Deschidere Club 13 și activitățile ce ne vor ține ocupați sâmbăta

Au trecut câteva zile de când am ajuns la această mirifică deschidere Club 13 din Oradea și ar fi cazul să îți povestesc mai pe larg despre ce este vorba. Nu de alta, dar de atunci am și înscris copii la activitățile ce ne vor ține ocupați sâmbăta. Și de atunci au și trecut printr-o zi de activități.

Cine sunt și ce vor să facă?

Asta m-am întrebat și eu, și mă bucur că am lăsat curiozitatea să mă îndrume spre acest loc. Se pare că atunci când îmi ascult instinctul sunt câștigată pe termen lung.

Descrierea proiectului Club 13:

Suntem un grup de prieteni uniți de niște idei, sau principii.

Ne place natura, ne plac excursiile și mersul cu cortul, ne plac jocurile, muzica, ne place să legăm prietenii, ne place să descoperim lucruri noi, să ne dezvoltăm puțin câte puțin în fiecare zi, ne place să ajutăm atunci când putem, să facem lucrurile cum știm mai bine și ne place să fim întotdeauna pregătiți și să știm că putem să ne descurcăm în orice situație. 

Unii dintre noi am fost și deci rămânem – cercetași. Și ăsta e modelul pe care am început să construim Club 13.

Un grup bazat pe principii și structură specific cercetășești, îmbogățit cu aptitudini și abilități pe care le considerăm fie primare, fie necesare și deci importante în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi, atât ca indivizi, cât și ca membri ai comunității în care trăim.

Cu gândul că le va fi pe plac copiilor mei și că voi avea altceva de făcut într-o zi de sâmbătă, am pornit spre deschidere Club 13.

Cum a fost la deschidere Club 13?

Este o provocare pentru mine să descriu în cuvinte cât de minunat a fost!

(poze mai multe pun mai jos, ca să nu stric farmecul cuvintelor de la început)

În primul rând am fost uimită de comoara verde ce se află la doi pași de buricul orașului. Genul de curte de oraș în care eu am crescut, dar căruia îi lipsea viața și energia găsită acum.

Vremea a ținut cu noi. Oamenii au găsit o relaxare neașeptată pe parcursul celor câteva ore cât a durat evenimentul. Copiii au fost pe cât de nerăbdători, pe atât de înțelegători pe parcusul discursului inițial și pe atât de creativi și fericiți după ce au primit undă verde la distracție.

Ne aștepta o oală maaaare cu delicatesă specifică activităților în aer liber – nu știu dacă a fost bagracs sau ciorbă mix între ardelenească&ungurească – dar a fost făcută cu drag de echipa Club 13 și asta s-a simțit.

Ne aștepta trupa de muzicieni pentru acorduri frumoase care au făcut deliciul copiilor. Am fost surprinsă să-i văd încercând să țină ritmul cu ajutorul diferitelor instrumente muzicale puse la dispoziție.

Ne aștepta un foc de tabără ce mi-a deschis apetitul pentru bezele : ))) Făcute la grătar de către copii și salvând cele destul de arse, mi-am găsit o nouă pasiune!

Ne aștepta echipa Club 13 pentru a ne oferi instrumentul necesar unor astfel de activități în comunitate!

Activități propuse

orar activitati club 13

Echipa Club 13 a structurat aceste activități pentru fiecare grupă de membri înscriși.

Pentru mai multe detalii, te invit pe pagina lor de Facebook – Club 13 Oradea – sau să le trimiți un mail pe adresa club13anonim@gmail.com sau să le dai un telefon la numărul 0726 716 426.

Înscrierea în acest club costă 120 ron/ lună și merită fiecare bănuț.

Ai mei copii au fost extrem de entuziasmați după prima întâlnire ce a avut loc după deschidere. Acesta este genul de echipă ce știu că poate face treabă bună împreună cu copiii și că mă pot baza pe ei să le insufle acestora valori sănătoase legate de mediul înconjurător și nu numai.

Clubul se autofinațează cu ajutorul fondurilor strânse din diferite acțiuni. Asociația din spatele acestui club are un cont în care se pot face donații – RO62BTRLRONCRT0500206201 – Asociația culturala Anonim.

Copiii și-au rezervat deja sâmbetele pentru activitățile clubului și mă bucur că și-au găsit spațiul și echipa ce îii va ajuta să vadă și alte moduri de a lăsa o urmă în societate!

Poze de la deschidere Club 13

club 13 oradea deschidere club 13 activitati copii oradea eu la club 13 activitati muzicale pentru copii foc de tabara la cercetasi copii in jurul focului bezele la gratar

Cum ți se pare această inițiativă?

12 Comments on “Deschidere Club 13 și activitățile ce ne vor ține ocupați sâmbăta”

  1. Repet, imi doresc si in Bucuresti. Sincer, nu am cautat. Parca nu indraznesc la cum se petrec lucrurile cu mama acum, insa incerc sa imi duc copiii cat se poate de mult in natura. Duminica trecuta am fost la Comana de unde am adunat din raul Neajloc cochilii de scoici maimari decat palmele mele.

    1. Irina, tu faci oricum multe cu ai tăi copii având în vedere situația de acasă. Te felicit pentru tot! Cât despre acest gen de activități, sigur sunt și în București astfel de grupuri, dar știu cât poate fi de mare provocare când vine vorba de a face cât mai multe ..

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.