Sunt BINE cu mine și cu cei din jur

A fost cerută, așa că a sosit! Campania ”Sunt BINE cu mine și cu cei din jur” este continuarea inițiativei începută în anul 2021. Atunci a fost prezentată și promovată în mediul online (și nu numai) sub titlul ”Sunt bine cu mine”.

Poți citi materiale despre campania din 2021 aici:

Da, materialele de atunci au și acum impact. Ajung și acum la oameni din jurul nostru, ce ne felicită, ne susțin, ne cer sprijin. Și dacă atunci alegeam să expunem momentele noastre de vulnerabilitate și în același timp de tărie, acum eu și Sofia vom avea alt rol în campanie. Aici poți citi ce a scris Sofia despre campania din 2021.

Laza Sofia Augusta este omul alături de care am creat și anul trecut campania, este omul alături de care creez și continuarea, este omul alături de care am creat și proiectul de Marketing Emoțional.

Sunt BINE cu mine și cu cei din jur

Am trecut personal prin mai multe etape și din momentul în care am zis că sunt bine cu mine credeam că nu va mai fi altceva de făcut. Dar am greșit. Deoarece a fi bine cu mine înseamnă și a accepta că poate pentru unele persoane din jurul meu această nouă versiune a mea (îmbunătățită) este atipică, ca să nu zic ciudată.

Pentru cei din jurul meu ce mă cunosc de mai mulți ani, schimbarea nu este mereu văzută cu ochi buni. Iar eu, din prea multă încredere în sine, din prea multă iubire de sine (comparativ cu ce aveam înainte), puteam da în aroganță sau distanțare. Pentru mine era normal să fie așa, pentru că eram altfel. Am limite mult mai sănătoase acum. Și le mențin, chiar dacă cei din jur nu le înțeleg.

Sunt BINE cu mine și cu cei din jur deoarece:
  • Ceea ce îmi face mie bine, nu le face rău altor persoane
  • Accept reticența în ceea ce privește schimbarea mea a oamenilor din jur ce îi am de mulți ani alături și accept dacă vine la pachet cu distanțare sau renunțare la ”relație”
  • Cât trăiesc învăț – și aici vreau să subliniez importanța gestionării emoțiilor, deoarece acesta este capitolul ce mereu este în schimbare și în care teoria nu se întâlnește mereu cu practica
  • Dacă am răbdare cu mine, am și cu cei din jur
  • Cer ajutor atunci când nu mă descurc, când nu știu, când nu mai pot
  • Sunt sinceră cu mine și cu cei din jur – uneori brutal de sinceră, însă cuvintele și tonul au făcut mereu diferența
  • Validarea acțiunilor mele nu o caut în persoanele din jur

CAMPANIA Sunt BINE cu mine și cu cei din jur

sunt bine cu mine si cei din jur

Și acum să îți scriu în mare despre campanie!

Eu sunt creator de conținut online și marketing specialist. Dincolo de aceste ”titluri” caut o denumire pentru partea fascinantă ce o urmăresc în social media și anume ”observator și analist al comportamentului unui utilizator de social media”. Complicat, nu?! Pentru mine este destul de simplu și de clar. Observ ce se întâmplă în social media și unesc aceste acțiuni cu ceea ce se întâmplă în viața reală.

Sofia Augusta Laza este psiholog și psihoterapeut atestat de către Colegiul Psihologilor din România pentru specializările de Psihoterapie și Psihologia muncii. Își desfășoară activitatea atât în cabinetul propriu din Oradea, dar și online cu ateliere pentru copii, consultații de urgență, cât și în ”deplasare” atunci când este cooptată în proiecte complexe. Despre dânsa poți descoperi mai multe pe site-ul psihologsofialaza.ro. 

CAMPANIA Sunt BINE cu mine și cu cei din jur îți va prezenta poveștile de viață a CINCI persoane ce au ajuns să afirme că sunt bine cu ei și cei din jur chiar dacă viața fiecăruia a fost plină de provocări. 
  • Pe site-ul Sofiei vei descoperi povestea de viață scrisă de fiecare participant la campanie PLUS perspectiva psihologului asupra provocărilor experimentate de acea persoană și punctele cheie ce au făcut diferența în bine.
  • Pe site-ul meu vei descoperi perspectiva mea, din punct de vedere al impactului avut de social media de-a lungul provocărilor trăite de fiecare participant.

În următoarele 5 săptămâni vei descoperi 5 oameni ce puteau fi altfel acum, dar ei au ales să fie bine cu ei și cei din jur. Vom publica săptămânal un articol pe site plus două postări pe paginile noastre de Facebook. Și la final vom trage împreună concluziile!

Cu acești oameni ne-am întâlnit personal – cu 4 față în față, iar cu 1 persoană prin video-call (vei descoperi la momentul potrivit motivul). Sunt oameni speciali, ce au avut puterea să meargă înainte chiar dacă ceea ce au ales nu a fost tocmai ușor și nu a fost acceptat de cei din jurul lor.

Părerea Sofiei despre campanie:

” Oamenii ale căror povești urmează să le urmariți pe parcursul acestei campanii și-au urmat visul înfruntând greutăți, au îndrăznit să facă lucrurile „altfel” decât urmând cutumele în viața de zi cu zi sau în profesie, au luptat să fie sănătoși sau au optat pentru o viață normală în detrimentul uneia spectaculoase. Deși fiecare dintre ei s-a confruntat cu critici, cu dezaprobari și comentarii din partea celor din jur, totuși fiecare poate spune că „e bine cu el însuși/ea însăși”. Mai mult, fiecare „e bine cu cei din jurul lui/ei chiar dacă unora din jur nu le este ușor să accepte diferențele pe care ei le reprezintă.

Care este scopul campaniei?

Conștientizare!

Una dintre cele mai întâlnite reacții în urma campaniei din 2021 a fost ”la fel simțeam și eu și credeam că este ceva în neregulă cu mine”.

Poate și fiindcă vedem rar astfel de povești în mediul online este mai greu să ajungi la acea stare de ”bine cu mine”. Valorile personale, alegerile proprii, deciziile bune sau rele, toate ne aparțin. Suntem speciali prin unicitate!

În momentul în care ești bine cu tine îți vine mai ușor să găsești ”sunt bine cu mine și cei din jur”!

Care crezi că este metoda cea mai potrivită pentru a duce aceste concepte cât mai departe?

 

2 Comments on “Sunt BINE cu mine și cu cei din jur”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.