Conceptul Sunt bine cu mine într-un nou context

Imposibil să nu cunoști numeroase zicale din bătrâni care au legătură cu banii. Acum, le putem zice convingeri limitative mascate de zicale – cel puțin eu așa le văd. Cum să zici ”Sunt bine cu mine și banii mei” cuiva?! Ai înnebunit de la atâta bine : ))

Deja nici la întrebarea ”Ce faci? Cum ești?” nu se mai zice bine. Nici măcar pentru a încheia discuția. De cele mai multe ori se lasă pauză dramatică sau activezi subtritarea facială, care să ofere interlocutorului răspunsul.

După așa intro, menit să aducă ”ușurință” subiectului legat de bani, hai să-ți povestesc de fapt care-i faza.

Data: 25 noiembrie 2023

Locație: Hotel Double Tree by Hilton Oradea

Vorbitori: 

Parteneri:

  • Benvenuti
  • PerfectClean
  • Babel School
  • Magia Uleiurilor Esențiale by Andreea Gligor
  • BCR

Sloganul evenimentului: Eveniment dedicat dezvoltării personale în armonie cu banii: Investește în tine pentru o viață financiară de succes.

Organizatori: Carmen Alexa (adică eu) și Sofia Laza, în parteneriat cu ARDT Oradea.

Și acum despre eveniment în sine : )

Sunt bine cu mine și banii mei

Acest eveniment a pornit ca extensie a activității începute în 2021 cu campania ”Sunt bine cu mine”, continuată în 2022 cu campania ”Sunt bine cu mine și cei din jurul meu” și continuată în 2023 cu ”Atelierele Sunt bine cu mine” care au loc în fiecare lună în Oradea.

Alături de Sofia voi ajunge imediat la 2 ani de ateliere de dezvoltare personală susținute și mă simt mai bine ca niciodată. Și cum până acum am abordat partea care implică mai multe gestionarea emoțiilor, am zis să încercăm marea cu sarea și să abordăm gestionarea emoțiilor în raport cu gestionarea banilor – deloc ușoară acțiunea pentru majoritatea persoanelor.

În cadrul evenimentului Sofia a abordat subiectul psihologia banilor, Ancuța a vorbit despre bugete, Răzvan a vorbit despre partea antreprenorială și Filip a vorbit despre comunicare în mediul profesional.

Informații pe scurt

Nu o să uit ce a zis Sofia legat de motivație și perspectivă în acțiuni care să mă ducă pe mine la mai bine. A subliniat faptul că tendința psihologică a oamenilor este de a pune succesul pe seama norocului și a eșecului pe seama neșansei. Pentru mine este ceva în genul ”Când ceilalți greșesc, sigur au făcut ei ceva greșit. Când eu greșesc, universul e de vină.”  Bine, când a adus această idee în discuție a fost muuuult mai de impact și participanții au dezvoltat de la aceasta. Însă pentru mine este ”gaz pe foc”, pentru că atunci când greșesc, nu (mai) rămân la nivel simplu cu greșeala, ci o analizez astfel încât să învăț din ea.

Ancuța a fost minunată și am rămas cu informații extrem de valoroase legate de bugete, investiții, economii. Cum tot scriam când promovam evenimentul, dacă accesul la informațiile gratuite, existente deja, nu te-au ajutat să îți gestionezi relația cu banii, atunci trebuie să schimbi ceva. Ancuța mi-a adus și mai multă lumină în această direcție, atât prin prezența și perspectiva ei asupra acestui subiect, dar și cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de Școala de bani by BCR. Cu ea sigur mă voi mai întâlni – deja am planul creionat și urmează să căutăm să îl punem în aplicare.

Pentru mine, abordarea lui Răzvan în cadrul evenimentului a fost o surpriză extrem de plăcută. Și m-a pus serios pe gânduri, în sensul bun. Îmi doream să existe servicii ca cele oferite de Răzvan, și acum am aflat de ce nu se cunosc atât de multe despre ele – sunt atât de bune încât nu au nevoie de promovare în mediul online. Merge informația și recomandarea din ”gură în gură” ajungând la oamenii cu adevărat interesați (targetare eficientă). Sunt recunoscătoare că a acceptat invitația de a vorbi în cadrul evenimentului nostru și am ajuns astfel să îmi lărgesc și eu perspectiva!

Prin intermediul discursului lui Filip am înțeles cât de importantă este comunicarea eficientă, întrebările potrivite, contextul potrivit, oamenii potriviți la momentul potrivit. Bine, nu să le caut eu cu lupa sau cu ” musai musai”, dar se poate apela la adaptare în funcție de situație.

Concluzii

Sunt mândră de mine în primul rând, deoarece am reușit să creez această structură pentru evenimentul ”Sunt bine cu mine și banii mei”. Da, am avut sprijin și le mulțumesc enorm de mult celor implicați. Eu cu mine am provocările cele mai mari, de aceea acum îmi ofer credit pentru ceea ce am realizat.

Apoi sunt mândră și recunoscătoare pentru oamenii strânși în jurul acestui concept și acestui eveniment. Este o realizare să am ocazia să mă înconjor de oameni dispuși să investească în ei și în relația lor cu banii.

Sunt sigură că viitorul îmi va oferi ocazia de a mai crea astfel de evenimente deosebite, alături de oameni la fel de deosebiți!

MULȚUMESC!

One Comment on “Conceptul Sunt bine cu mine într-un nou context”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.