Bomboane de cheesecake cu Oreo

Gustul și textura unui cheesecake clasic te va cuceri. La fel cum o vor face și aceste bomboane de cheesecake cu Oreo.

Este de ajuns să încerci o singură dată o combinație ce îți este pe plac, căci apoi vei căuta să experimentezi. Așa eu cu cheesecake. După ce am găsit combinația de bază ce îmi este pe plac, am început să caut noi opțiuni. Am încercat să adaug ingrediente inedite în rețeta clasică. Și cele mai reușite de până acum sunt cu rețetă pe blog.

Și într-o zi am primit vestea că un pachet de la Oreo va ajunge la mine. Recunosc, mă bucur când primesc astfel de vești. Îmi confirmă că fac o treabă bună p-aici pe blog :))

Ce crezi că era în pachet?

Oreo crumbs/ bucățele & Oreo powder/ pudră. Plus o spatulă și un ”rețetar”. Poți vedea și tu aici rețetele sugerate de Oreo. 

La sfârșitul articolului vei găsi și un clip filmat la deschiderea coletului și parte din rețeta descrisă aici.

Ingrediente pentru bomboane de cheesecake cu Oreo

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 gr de cremă de brânză
  • 200 gr de ciocolată albă
  • 200 gr de Oreo crumbs/ bucățele
  • 100 gr de Oreo powder/ pudră

De asemenea, vei avea nevoie și de hârtie pentru brioșe, doar că în varianta mini. Acestea mi-au folosit drept suport pentru prezentare. Și m-au scutit astfel de degete lipicioase și aspirat covor 😛

De ce bomboane de cheesecake?

Am căutat să vin cu ceva nou în bucătăria mea. Chiar aveam nevoie de o provocare ce să mă scoată din bula în care mă aflam. Și cum copiilor le place foarte mult cheesecake-ul, am zis să le fac. Doar că altfel.

Mă ajută și faptul că ne uităm împreună la clipuri cu rețete pe instagram. Căci așa vin și ei cu idei în momentul în care le cer ajutorul.

Pregătire, asamblare, servire.

Într-un vas înalt am folosit mixerul pentru a bate frișca. Apoi am adăugat crema de brânză și am mixat împreună îngredientele. Peste ele am adăugat ciocolata albă topită, și am mixat iar. Apoi am adăugat Oreo bucățele și am folosit spatula pentru a încorpora totul. Amestecul a stat la rece 3 ore. Ca să îl pot modela mai ușor.

Pentru asamblare am folosit o linguriță pentru a lua crema, apoi am modelat în formă de bomboană și am dat prin pudra de Oreo. Amestecul rezultat l-am așezat în forma de hârtie și am repetat până am rămas fără cremă în bol.

În total au ieșit 44 de bomboane de cheesecake cu Oreo. 

Se pot servi chiar atunci. Bomboana fiind foarte cremoasă. Sau, se pot pune bomboanele la rece și se servesc după minim 1 oră, când crema se întărește.

Oricare varianta o alegi pentru momentul servirii, gustul te va cuceri!

bomboane de cheesecake cheesecake cu Oreo bomboane de cheesecake cu Oreo

Cum ți se pare această variantă de cheesecake cu Oreo?

P.S.

Clipul promis:

 

40 Comments on “Bomboane de cheesecake cu Oreo”

  1. Am incercat si eu prima data sa fac tiramisu cu oreo. E super yummy, iti recomand sa incerci. Bomboneele astea sigur sunt yuuumy!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.