceea ce am făcut în primii 35 de ani de viață  – de trei ani sunt la modul serios cu schimbarea la purtător și de un an duminica dimineața îmi este rezervată timpului cu mine în mișcare, în ieșiri, în explorare.

Ieșirea din această dimineață a venit după o săptămână în care m-am simțit apăsată, în care am reușit să ies doar o dată la alergat (miercuri seara) și în care am ales să nu mă lupt cu mine pentru a face ceava ce nu mă simt capabilă să fac.

În această dimineață m-am trezit înaintea tuturor și am zis că acum este momentul să ies la alergat. Așa că am ieșit pe șustache, și am găsit o vreme posomorâtă, gata gata să plouă și m-am lovit de un chef scăzut de a face ceva : )))

Așa că, am pornit noile episoade din podcastul MindArchitect (sezonul 10) în căști și am luat-o lejer în alergare pe malul Crișului Repede. Pas cu pas, gând cu gând, respirație cu respirație, am terminat și alergarea din această dimineață.

Calmul găsit în această ieșire mi-a permis să fac clătite pentru copii și să nu arunc prima clătită cum o fac de obicei – prima mereu se lipește de tigaie, dar azi am avut răbdare să o bibilesc cu spatula de silicon până când aceasta s-a desprins frumos de tigaie și m-a suprins plăcut.

Calmul găsit în această dimineață mi-a permis să le ofer și copiilor calm, dovadă stă faptul că acum fiecare face câte ceva și eu pot să scriu acest articol : )

Zile senine vă doresc!

2 Comments on “11/52 Priveliștea de duminică dimineața”

  1. Carmen Alexa, articolul tău este o sursă de inspirație! Modul în care îți începi duminicile cu mișcare și explorare, și cum aceasta te ajută să găsești calmul necesar pentru a te bucura de momentele petrecute cu familia, este cu adevărat admirabil. Mulțumesc pentru că împărtășești experiențele tale și pentru că ne oferi o perspectivă proaspătă asupra importanței timpului personal. Zile senine și ție!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.