Salam de biscuiți glazurat

Și cel mai simplu și delicios preparat poate primi haină nouă. Cum a primit acest salam de biscuiți glazurat cu ciocolată și mix de arahide.

Pare un desert simplu, și chiar este… dacă nu trebuie să filmezi și să pozezi etapele :))) Cum am făcut eu. Se compensează haosul din bucătărie cu deliciul savurat la final. De aceea sper să te tentez pe tine cu acest salam de biscuiți.

Bine, mai am și alte variante de salam de biscuiți încercate:

 

Acesta prezentat acum este primul ce are o altă abordare pe partea de ingrediente umede. Și mai are și un clip la sfârșit 🙂

Ingrediente necesare

  • 600 grame de biscuiți
  • 2 linguri de cacao
  • esență de rom
  • 300 ml de lapte
  • 40 grame de unt
  • 2 linguri de miere
  • ciocolată, ulei și mix de arahide pentru glazură

Salam de biscuiți glazurat și delicios

Pentru aceste gen de desert, cât și pentru blaturile folosite la cheesecake, am ales biscuiții Rostar. Sigur i-ai încercat și tu măcar o dată, eu am rămas la ei de muuult timp. De pe vremea când eram eu copil și mâncam biscuiți cu măr răzuit. : )

De data aceasta am ales un pachet de biscuiti petit beurre simplu și unul cu cacao. Într-un vas mare i-am sfărâmat cu mâna. Aș fi putut face asta cu un blender, dar ar fi ieșit prea fină compoziția.

Peste biscuiți am pus cacao, esență de rom și o cană în care era lapte fierbinte și peste care am pus untul și mierea, apoi le-am amestecat – în clip vei vedea mai bine de ce. Am descoperit așa o variantă mai simplă de a adăuga partea umedă și de a permite totuși ingredientelor să se lege și să facă treabă bună.

Esență de rom poți pune după preferințe. Eu aș fi pus toată sticluța, dar am zis să nu exagerez. 

Mai întâi am amesrecat cu o lingură aluatul de salam, apoi am trecut la amestec manual. Iar pe o folie alimentară am pus amestecul și l-am rulat bine și l-am adunat ca să aibă forma de salam.

La frigider a stat 2 ore.

Când am scos salamul, am făcut glazura de ciocolată. Într-un vas termorezistent, am pus ciocolata și uleiul alimentar – 12 pătrățele de ciocolată Milka + 2 lingurițe de ulei. Le-am pus în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde și apoi am omogenizat toată treaba.

Am adăugat glazura de ciocolată, arahidele mărunțite și apoi iar la frigider – minim 30 de minute.

Cum arată acest salam de biscuiți glazurat?

Hai cu poze : )

salam de biscuiti cu rom biscuiti sfaramati salam de biscuiti simplu glazura pe salamul de biscuiti sectiune salam de biscuiti glazurat felie de salam dulce interior salam de biscuiti glazurat

Chiar a fost o reușită în bucătăria mea!

Căci nu mă așteptam să îmi reușească ceva în această săptămână. Prea agitație…

Salamul de biscuiți glazurat a fost tare apreciat, chiar dacă zahărul este la nivel minim și ciocolata se pierde printre celelate ingrediente.

Te-am tentat cu acest salam de biscuiți glazurat?

Clipul promis este aici:

14 Comments on “Salam de biscuiți glazurat”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.