Spiraline. Gustul retro vs Gustul nou

Acum câteva zile bune am primit o supriză din partea celor de la Pan Food Sibiu. Noile spiraline, inspirate din napolitanele tip spirală din copilăria anilor trecuți. Și am ales să prezint aceste spiraline într-o altfel de abordare: gustul retro vs gustul nou!

Produsele vor apărea curând și în marile magazine- în Metro, Auchan, Penny, Selgros.

Eu am personal multe amintiri cu vechile napolitane spirală și o să îți scriu mai jos ce și cum. Și tot acolo o să vezi de ce am păreri împărțite despre noile spiraline.

Originea spiralinelor

Pan Food a reușit să reitereze un produs cu puternice rădăcini în tradiția sibiană care făcea senzație acum 30 ani în România!

Brandul SPIRALINE a fost lansat recent, cele 3 tipuri de napolitane din această gamă fiind umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie. Acestea se pot găsi în magazinele din comerțul tradițional, urmând a fi listate în curând și în lanțurile de magazine moderne.

Compania este pregătită să lanseze și alte variante de cremă:

 • lapte și cacao
 • alune de pădure
 • fructe de pădure
 • lămâie
 • rom

Aceste variante de cremă fiind în topul preferințelor românilor, conform sudiilor și degustărilor efectuate de Pan Food.

Pachetul de napolitane spirale ambalate individual cântărește 48g sau la cutie 256g. Există și varianta vrac a acestora la 1.8 kg, preferată de magazinele mici și mijlocii.

lansare spiraline gustul retro vs gustul nou

Gustul retro vs gustul nou

Fac eu cum fac și mă prezint mereu cu impresii atipice. Dar n-am ce să fac. Așa îmi este firea și așa voi fi mereu.

De ce zic impresii atipice?!

Că sunt mai rezervată cu aceste noi variante de spiralină. Cel puțin cu cele primite de mine. Că poate în magazine va sta altfel treaba… nu știu ce să zic…

 Hai că le iau pe rând, ca să înțelegi de unde reticența.

Copilăria mea a fost una plină cu de toate. Mai ales că ai mei părinți aveau la țară un bar-abc. Astfel că mă pot mândri acum cu o nebunie benefică via comerț.

Și țin minte perfecte napolitanele spirală ce le șuteam din abc :))) Erau la pungă, erau mai lungi ca spiralinele și nu erau lipite. Gustul retro este un amalgan de amintiri ce mă duc cu gândul la cremă fină, napolitană delicioasă- nici prea tare, nici prea moale, nici prea sfărâmicioasă și arome fel și fel. Cel de lămâie mergea bine cu cel cu aromă de rom. Aceasta era combinația mea preferată. Printre bibelouri, pe sub ștergarele bunicii, printre decorațiuni de lemn; printre astea ascundeam pungile cu napolitane de sora mea.

Primul meu loc de muncă oficial m-a dus tot în zona comerțului și am ajuns la un moment dat și pe raionul vrac, unde cutiile cu napolitană spirală se epuizau la câteva zile.

Gustul nou este unul interesant

Aș vrea să menționez că am primit coletul într-una din zilele friguroase. Acest factor fiind unul ce a justificat parte din prima impresie.

Crema spiralinelor era foarte tare. Parcă era cremă de halva, sau ceva în genul acesta. Și am pus spiralinele în debara. Am zic că poate e de vină starea mea ciudată cauzată de ceea ce am scris în articolul Îmi bag piciorul în ea de treabă.

În ziua următoare am descoperit spiraline cu o cremă mult mai plăcută. Mai moale, dar tot un pic crocantă pe alocuri. E de bine. Însă, crema este destul de acoperită de textura napolitanelor. Sunt foarte foarte sfărâmicioase.

spiraline panfood

Merg însă de minune cu o cană de ceai sau cu cafeluța din pauza de la muncă.

Aștept cu nerăbdare noile arome ce se vor lansa. Să văd dacă acelea mă vor cuceri mai tare. Ce să-i faci, gusturile nu se discută. Nu?!

Gustul retro vs gustul nou; cine crezi că va câștiga?

Tu ai prins napolitanele spirală?
Ești curioasă cum sunt sunt aceste spiraline?

f64.ro%20

31 Comments on “Spiraline. Gustul retro vs Gustul nou”

 1. DA, imi amintesc de napolitanele spirale! erau preferatele tuturor prietenelor mele! Ne bateam pe ele 😉
  Tare as vrea sa am ocazia sa le incerc si pe acestea!

 2. Miam ,miam!!!
  Am prins, cum să nu!? Și ce bune erau!
  Abia aștept să le gust și pe acestea!!!
  Mie îmi plac așa, mai crocante! 😀 Într-adevăr, gusturile nu se discută! 😀

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.