Desert fără coacere cu căpșuni

M-a pus ispita să fac un desert fără coacere cu căpșuni într-o zi de joi. Asta după ce poftisem la acest Tort fără coacere ciocolătos cu zmeură(fără nici o conotație asociată cu poftele).

Rețeta de tort menționată mai sus am zis că-i prea multă de urmat. Adică ies prea multe porții, prea mare cantitatea. Așa că m-am gândit să fac porții mai mici. 2, 3 maxim….

Ajunsă la cumpărături, în loc de zmeură am cumpărat căpșuni, în loc de tavă mică am cumpărat borcane, în loc de ciocolată menaj am cumpărat Milka. (era la reducere cu cardul Kaufland, nu că-i fac reclamă! 😛 )

Recapitulând. Am vrut porții mici de desert fără coacere, cu zmeură, cu două straturi- maro și alb. A ieșit un desert fără coacere cu căpșuni, straturi cu două nuanțe de crem, porții discutabile :)))

E bine și așa! Mai ales că am avut prezentare inedită a desertului.

Două porții la borcan, două porții în formă de mousse.

Plus multe căpșuni pentru decor și pentru savurat. Mă gândesc să fac în weekend această Ruladă cu căpşuni. 

Ingredientele acestui desert fără coacere cu căpșuni

Blat

240 gr de biscuiți, 100 gr de unt

Cremă

 300 ml de frișcă, 1 tabletă normală de ciocolată Milka simplă

Glazură

 100 ml de frișcă lichidă, 1 tabletă normală de ciocolată Milka albă

Decor

10-12 căpșuni

Pregătire și asamblare

Să îți zic mai întâi de asamblare. Adică, de ceea ce am folosit eu pentru asamblarea acestui desert. 2 borcane și 2 forme de ceramică, ce ar putea fi considerate potrivite pentru mousse. Le poți vedea folosite și în rețeta plăcintă cu cartofi şi carne tocată.

În borcan e simplă treaba. În forme, pentru a ieși desertul mult mai ușor, am folosit pungă alimentară normală. O să vezi în pozele de mai jos.

Pregătirea desertului. 

Biscuiții mărunțiți. Se adaugă untul topit peste biscuiți și se amestecă bine, cu mâna sau cu o lingură puternică.

Acest amestec vine pus pe fundul fiecărui recipent. Peste acest strat am pus cubulețe de căpșuni. Și vasele au stat la rece până am făcut crema.

Crema este simplă, dar delicioasă. Trebuia să iasă mai închisă la culoarea, dar atunci trebuia și eu să mă gândesc să cumpăr o ciocolată cu concentrat mai mare de cacao.

200 ml de frișcă lichidă de bat cu mixerul. 100 ml de frișcă lichidă se pun într-un vas ce va ajunge pe foc. În același vas, după ce frișca s-a încălzit, se adaugă tableta de ciocolată, până rezultă o compoziție omogenă. Amestecul cu ciocolată se toarnă încet peste frișca bătută. Ceea ce a rezultat, se împarte în recipientele pregătite cu biscuiți și căpșuni.

Recipientele se pun iar la frigider până se face glazura. Ce se face repede. 100 ml de frișcă lichidă se pun într-un vas, ce va ajunge pe foc. Când frișca s-a încălzit, se adaugă ciocolata albă și se amestecă până iese ca un sos fin. Încă este un mister de ce a fost atât de crem rezultatul… dar după ce s-a răcit, a devenit mai alb.

În mod normal recipientele ar trebui să stea mai mult în frigider și glazura să se răcorească un pic, înainte de a le combina, dar eu nu am mai avut răbdare. Am trecut la fapte. Am adăugat glazura peste cremă, încet. Dar tot s-a combinat un pic cu crema.

Apoi am adăugat cuburile de căpșuni și abia apoi le-am lăsat aprox 3 ore în frigider înainte de la poza… pardon, servi.

asamblare desert fara coacere cu capsuni

Secțiune desert

Pfoai! Durere…. Cum ar zice socrul meu!

Când am scosul desertul din forma cu pungă….

Când am deschis borcanul…..

desert la punga desert cu capsuni si ciocolata desert la borcan cu capsuni desert cu capsuni si ciocolata

Dacă ai musafiri, este o variantă genială de desert. Mai ales dacă alegi să-l asamblezi în forma cu pungă. Căci acea porție poți să o tai în două… sigur nu trece una singură per om. Adică, cred.

Dintr-o formă rotundă, am savurat eu și cei doi copii. Și ne-am potolit poftele!

Acum, vine soțul și le savurează pe cele din borcan. Poate își lasă și pe mâine la muncă!

Cum ți se pare acest desert fără coacere cu căpșuni?

Cât de mult contează aspectul unui desert?

P.S.

Am reușit să fac și un clip!

16 Comments on “Desert fără coacere cu căpșuni”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.