Salam de biscuiţi tropical

Mare mi-a fost mirarea când m-am găsit în treabă făcând acest salam de biscuiţi tropical. Şi apoi cu gând de a pune reţeta pe blog.

Am pornit de la reţeta clasică a mea de salam de biscuiţi şi de acolo am schimbat unele ingrediente care i-au oferit această aromă tropicală. Îmi venea să înfulec sosul, atât de bine mirosea. Iar gustul, wow!

Băiatul mi-a sugerat să pun reţeta aici şi cum să nu fac eu acest lucru mărunt, pentru el. „Mami, mami, poţi pune reţeta pe blog?! Că-i tare bun!

Provocarea cea mai mare a fost să fac poze îmbietoare la preparat. Eram sigură că soţul va da năvală şi eu mâine nu o să mai am ocazia să fac poze. Aşa că, asta a ieşit.

Ingrediente folosite:

  • 460 gr de biscuiţi petit-beurre (pachetul mare)
  • 7 linguri de zahăr
  • 50 gr de ulei de cocos
  • 50 gr de ciocolată neagră
  • 1 cană de lapte de cocos
  • 1/2 esenţă de rom
  • 1 lingură de pudră de roşcove

Aroma tropicală

Acum 1 an am folosit prima dată uleiul de cocos. Au ieşit aceste minunate gogoşi cu ulei de cocos, făcute la cuptor şi glazurate cu ciocolată albă.  De atunci am mereu acest produs în bucătărie. Şi norocul meu că am fost inspirată şi l-am folosit la prepararea acestui salam de biscuiţi tropical.

Am mărunţit cu mâna biscuiţii.

Într-o oală am pus zahărul şi apoi l-am caramelizat. Am adăugat uleiul de cocos, apoi ciocolata. Am stins sosul cu laptele de cocos, am adăugat esenţa de rom şi lingura de pudră de roşcove. Amestecul am mai stat pe foc până s-a dizolvat aproape fiecare bucată de zahăr caramelizat.

magazinul vegis

Am turnat amestecul peste biscuiţii mărunţiţi şi am amestecat cu o lingură.

Apoi am pus amestecul într-o folie de staniol pentru a-i da forma de salam. Şi apoi l-am transferat într-o folie alimentară transparentă. Staniolul are „darul” de a se lipi de salam dacă îl las cu acest înveliş la rece.

În frigider a rezistat doar 1 oră. Soţul a venit după miros, încă din casa scării a zis că a simţit că fac ceva dulce şi cu o aromă tropicală.

O aromă oferită de combinaţia de cocos şi rom 😉

Salam de biscuiţi tropical

salm de biscuiti tropical

salam biscuiti

Singurul meu regret, este legat de faptul că nu am mai avut la îndemână fulgi de cocos. Aşa, tăvăleam rulada de salam de biscuiţi prin fulgi de cocos şi arăta sigur mai tropical.

Am încercat o dată acest lucru, dar cu nucă mărunţită. Au ieşit nişte minunăţii!

Vă daţi seama ce ar ieşi, dacă aş folosi această aromă tropicală în reţeta de tort din salam de biscuiţi?! O nebunie de desert!

Cum vi se pare acest desert simplu?

6 Comments on “Salam de biscuiţi tropical”

  1. Eu salamul de biscuiti il fac ca si desert de post. Pentru ca la noi se obisnuieste ca in fiecare sambata sa fie cate un dulce peste ziua de duminica. Mai ales ca nu necesita coacere, si oricum am biscuiti de toate felurile ramasi de pe la copii. O sa il incerc si pe acesta, sa vad cum este.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.