Cum să cumperi în rate

Ideal ar fi să nu avem nevoie de rate, să avem posibilitatea de a plăti cu banul jos. Dar nu trăim într-o lume ideală.

Uneori mai avem nevoie şi de împrumuturi financiare. Prefer să merg la bancă, decât să cer de la rude sau prieteni. Nimănui nu-i place să dea, aşa că nu cer. Ştiţi vorba aceea, „neam ca neam, dar brânza-i pe bani„.

Băncile vor ieşi mereu pe profit

Nu te aştepta să primeşti un împrumut de la bancă şi tu să fii în câştig de cauză. NEVER EVER!!

Dar, nu strică să te informezi asupra politicilor de acordare a împrumuturilor şi a dobânzilor practicate de banca la care aplici.

cash-1169650_960_720

Sunt câteva instituţii bancare mai de încredere, care nu că le recomand, nu aş recomanda nimănui o bancă, dar parcă nu sunt aşa de lacomi.

Dacă nu te încadrezi la ele, nu căuta o bancă care să te ajute. Criteriile vor fi mai uşor de îndeplinit, poate şi primeşti împrumutul, dar te va stoarce de bani.

Cum să cumperi în rate

Cu moderaţie!

Pe bune, acum e cazul de moderaţie. Aproape orice se poate cumpăra în rate. Unele clinici private de sănătate fac intervenţii cu plata în rate. Unele companii asigură servicii care se pot plăti în rate.

Cumpăra în rate doar dacă este vorba de o sumă modică. Dacă valoare este mică, mai bine economiseşte ceva timp şi cumperi fără rate. Dacă valoare este ridicată, fii cu mare băgare de seamă, trebuie să şi înapoiezi banii luaţi cu împrumut.

Fă-ţi o lisătă cu ceea ce vrei să achiziţionezi şi vezi unde te încadrezi. Nu te arunca înainte pentru obiecte cu valoare mare, care sigur sunt la modă doar pe moment.

Contez mereu pe un card de cumpărături

Unul singur am.  Îl am cred că de vreo 5 ani. Am pe el suma de 2 mii lei pe care am grijă să nu-i folosesc decât în caz de urgenţă 😛

Acuma depinde şi de ce înţelege fiecare prin urgenţă. La mine e mereu când văd o ofertă extra în online şi nu am bani pe cardul de salariu. Atunci apelez la card, dar am grijă să returnez suma folosită, cu prima ocazie ivită.

Puteţi aplica online pentru a primi detalii despre card sau pentru a solicita emiterea unui card, accesând link-ul ACESTA!

Sper să nu aveţi niciodată nevoie de împrumuturi! Doar de completări financiare de moment, dacă e cazul 😛 !

 Voi aveţi vreun card de cumpărături la care apelaţi mai rar?

16 Comments on “Cum să cumperi în rate”

 1. Multumim pentru informatii, chiar nu stiam, cei drept pana acum tot ce am cumparat eu, am cumparat cu bani cash.

 2. Eu mi-am facut rata doar pentru casa, atat. Am un card avantaj pe care nu l-am folosit niciodata pana acum, insa stiu ca pentru unele situatii poate fi nevoie de el. Exact cum spui si tu, sa te intinzi cat ti-e plapuma atunci cand vine vorba de utilizarea acestor carduri, pentru ca teoretic nu platesti dobanda daca achiti la timp. Insa daca nu ai/uiti…banca va iesi cu siguranta in castig. Iar faptul ca tot mai multe banci ofera posibilitatea crearii acestui card ne arata ca da, profit exista. Si de banii vin de la oamenii care s-au intins probabil putin cam mult..

 3. Singura rata pe care as face-o si consider ca merita este pentru o casa. Nu pentru masina, pentru telefoane sau cine stie ce minuni, gageturi si alte tentatii…
  Mai bine astepti putin si te bucuri de alea cu banii jos. Ba chiar si vacante…no way!

 4. Foarte corect ceea ce ai scris. Ratele te ajuta sa achizitionezi un anumit lucru sau pentru plata unui serviciu dar in orice caz vei plati mai mult fata de plata cu bani jos. Asta este marea problema. Castigator este tot banca/institutia privata respectiva.
  Este limpede ca bancile vor iesi mereu pe profit. Ei vor incerca sa te imbarlige pentru ca asa sunt invatati de catre superiorii lor iar clientii sa cada in plasa. Cu cati mai multi clienti fraieriti cu atat mai bine. Romania este campioana la litigii intre banci si clienti din pacate. Cu toate astea entitatile juridice autonome nu par a rezolva litigiile intre clienti si banci. Ma rog, e mult de explicat.

  1. E fooooarte mult de explicat, mai ales daca ai fost atins de „magia” francului elvetian. Dar pe mine banca emitenta a cardului din articol a fost cea care m-a ajutat sa rup „vraja francului”. Nu o laud, nici nu o recomand, fiindca sunt convinsa ca nici aceasta banca nu este perfecta.
   Dar daca te intinzi cat ti-e plapuma, citesti conditiile, platesti la timp, este o situatie win-win.
   Multumesc de vizita si de randuri 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.