Banii schimbă jocul. Smart Talks 4

Pe data de 28 octombrie am fost într-o sală plină de oameni veniți la un eveniment interesant: Smart Talks 4. Și atunci am realizat că banii schimbă jocul.

Fiindcă oamenii erau mult mai serioși decât eram eu obișnuită. Adică știu că afacerile sunt treburi serioase în fond și la urma urmei. Însă era o atmosferă ca de examen sau interviu la o firmă mare. O tensiune în aer ce mi-a pus fața de om serios :))

De când am început să fiu interesată de evenimentele ”business” din orașul meu, a început și FB-ul să îmi arate mai des postări de interes. Așa am ajuns să văd postarea ce anunța acest eveniment la care am participat.

Link eveniment: Smart Talks #4- Crește business-ul tău eficient

Link organizator: Fundația Comuniatră Oradea

Despre ce a fost evenimentul?

Din descrierea oficială, am rămas cu impresia că voi afla lucruri interesante de la oameni faini. Căci invitații speciali erau de interes pentru mine. Mai ales Dorin Boerescu.

banii schimba jocul smart talks

Titlul evenimentului a fost ”Crește business-ul tău eficient” și cred, după mintea mea, că aici s-a creat un pic de confuzie. Cel puțin eu am fost un pic în ceață.

Mă așteptam la ceva în genul tips & tricks pentu a crește un business de la oamenii care au trecut prin asta și care vorbeau în fața celor interesați. În schimb, a fost mai mult un fel de speach de prezentare a fiecăruia și cum au ajuns ei să aibă un business de succes (și în continuă dezvoltare).

Daaaaar… personal am fost tare încântată de oamenii ce au vorbit!

Pentru mine au avut relevanță informațiile aflate. Am filtrat informațiile și le-am găsit valoarea în ceea ce fac eu.

Aș fi curioasă dacă și pentru ceilalți oameni din sală au avut relevanță. Asta în condițiile în care eram în minoritate, ca freelancer și persoană ce cunoaște în mare cum stă treaba cu mediul online și dezvoltare business. Majoritatea  celor din sală erau oameni de afaceri. Mai multe nu știu, fiindcă nu am apucat să stau de vorbă cu nimeni. Nici nu cunoșteam pe nimeni…

Banii schimbă jocul

Totul sună frumos în mintea unei persoane ce vrea să își deschidă o afacere. Apoi își pune ideile pe foaie, apoi se calculează și apoi vede cum se apucă de treabă.

Din momentul în care totul este pe foaie, prea puțini merg mai departe. Calculele de pe foaie mereu sunt depășite. Și atunci e nevoie de ambiție mare. Și asumarea unor riscuri.

De la eveniment am cumpărat o carte ce tot am văzut-o în mediul online, ce sigur îmi va completa imaginea de ansamblu asupra domeniul de afaceri & marketing- Eșecuri de succes ale antrepenorilor români. O să revin cu recenzie după ce o citesc.

Oamenii din sală erau mai serioși fiindcă banii te fac să devii serios. Cam îți pierde zâmbetul, pofta de socializare, cheful de vorbă, când știi că ai de plătit facturi și angajați la sfârșit de lună… și banii intră greu.

Sfaturile lui Dorin Boerescu pentru afacerea ta:

1, Caută să te dezvolți pe un domeniu unde piața este în creștere și cererea este mai mare ca oferta

2, Mereu, mereu, mereu… cercetează piața!

3, Vorbește cu clienții. Află direct impresiile lor. Întreabă-i ce e bine și ce nu e bine, ce ai putea face diferit.

4, Concentrează-te pe produs/servicii și abia apoi pe marketing & promovare.

5, Adună în echipa ta oameni cu aceeași viziune.

Ce cred eu?

Că sunt două categorii de persoane ce intră în lumea afacerilor:

  • Persoane ce văd într-o afacere doar partea financiară;
  • Persoane ce văd într-o afacere pasiunea ce le poate aduce câștiguri financiare.

Mai sunt și persoane ce văd doar pasiunea, însă ajung repede să descopere că finanțele sunt cele care susțin un vis. Poate părea crudă concluzia, dar este adevărată.

smart talsk 4 oradea

Despre afaceri las pe alții să vorbească. Să scrie. Eu sunt cu dezvoltarea personală și cu setarea unor obiective realiste. Cu marketingul, cu promovare, cu analiza…

Îmi place mult ceea ce am scris în articol Frica femeii și se potrivește și în acest context:

” Când muncești pentru ceea ce îți place, când faci totul fără scurtături, când îți asumi atât succesul cât și eșecul, nu ai de ce să îți fie frică. Mergi mai departe și înveți din toate!”

Ce părere ai despre acest subiect? Crezi că banii schimbă jocul?

24 Comments on “Banii schimbă jocul. Smart Talks 4”

  1. Si mie imi plac astfel de evenimente unde ai de invatat de la oameni care au trecut prin asta. Chiar ieri m-am inscris la 3 seminarii. 🙂

  2. Sincer, da, cred ca banii conteaza foarte mult. Nu prea poti să-ti dezvolti o afacere daca nu ai bani. Multe afaceri aflate la inceput de drum se inchid din cauza neajunsurilor financiare.

  3. Cu siguranta banii schimba jocul. Dar e important sa facem ceea ce ne place, cu bani sau fara bani, in acest fel vom obtine succesul.

  4. Ar fi bine ca toate firmele să pună accentul pe creștere de profit, dar să nu uite de clienti si de calitate, cred ca toata lumea ar face orice pentru mai multi bani si nu e neaparat bine.

    1. Cred că multe firme sunt acum într-o mică mare ceață în ceea ce-i privește. Căci se schimbă enorm de multe pe piață și poate fi greu să faci față. Dar dacă bazele sunt puse greșit și intențiile doar spre câștig financiar sunt îndreptate… mai greu să reușești să te menții!

    1. Multumesc mult pentru apreciere. Sper sa apara cat mai multe ocazii in care oamenii sa invete despre partea asta financiara. Pentru a putea transmite informatii concrete mai departe 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.