Bărbatul care n-a mai sunat Recenzie

Este prima carte citită de mine în anul 2019. Această carte, Bărbatul care n-a mai sunat, m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Și mi-a redeschis pofta de lectură. Sper că acest an va fi unul cu lecturi la fel de plăcute ca și aceasta.

Am cumpărat cartea la promoție și observ că și acum este la un preț bun aici. 

Chiar dacă am cumpărat-o anul trecut, am avut unele rețineri în a începe să o citesc. Ca să nu mai zic de evenimentele din luna decembrie, ce nu m-au lăsat nici să respir cum trebuie… la propriu.

Așa că, a doua zi din an m-a prins lângă o cană de ciocolată caldă, lângă o farfurie cu desertul preferat și cu cartea în mână!

lectura de duminica

Și am insitat foarte mult să termin cartea dintr-o singură repriză de citit. Pentru a trăi cât mai intens acțiunea și pentru a surpinde cât mai bine emoția!

Bărbatul care n-a mai sunat

Prezentarea cărții sună cam așa:

Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreună șase zile de neuitat și că te îndrăgostești nebunește de el. Sentimentul este reciproc, o simti cu toată ființa ta. Așa că atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi că n-o va face.

Dar el nu mai sună. Săptămânile trec, toți prietenii te îndeamnă să-l uiti, dar tu știi că ei se înșeală: trebuie să i se fi întâmplat ceva, trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui.

Și dacă până la urmă descoperi că există într-adevăr un motiv?

Recenzia mea

După un început ambiguu și când eram pe punctul să renunț la ea, considerând-o încă o carte cu acțiune previzibilă… totul se schimbă.

Pare o carte simplă, cu un sfârșit clasic. Dar drumul până la acel sfârșit este cel care te ține în priză. Care te face să dai filă după filă în căutarea motivului. De ce nu a mai sunat? Ce s-a întâmplat cu el?!

La un moment dat m-a măcinat curiozitatea și am citit ultimele propoziții din carte. Și culmea, că acelea au fost cele care m-au făcut și mai curioasă! :)) Cum a fost și Cartea cu final neaşteptat.

Cartea chiar este un puzzle. Unul în care citești atât perspectiva ei de acum, perspectiva ei din timpul clipelor petrecute cu el, scrisori scurte și enigmatice și la un moment dat citești și perspectiva unui personaj misterios.

Sarah este o femeie ce tocmai a divorțat după 17 ani de căsnicie, ce caută acum sens în viața ei. Trebuie să găsească o cale de a conduce în continuare organizația construită împreună cu fostul soț. De care s-a despărțit în termeni amiabili. Așa că pleacă din L.A. spre Anglia, locul unde trăiesc părinții ei.

Ajunsă lângă familia ei, circumstanțele i-l scot în cale pe Eddie. Bărbatul cu care petrece șase zile de vis. Bărbatul care pare a fi sufletul ei pereche. Bărbatul care pare că-i răspunde cu aceleași sentimente.

Ca din a șaptea zi, cea în care și-au luat la revedere pentru o scurtă perioadă, să nu mai știe nimic despre Eddie.

Totul a fost prea frumos pentru a fi fost adevărat. Așa gândesc toți din jurul ei. Dar ea nu se dă bătută, dar nici nu este convinsă că ar trebui să facă mai multe decât face deja pentru a-l găsi.

Este o poveste foarte interesantă, în care motivele sunt mult mai interesante și în care circumstanțele fac diferența.

Barbatul care n-a mai sunat pareri

Citate preferate

Îmi plăcea că, ținând o carte în mână, fără nevoia de a fi undeva sau de a face ceva urgent, regăseam o Sarah pe care o uitasem în totalitate.

Nu cred că iunirea trebuie să fie ca o explozie. Nu trebuie să fie dramatică, lacomă sau alte cuvinte stupide atribuite de scriitori sau muzicieni. Dar cred că, atunci când știi, știi.

Nimic nu este ceea ce pare

Această carte subliniază perfect cuvintele de mai sus.

Bărbatul care n-a mai sunat îți oferă o nouă variantă. Autoarea a scos în evidență mai multe posibilități ale unei situații. Și a întors pe mai multe părți iubirea. Din punctul meu de vedere oferă și o idee și un fir de speranță:

Nu renunța atât de ușor la ceea ce crezi că este potrivit pentru tine!

Care crezi că a fost motivul pentru care nu a mai sunat?

24 Comments on “Bărbatul care n-a mai sunat Recenzie”

  1. Am citit si eu cartea, nu mai citisem de mult o carte care sa ma surprinda asa placut, din descriere m-as fi asteptat la cu totul altceva, heh.

  2. Am citit prezentarea cartii si pot sa spun ca mi-a fugit gandul departe si parca imi doresc sa stiu mai multe. Voi cauta si eu cartea. Imi place subiectul si sunt curioasa care este misterul

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.