Frica femeii

Chiar scriu eu despre frica femeii?! Sunt o simplă femeie, fără specializări în psihologie sau științe socio-umane. Dar sunt femeie. Ce a avut frici, mai bine zis, rețineri. Eu așa le văd acum.

Frica femeii este una ce apare din subconștient. Acea frică ce este doar scuză pentru a evita situații ce sunt percepute ca fiind probabil periculoase sau penibile.

Sunt și frici ce apar în urma unor episoade traumatizante. Acelea au nevoie de timp și ajutor de specialitate pentru a fi depășite. Și nu le pot detalia aici, acum. Poate cu altă ocazie, în condițiile în care voi avea mai multe informații.

Cum am ajuns eu să scriu despre frica femeii?

 În data de 13 decembrie am participat la un altfel de eveniment, în Oradea. O întâlnire dedicată femeii, cu femei, despre femei.

Aici poți citi toate detaliile. Business Speed-date, cocktail și oportunități – Usi deschise femeilor | Editie specială

Enjoy a cup

Abia am așteptat să ajung la această întâlnire, mai ales după ce am mai participat la o întâlnire organizată de Alexandra Giuffrida și am rămas foarte plăcut surprinsă.

Am scris câte ceva despre acel eveniment aici- Deschide ochii pentru a vedea ușile.

În cadrul întâlnirii am prins din mers câteva informații despre frica femeii, de la psiholog Hermina Popa. Culmea, dânsa din punctul meu de vedere nefiind genul de femeie care să se impună la prima vedere. Dar am avut răbdare și a meritat. Căci a avut mult sens ceea ce a povestit dânsa cu noi, cu acele persoane interesate de ceea ce se vorbește. 🙂

Am cunoscut oameni interesanți în cadrul acestui eveniment, mai ales că am mers singură și fără nici o așteptare. Cu un apetit de nou în viața mea!

Frica femeii are rădăcini puternice

Am realizat că totul începe din copilărie, exact cum a zis dna psiholog Hermina Popa.

Dacă de mică ți se zice că nu poți, că nu se cuvine să faci într-un anumit fel, că nu e de tine, că nu ești capabilă, crești cu astfel de frici, cu astfel de rețineri. Și se pare că femeii i se spune foarte des că nu este capabilă. Mult mai des ca unui bărbat. Cum ar fi…. Drepturi egale pentru femei si barbati.

Frica:

 • de succes
 • de expunere în fața lumii
 • de eșec
 • de a rămâne singură
 • de a-ți spune punctul de vedere
 • de pune capăt unei relații
 • de nou

Sunt frici ce țin de capacitate psihică de a trece peste ele. Ce țin de stima de sine, de încrederea în forțele proprii. Și cu cât realizezi mai repede că poți face, că poți trece în stilul tău peste obstacole, că poți reuși…. cu atât mai bine pentru tine.

Când muncești pentru ceea ce îți place, când faci totul fără scurtături, când îți asumi atât succesul cât și eșecul, nu ai de ce să îți fie frică.

Mergi mai departe și înveți din toate!

frica femeii

Cum ajungi să nu îți mai fie frică?

Când ajungi să te cunoști destul de bine, să știi cât de capabilă ești… atunci nu mai ai frici. Ci rețineri!

Se mai numește și dezvoltare personală, dar nu este una care să o poți cuprinde cu ajutorul unor cărți sau cursuri sau în cadrul unor evenimente. Este nevoie de timp, de experiență, de trăiri, de emoții, de oameni!

Tu cum vezi frica femeii?

4 Comments on “Frica femeii”

 1. Sunt frici carora nici psihologii nu le fac fata, cu toata teoria lor. Frica de moarte, frica de o boala incurabila, dar mai ales de suferinta prin care treci pana te stingi, frica de a ramane singur cand ai cea mai mare nevoie ca cineva sa-ti deschida usa si sa te intrebe daca vrei o cana de apa. Si ar mai fi cateva, dar nu vreau sa te intristez acum la inceput de an.
  La multi ani cu sanatate si articole cat mai frumoase !

  1. Da, sunt frici ce ne pot insoti mereu si nici un psiholog nu le face fata. Dar cu ajutor poate devine mai usor de purtat frica cu noi. Multumesc mult pentru urare! Sa avem un an frumos si plin de ganduri frumoase! <3

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.