Frica de eșec și campania ”Sunt bine cu mine”

După ce am trăit și eșecul și dezamăgirea și multe alte emoții negative, aș zice că frica de eșec și-a schimbat impactul în viața mea. Și chiar așa este.

Am realizat acest lucru prin intermediul campaniei Sunt bine cu mine ce am desfășurat-o de-a lungul lunii februarie în social media, împreună cu Psiholog Sofia Laza.

Articolul de început a fost acesta – Sunt bine cu mine. Poze, gânduri, campanie, experiențe

Și azi am reușit să dau formă gândurilor și să modelez impactul avut de această campanie în viața mea. Culmea, chiar azi când aveam în calendar articolul cu rezumatul campaniei. Culmea, chiar azi, când am reușit să fac mișcare în mod constant.

E greu să încep, e greu să susțin ceea ce am început, dar e și mai greu să păstrez efectul pe termen lung, mult timp după ce am găsit forma finală a acțiunii.

Exemplu personal

Am început să fac mișcare în fiecare zi. Într-o formă sau alta (alergare, exerciții cardio, ieșire cu bicicleta, antrenamente la sală) mi-am setat mișcare obligatorie. Și pentru a-mi demonstra că pot face acest lucru, am tras tare. Și foarte tare uneori.

Da, rezultatele sunt vizibile. Însă trebuie să mențin schimbarea aceasta și dacă trag tare și foarte tare în fiecare zi, voi obosi la un moment dat și atunci va apărea frica de eșec ce mi-ar putea pune bețe în roate. Și am decis să încetinesc. Să continui să fac mișcare, dar într-un ritm suficient de plăcut încât să se vadă efortul, dar să nu urăsc mișcare.

Frica de eșec s-a transformat în altă frică

Cum scriam la începutul articolului, cu emoțiile negative sunt obișnuită. Le pot gestiona. Și, acum când am găsit un ritm bun pentru viața mea, a apărut o altă frică.

Dacă chiar voi reuși să fac ceea ce mi-am propus?!

Ironic cum această frică a apărut după ce am făcut atât de mulți pași în direcția bună. Doar că până acum, nu am ajuns niciodată atât de departe. Și nu știu cum să reacționez.

Să mă bucur? …. Dar dacă mă bucur prea repede?!

Să fiu speriată? …. Dar dacă ajung să mă ascund din cauza fricii?!

Să continuu? …. Dar dacă nu se mai schimbă nimic?!

Să zic lumii? …. Dar dacă mă convinge să renunț?!

…………

Impactul campaniei Sunt Bine Cu Mine

Poți crede că frica de eșec nu a existat atunci când am creat forma acestei campanii?!

În momentul în care campania noastă a apărut în ziarul local am avu primul ”șoc”.

A fost o surpriză, fiindcă știam că am dat interviu pentru radio, dar nu știam că va ajunge și la ziar. Și nu am știut cum să reacționez. Abia atunci am realizat cât de mare poate fi impactul și am început să mă întreb ce voi face cu el.

Apariția noastră în ziar

campania sunt bine cu mine in jurnalul bihorean

În mediul online mai pot controla cât de cât unde ajunge conținutul creat de mine, însă atunci când acesta trece în offline, trece la un alt nivel.

Da, multe lucruri au rămas la fel, și totuși s-au schimbat multe. Cele ce s-au schimbat au nevoie de timp pentru a se vedea rezultatele, iar cele ce au rămas la fel au vreme să se schimbe.

Le-am luat pe toate, le-am prețuit și le prețuiesc fiindcă m-au făcut să îmi confirm încă o dată că:

  • timpul îmi poate fi aliat, dacă îl fac partener cu răbdarea
  • comunicarea este în continuarea vitală în orice situație
  • adaptarea la ceea ce apare în calea mea face uneori diferența

Campania până acum a fost mai mult vizibilă în social media. Dar am zis să pun și aici pozele și parte din textul ce a însoțit acele poze. În forma completă pot fi văzute pe pagina de FB a blogului.

Pot doar să îți mai zic că cele 7 postări au avut un reach organic
de 14,013 și 1,518 interacțiuni.

 

Însă sunt curioasă dacă ai bănui care din cele 7 a avut reach-ul cel mai mare și de ce crezi asta….


#SuntBineCuMine chiar și atunci când nu port machiaj.


despre kilograme in plus in mediul online


sunt bine cand citesc


sfaturi despre parenting


de ce zic copiii ca sunt o mama rea


in preajma prietenilor


despre karma


Campania continuă sub altă formă

Dacă eu cresc, îl pot ajuta și pe cel de lângă mine să crească.

Chiar dacă postările din social media se vor opri, cel puțin în forma ce o aveam creată pentru perioada inițială, materialele și acțiunile pe acest subiect vor continua.

Pe lângă articolele complexe create de Sofia pe tema ”SelfLove” și cum să ajungi în acel punct, vor mai exista și acțiuni concrete în această direcție.

Și vei rămâne surprinsă dacă ai afla cât de multe se pot crea atunci când se întâlnește un psiholog și un creator de conținut. Te pot lăsa totuși să îți imaginezi : )

Toate le vom anunța la timpul potrivit!

 Tu cum vezi frica de eșec?

Ce ai face în continuare, dacă tu ai fi pornit o astfel de campanie?

frica de esec si campania sunt bine cu mine

14 Comments on “Frica de eșec și campania ”Sunt bine cu mine””

  1. Eu vreau sa te felicit pentru o astfel de campanie minunata. Sunt sigura ca va ajunge la multe persoane care poate au nevoie de un simplu exemplu, ca sa fie bine cu ele. Continua la fel, cu siguranta va fi bine!

  2. As adauga: Sunt bine cu mine cand nu fac lucrurile conform unui standard impus de cei din jur, Sunt bine cu mine cand traiesc intr-o cultura care asimileaza esecul cu individul, nu cu incercarea, Sunt bine cu mine cand se intampla cel mai prost scenariu si incerc sa fac piederea acceptabila, etc.

  3. Felicitări pentru inițiativa foarte utila! Nu știu câți dintre noi suntem bine cu noi înșine. Și avem nevoie de ajutor. Să nu te oprești este sugestia mea, răspunsurile și ideile vin pe parcurs.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.