Crearea proiectului Marketing Emoțional

Crearea proiectului Marketing Emoțional a fost o provocare ce a trecut lin după ce am găsit forma potrivită și omul ideal pentru a pune în practică ideea.

Informațiile despre proiect și structura acestuia o găsești prezentată aici.

De când aveam 7 ani pot zice că m-am pregătit și ”documentat” pe acest domeniu. Atunci am început să observ. La 7 ani ai mei părinți au deschis un abc/bar în sat. Și de atunci a început distracția.

Am învățat:

 • cum să preiau marfă;
 • cum să fac o comandă de marfă la agenți în funcție de ceea ce trecea și în funcție de ceea ce era la preț bun;
 • cum să amân sau să împart plata unei facturi când veneau agenții și după bani, nu doar după comandă;
 • cum să trasmit singuranță de sine în fața  clienților ce aveau impresia că pot păcăli un copil ce se află în spatele tejghelei;
 • cum să folosesc casa de marcat;
 • cum să fac contabilitate primară.

Cel mai mult mi-a plăcut însă să observ impactul afacerii asupra statului nostru de familie/gospodărie în sat. A mers bine afacerea, m-a și călit, dar m-a și îndepărtat de ai mei. La 18 ani eram sătulă de sat, de oameni, de grija constantă pentru facturi, marfă, datorii….

Dar, tot pe comerț am mers mai departe. Doar că în altă poziție – de angajat. 

20 de ani a mers afacerea familiei; până când au apărut marele lanțuri de magazine în oraș și oamenii au început să aibă acces mai ușor către oraș.

Trecutul m-a format, viitorul mă ambiționează

Prezentul îl trăiesc cu gândul la ce pot face acum că să am ceea ce îmi doresc în viitor.

Poate știi (în caz contrar afli acum) că am început activitatea în mediul online în anul 2015. De atunci am trecut prin multe situații și provocări, însă toate aveau legătură cu emoția transmisă și acțiunea făcută de cel ce intra în ”contact” cu materialele mele.

Cum a apărut ideea de marketing emoțional?

Tot ceea ce am creat, am promovat organic. Adică, nu am avut postări sponsorizate și nici nu am investit financiar în promovarea materialelor în mediul online. Asta a  însemnat că am petrecut mai mult timp pentru urmărirea impactului și pentru găsirea mediului potrivit pentru fiecare material. Concret, am plătit în ore și minute promovarea online!

Beculețul mi s-a aprins în momentul în care am început să primesc propuneri de administrare a unor pagini de facebook ce aparțineau unor oameni din domeniul handmade. Intrasem într-un grup de facebook unde am devenit colaborator pe partea de marketing & promovare – grupul Căsuța cu Handmade.

Ca eu să pot posta pe o pagină, în numele celui ce crează produsul, am nevoie să cunosc omul, să cunosc povestea, să cunosc scopul, să aflu cui se adresează, să aflu ce fel de clienți și-ar dori… Și petreceam multe ore la telefon cu acești oameni, pentru a afla aceste detalii… și, de cele mai multe ori, oamenii nu înțelegeau importanța acestor conversații. Și timpul meu dus era. Mai ții minte cum plătesc eu promovarea materialelor?! În timp. Iar acest timp era pierdut, fiindcă colaborările nu se concretizau.

Oare cum ar fi fost să cer și bani pentru administrare pagină, dar și buget pentru sponsorizări promovate ce poate le-ar fi adus câteva vânzări?!  Nu știu. Dar știu că și după rezultate cu postări sponsorizate, tot la bază revii. Că se termină și bugetul pentru marketing și clienții tot trebuie căutați!

Crearea proiectului Marketing Emoțional

De atunci mi-am dorit să fac ceva în acest sens. Să transmit oamenilor concepte legate de marketing și în același timp să îi ajut să vadă care este potențialul real al afacerii/proiectului derulat. Să îi ajut să se gestioneze mai bine pe mai multe planuri legate de afacere.

Ideea a început să își caute ieșire în lume în anul 2020, când am făcut în sfârșit demersurile pentru a avea formă juridică pentru activitatea desfășurată online. Până atunci lucram pe contracte de colaborare și drepturi de autor.

Și, tot în anul 2020 am întâlnit-o pe Sofia Laza. Ea este psiholog de profesie și am făcut echipă bună de atunci în mai multe proiecte și apariții în mediul online. Ca să nu mai zic de mediul offline!

Cel mai cel proiect a fost campania ”Sunt bine cu mine”. Am scris despre campanie aici:

A fost nevoie doar de un pas pentru a ajunge să dăm formă acestui nou proiect.

MARKETING EMOȚIONAL

Poate crezi că crearea proiectului Marketing Emoțional a fost cel mai greu hop. Însă o să te surprind și o să îți zic că de data aceasta a fost o provocare pentru mine ședința foto dedicată proiectului.

De ce?

Ședința foto a fost ultimul pas mare pentru acest proiect. Și am început să realizez că eu CHIAR voi face asta. Moment în care am început să îmi fac griji și scenarii.

Să mă gândesc:

 • că eu, ca imagine, nu sunt potrivită
 • că nu voi reuși să transmit profesionalism
 • că trebuia să merg la coafor
 • că trebuia să îmi aleg alte ținute
 • că trebuia să mă pregătesc mai bine
 • că poate acum nu este cel mai bun moment
 • că poate mai trebuie să slăbesc câteva kg înainte
 • că nu sunt relevantă pentru acest domeniu
 • că sunt alții mai buni ca mine și eu ce să caut în acest domeniu….

Și uite cum am ajuns să fiu primul beneficiar al programului nostru de marketing emoțional. Căci, Sofia, cu a sa pregătire în psihologia muncii și experiență în psihologie, a reușit să mă echilibreze și să duc proiectul până aici.

Îi mulțumesc și lui Sorin de la Smart Foto Studio Oradea, care a avut răbdare cu mine și care a reușit să surprindă momente frumoase la ședința foto – poze găsești pe site-ul marketingemotional.ro

Pun câteva instantanee și aici.

sedinta foto marketing emotional 1 sedinta foto marketing emotional marketingemotional3

Pe ideea ”zâmbește, ce poate fi atât de rău?!” : )))

Gândurile și grijile de mai sus au rămas. Dar sunt mult mai ușor de dus acum. Au alt impact asupra mea. Mă motivează să îmi zic mereu că sunt bine cu ceea ce am și cu cine sunt și cu ce pot oferi.

Puteam face în multe alte feluri această campanie de promovare a proiectului. Însă, noi așa suntem. Așa vrem să ne găsească omul ce vine spre noi. Într-adevăr, uneori contează imaginea și prima impresie. Crearea proiectului marketing emoțional mi-a demonstrat încă o dată că într-adevăr contează ceea ce este dincolo de primul strat, dincolo de aparențe.

De aceea venim fără straturi. Cum suntem online ne găsești și offline.

Teoria în domeniul marketingului este aceeași.

Modul în care abordăm noi subiectul este ceea ce ne diferențiază de restul specialiștilor din domeniu.

Nu sunt mai pregătită sau mai puțin pregătită ca altcineva. Sunt exact ce ai nevoie dacă te identifici cu mine și cu ceea ce am creat împreună cu Sofia. Vezi informațiile de pe site.

Aici a scris și Sofia despre proiect!

Cum ți se pare acest proiect?

Ce ai vrea să mai afli despre acest subiect?

proiectul marketing emotional

 

15 Comments on “Crearea proiectului Marketing Emoțional”

 1. Sinceritatea și emoția mie îmi sunt cele mai bune atuuri.
  Cred că vei reuși cu proiectul tău, deoarece le ai din plin pe acestea.
  Succes!

 2. Foarte frumos proiectul vostru! Ma bucur de fiecare data cand aflu despre proiecte interesante create de oameni minunati care cred in ei si in visurile lor.

 3. Folosirea emoției pentru a convinge oamenii nu este o practică nouă. S-a făcut de pe vremea lui Aristotel care cred ca-i primul care a identificat emoția ca una dintre cele trei tehnici pentru a atrage și a convinge publicul. Spor la emotii pozitive!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.