Te întreb fiindcă mai mult ca sigur ai alte preocupări acum. Apa fiind să zicem ultima grijă, nu?! Totuși, cum stai cu apa? Bei suficientă apa pe zi? Te hidratezi cum trebuie?
Am întâlnit oameni care trăiesc și cu un pahar de apă pe zi. Am prieteni care beau minim 2 litri de apă pe zi. Și culmea, ambele categorii sunt bine. La suprafață… pe interior, dacă am căuta, sigur am găsi diferența făcută de consumul de apă.
De ce scriu acum despre apă
Anul acesta a fost anul schimbării, anul trezirii la realitate, anul în care sănătatea și stilul de viață au primit atenția cuvenită.
Și da, am început să beau mult mai multă apă. Apă apă, nu ceai, nu cafea, nu suc, nu limondă. Apă.
Apoi am început să mă gândesc cum să fac să am la îndemână apă bună.
Sunt tare curioasă care este părere ta legată de apa potabilă de la robinet!
În Oradea, părerile sunt împărțite. Ceea ce este un lucru bun, având în vedere alte zone din țară unde balanța înclină spre negativ când vine vorba de calitate apei ce curge de la robinet.
Eu folosesc apa de la robinet pentru a găti mâncare în gospodărie, însă nu sunt convinsă când vine vorba de consumul ei ca atare.
Declarațiile autorităților din Oradea
Pentru o cât mai bună dezinfecţie, CAO (Compania de Apă Oradea )a crescut concentraţia de clor din apă de la 0,5 la 0,7 miligrame pe litru. Cantitatea este sub limita maximă admisă internaţional, de 1,2 mg/l, şi nu influenţează gustul sau mirosul apei.
„Folosim clor gazos, care se dispersează. Ţinta noastră este ca la capăt de reţea, în zonele Giriş, Drăgeşti, Ineu de Criş sau Paleu, concentraţia să fie de 0,2 miligrame pe litru, pentru a garanta o calitate superioară a apei”, spune inginerul şef Cristian Popa.
sursa: ebihoreanul.ro
Apoi găsești informații de acest gen:
Apa de la robinet, deşi potabilă la intrarea în reţeaua de distribuţie, se poate contamina cu elemente nesigure pe parcurs până la consumator, cum ar fi sedimente, paraziţi sau metale.
Filtrele elimină sau reduc conţinutul de plumb, clorul şi alţi compuşi, solvenţii şi pesticidele sau impurităţile precum nisipul sau rugina, dar şi posibilii paraziţi. Totodată, se obţine o apă fără miros, care îşi redobândeşte gustul nativ.
sursa: csid.ro
Noi am optat ca apa să o cumpărăm din magazin. Apă plată, de la diferite firme. Și când mergem la țară și dăm de apa trasă din fântână cu găleata, se simte diferența.
Ne bate un nou gând
Sătulă până peste cap de flacoane, mă bate un gând legat de filtrarea apei. Pare varianta cea mai sigură în ceea ce privește consumul de apă potabilă. Cu atât mai mult cu cât apa filtrată direct de la robinet nu se compară cu drumul parcurs de apa îmbuteliată, ce trece prin mai multe puncte până să ajungă direct în pahar.
Căutarea de informații legate de acest subiect este o adevărată aventură. Acum, sunt în dreptul unui brand ce are sediu în Oradea.
Primul set de informații legate de alegerea apei purificate le vei găsi în acest articol – 5 motive pentru care să alegi apa purificată
Apoi vei găsi informații legate de tehnologia folosită – Tehnologia purificării apei
O poză reprezentativă este aceasta
Când vine vorba de luat o decizie finală, recunosc că bugetul pentru această nevoie este cel care pune frână de obicei entuziasmului inițial. Însă, în momentul în care am pus pe foaie costurile pe termen mediu/lung, investiția este una mai mult decât rezonabilă.
Și acum, te întreb iar: tu cum stai cu apa?
La mine efectele consumului normal de apă s-au văzut după câteva zile.
- Când am început să simt că funcționează organismul cum trebuie.
- Când am simțit altfel nevoia de ronțăială.
- Când mi-am văzut altfel pielea și tenul.
- Când mersul la baie a fost semn de bun augur.
- Când efortul mișcării în aer liber l-am simțit altfel. – Pauza Prin Miscare și impactul ei în viața mea
Gândește-te la aceste idei atunci când îți este sete și ai poftă de un suc sau când vrei să amâni momentul că zici că mai poți rezista câteva momente fără apă.
Ştiai că lipsa a doar jumătate de litru de apă din corp reduce capacitatea de concentrare cu 20%?
Tu ce informații ai legate de filtrarea apei de la robinet?
P.S.
Apa nu se trage la genunchi, cum zic ”înțelepții” din popor în fața unui pahar de pălincă sau o halbă de bere!
In trecut am baut si noi apa de la robinet dar acum nu mai bem!Nu mi se pare sigura!Pentru gatit o luam de la robinet dar in rest o cumparam!
Asa este si la mine. Si este mare pacat! : ( De-ar fi o cale sa fie bine, cred ca multe persoane ar accepta!
Eu intotdeauna am consumat multa apa, dar am inceput sa consum mai mult (asta insemnand minim 3 litri) de 3 ani incoace, de cand am trecut de prima operatie de piatra la rinichi. Dupa operatie m-a intrebat o doctorita urolog cata apa consum. Am zis ca peste 2 litri, si ea mi-a raspuns ca nu ajunge, si ca pacientii cu predispozitie de formare de pietre la rinichi trebuie sa consume dublu, adica 4 litri. Din pacate dupa 6 luni iar mi s-a refacut piatra, si iar am fost operata, cu toate ca am baut si ceaiuri si medicamente pentru diureza. Si de atunci iar mi s-a format alta piatra, dar de data asta am refuzat operatia, si am facut o cura cu Kellagon si Tamaie de la plafar. De atunci nu prea mai am dureri, doar din cand in cand… Am programare pe octombrie la urolog pentru control, sa vad daca mai am piatra sau nu. In concluzie recomand tuturor sa consumati multa apa (doar daca nu este contraindicat de nefrolog, ca mai sunt si cazuri din astea…), pentru ca este foarte important in special pentru rinichi. Ce care sunt patiti ca mine, o stiu deja…
Bem de la robinet este ok la noi!
La noi, apa de la robinet este ok. Cu toate astea, mai aducem cateodata apa de la izvor sau cumparam de la magazin (pentru baut).
Super! Ma bucur ca este ok la robinet, asa ar trebui sa fie peste tot!
Noi nu bem apa de la robinet deloc.
Si pentru gătit?
Noi nu folosim apa de la robinet,locuim la tara si avem fantana in curte de acolo bem apa!
Si la bunici mai avem fantana, insa apa nu mai este cum era… De aceea ma gandesc la alta solutie pentru apa de la robinet!