Deschide ochii pentru a vedea ușile

Sunt singură că dacă ai deschide ochii ai vedea mult mai multe. Dar, sunt la fel de sigură că ai impresia că mă refer la ochii ce văd totul, dar nu înțeleg nimic mai departe de ceea ce se vede. Ei bine, acum mă refer la ochii minții.

Ți s-a întâmplat vreodată să te uiți la o floare și să vezi mult mai mult decât acea floare?

Ți s-a întâmplat să citești o rețetă, să vezi cuvintele din ea și să vezi ceea ce ar putea deveni?

Ți s-a întâmplat să mergi la un eveniment și să vezi mai mult decât oamenii din sală, să vezi oportunități?

Dacă da, atunci ești pe un drum frumos, către dezvoltarea ta ca om și o implinire sufletească/profesională. Cuvinte mari, dar care descriu emoții simple. Trăiri simple, cu impact mare asupra ta. Și asupra celor din jurul tău.

Dacă nu, niciodată nu-i târziu! Trebuie doar să deschizi ochii și să ai și mintea deschisă la altceva. La ceva nou, la ceva ce te poate surprinde!

Cum să poți face ceea ce îți place?!

Încă este un concept nou pentru această societate. Este nevoie de o instruire, educare pe această parte.

Oamenii nu sunt obișnuiți cu fericirea. Cu atât mai mult dacă această fericire vine de la ceea ce se presupune că ar trebui să fie un job plictisitor, stresant, făcut de musai, doar pentru bani. Simt asta pe propria mea piele 🙂

deschide ochii

Mă consider o femeie inteligentă și pot decide singură, mai ales dacă mă privește doar pe mine acea decizie.

Dar această putere de decizie atrage invidie, atrage discuții și cuvinte urâte.

Pentru că fac ceea ce îmi place, pentru că mă descurc cu această situație, pentru că nu mă plâng de ceea ce nu îmi reușește, pentru că sunt în stare să gândesc altfel, iată care sunt câteva din cuvintele ce mi-au ajuns la urechi: arogantă, cu nasul pe sus, întreținută, comodă etc. Acestea sunt acelea mai frumoase și care rupte din context nu par atât de grave.

Dar în momentul în care te găsești în mijlocul situației, singură, fără ca cineva să-ți ia apărarea- pentru că nu înțelege ceea ce faci-, atunci sunt arogantă și cu nasul pe sus! Nu am de ce să îți răspund la jigniri, așa că te ignor!

Mda, a devenit un pic personală treaba în rândurile de mai sus! Poate un pic ciudat, dar cred că voi scrie un articol separat dedicat ”rufelor spălate în public” și de ce voi evita pe cât posibil acest lucru!

De unde și până unde?

Aceste idei și gânduri m-au copleșit atunci când mă aflam într-o sală cu femei ce au venit la un eveniment dedicat lor, pe ideea de ”independență financiară”. Evenimentul s-a numit ”Uși deschise femeilor” și a avut loc în Oradea.

Vedeam pe ele că vor informații, vor să facă ceva altfel, vor să schimbe ceva în jurul lor. Dar vedeam și dezamăgire. Căci, nici o idee nu se realizează singură!

Era ceva în genul- Așteptările nu s-au întâlnit cu realitatea! Cel puțin pentru unele doamne.

cartile-care-boicoteaza-ignoranta-slider_mare2

Indiferent de domeniul în care dorești să activezi, este greu să reușești singură!

Îți garantez că la un moment dat în drumul tău te vei afla singură. Familia care a susținut că te va sprijini, prietenii ce te încurajau la început, poate nu vor înțelege calea aleasă de tine și vei ajunge într-un impas.

Chiar dacă ai nevoie de doar de o vorbă bună sau o încurajare, la un moment dat nu le vei mai auzi/primi. Ori va fi invers, ori nu vor mai fi deloc.

Sunt momente despre care se zic prea puține, căci nimeni nu crede că va ajunge acolo. Sau cine a trecut prin așa ceva preferă să nu își amintească. Am trecut, țin minte, nu judec, dar nici nu mă prefac că nu s-a întâmplat!

Idei de business sunt cu duiumul și dacă ai și ceva care să îți placă cu adevărat, atunci apucă-te de treabă.

DAR, ține cont de următoarele:

 • Nu ești singura care s-a gândit la acestă idee. Dar tu o poți personaliza după bunul plac. Astfel va deveni ceva nou pe piață.
 • Un business nu se face peste noapte. Este nevoie de timp, răbdare, investiții, informații, contacte…
 • Permite-ți să greșești. Din asta vei învăța și vei putea face mai bine pe viitor.
 • Notează-ți pașii necesari pentru a începe și urmează-i. Pas cu pas ajungi departe. Și nu lăsa distanța dintre pași să te descurajeze, destinația este obiectivul final.

mindfulness

Cine sunt eu să dau sfaturi?

Sunt o persoană care a încercat multe, până să ajungă în acest punct. Am scris mai multe în pagina Despre mine.

Sunt un observator fin și analizez detaliile care poate unora le scapă, din ceea ce văd/mă înconjoară.

Sunt o persoană ce deschide ochii și își deschide și mintea. Este foarte important să te informezi, dar să aplici în funcție de caz.

Deschide ochii pentru a vedea ușile

Am mers la acest eveniment necunoscând pe nimeni din cei prezenți în sală. Dar am mintea deschisă și zero așteptări. Știi cât de bine este când așteptările îți sunt depășite?!

Este incredibil câte se pot întâmpla la un eveniment.

Lucruri mărunte, momente simple, dar care te pot schimba. Așa cum este și în cazul meu. Căci am hotărât să merg mai departe cu ceea ce îmi place și să devin mai bună în acest domeniu- contrar așteptărilor celor din jur :))) Asta înseamnă să investec în mine- timp și bani. Și cred că merit așa ceva!

Te țin la curent cu evoluția drumului meu! Poate te va inspira și pe tine și te va ajuta să decizi ce alegi să faci pe viitor!

Tu ce ai alege:

 • Să faci ceea ce îți place?
 • Să faci ceea la ce ești pricepută?
 • Să faci ceea ce aduce profit?

13 Comments on “Deschide ochii pentru a vedea ușile”

 1. Foarte frumos articolul, eu as alege sa fac ceea ce imi place, insa, de cele mai multe ori nu avem aceasta sansa si ajungem sa facem ceea ce ne este mai convenabil, ceea ce aduce profit. Nu am avut sansa sa aleg ceea ce imi place in mod oficial, aici ma refer la un serviciu spre exemplu, insa de obicei aleg sa fac ce imi place dar si ce este nevoie…

 2. E frumos sa faci ce îți place, dar multe persoane aleg calea cea mai convenabilă și nu cea pe placul inimii!Eu foarte greu m-am hotărât să fac ce îmi place, dar ajunsesem la un moment dat sa nu mă mai recunosc. Pot spune că acum fac ce îmi place și mă simt împlinită!

  1. Intr-adevar, alegerea este una grea. Dar poate aduce mari satisfactii. Chit ca alegi sa faci ceea ce faceai pana acum, dar cu o mai mare placere… chit ca schimbi maazul si sper la ce este mai bine! 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.