Cât de mult contează aspectul unui desert?

Am primit o lecție de la fetița mea și am considerat că merită împărtășită. Așa ajung să dezvolt subiectul acesta și să  aflu cât de mult contează aspectul unui desert și pentru tine.

Mai întâi lecția

Eram cu fetița și ne îndreptam spre ieșirea dintr-un centru comercial, și am oprit să ne luăm o gustare. Lângă vitrina cu patiserie sărată mai era și o vitrină cu produse de cofetărie. Prăjituri de tot felul.

-Mami, uite ce bine arată prăjitura roșie. (era o savarină) O vreau, știu că-i delicioasă. Îmi cumperi? 

-Dar nici măcar nu știi ce gust are. De unde știi că-i delicioasă?

-Dacă o să-mi cumperi, o să știu ce gust are. 

Mna… mai zi ceva. Replica a fost servită, achiziția amânată și eu am rămas cu gura închisă. La fel a rămas și vânzătoarea, plus un zâmbet. Că știe ce am la purtător :))

 Cât de mult contează aspectul unui desert?

PREA MULT!

Fac parte dintr-o lume în care aspectul dictează mai întâi. Abia apoi vine gustul. Te cucerește cu privirea ca apoi să completeze cu gustul. După caz… căci pe cât de bine arată, pe atât de mare îți este așteptarea legată de gust.

În situația în care am fost, nu știu care ar fi fost soluția cea mai bună. Pe moment am reușit doar să îi promit că voi încerca să îi pregătesc acasă acel desert. M-a pus însă pe gânduri întâmplarea.

Ca mamă știu cât de mult contează aspectul unui preparat pus în farfuria copilului. Că așa poate reușesc mai ușor să  îl conving să încerce ceva nou. Cred însă că se pune prea mult accent pe aspectul farfuriei. Dar știu și că aceasta este varianta cea mai ușoră care convinge pe oricine să mănânce. 🙁 cat de mult contează aspectul unui desert

Până când?

La un moment dat și tatăl meu mi-a zis că EU mă gândesc prea mult la aspect. A venit în vizită și am vrut să-i pun la pachet din preparatele făcute de mine. Și tot căutam după caserole, ca să le aranjez frumos. Iar el a zis că-i bun și un borcan sau o pungă. Dacă se amestecă nu se întâmplă nimic… tot în stomac ajung toate! Cu condiția să nu amestec dulce cu sărat, sau supa cu friptura :)))

Chiar nu știu până când va conta aspectul unui desert, dar știu că gustul face și va face mereu diferența.

Gustul nu-l poți trece cu privirea, oricât de fancy arată desertul!

Eu știu că voi încerca să schimb de pe acum ce pot în educația culinară a copiilor. Ca să nu se aștepte să găsească gust bun doar în farfuriile aranjate și atrăgătoare.

Cât de mult contează aspectul unui desert pentru tine?

P.S. Asta-i cel mai aspectuos desert suprins în poză de mine- Cheesecake fără coacere. În rest, miros să fie…de preferat de ciocolată 🙁

14 Comments on “Cât de mult contează aspectul unui desert?”

  1. Daca se pune problema unui desert cumparat aleg cu siguranta dupa aspect. Nu am de unde sa stiu cum este si imi pot inchipui cam cum poate fi, dar decizia finala o ia aspectul.
    Cand se pune problema realizarii unui dulce nu mai este chiar atat de important pentru ca este posibil sa nu fiu atat de buna la decor

    1. Când mă gândesc la aspectul unui desert din comerț, mă gândesc cum a ajuns să arate așa. Ce ingrediente a folosit și cum ar fi putut face să ajungă la acel aspect. Și abia apoi mă gândesc dacă îl cumpăr sau nu… oricât de senzațional ar arăta!

  2. Plăcinta mamei parcă e mai bună de cât o felie de tort decorată regesc.Mama face o prăjitură simplă în exterior dar gustul e foarte bun.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.