Jucării handmade din lemn

Ca și copil, nu conta cu ce mă jucam. Îmi era jucărie orice prindeam în mână. Imaginația îmi era partener în toate jocurile copilăriei mele. Erau alte vremuri!

Ca și mamă, caut să le ofer copiilor mei posibilitatea de a-și dezvolta creativitatea într-o lume cucerită tot mai mult de tehnologie și jocuri video. Și aici intră în ecuație aceste jucării handmade din lemn.

Am descoperit-o pe Ionela acum ceva timp și am fost cucerită de produsele găsite pe site-ul ei, jucarimhandmade.wordpress.com. De la jucării simple din lemn, la decorațiuni inedite unde rimele sunt vedete. Toate se găsesc pe site și câteva au ajuns și la mine.

Bine, principalii beneficiari au fost copiii! Jucăriile, fiind handmade, au trecut testul de control al calității și au rezistat manevrării din timpul numeroaselor reprize de joacă.

Cu emoţiile nu-i de joacă!

Jucării handmade din lemn

jucarii handmade din lemn jucarii handmade din lemn personalizate

Aceste sunt exemplarele noastre.

Pe lângă tabla de X și 0 din lem și Tangram, destinate copiilor, am și eu un trenuleț  din lemn personalizat cu numele blogului. Dar nici acel trenuleț nu este în totalitate al meu, căci și cu acela s-au jucat copiii. Și mă bucur tare mult!

Tabla X și 0 din lemn este genială!

Este varianta cea mai sigură pentru jocul dintre doi frați căpoși :))) Nu se ceartă cine desenează careul și nici nu fircălesc peste căsuțe pentru a nu câștiga celălalt.

Așa, își alege fiecare cu ce joacă și apoi se duelează. Este mereu o competiție între ei și se bucură amândoi mai mult atunci când este remiză, decât atunci când câștigă vreunul din ei.

Tangram sau puzzle la cutie

Am fost prima ce și-a bătut capul cu acest joc. Nerăbdătoare să îl aranjez repede după ce l-am scos din cutie, nu am reușit din prima încercare. Abia după ce băiatul l-a luat în primire și a venit să îmi dea un indiciu, abia apoi am reușit și eu să îl fac.

Dar acest puzzle este altceva. Cu el se pot face mult mai multe decât ceea ce pare la prima vedere.

Și a reușit această jucărie să aprindă scânteia creativității în ai mei copii. Mai mult decât era până acum 🙂

tangram din lemn

Trenuleț personalizat

Trenulețul ce a venit cu numele blogului atașat la vagoane, a fost numai bun de plimbat păpuși și participat la curse cu mașinuțele faimoase. Și chiar s-a ținut bine 🙂

De ce jucării din lemn?

Cele prezentate aici sunt lucrate manual de la prima tăietură și până la finisarea cu ajutorul culorilor sau a pirogravurii. Astfel, ele sunt mult mai rezistente decât cele unite mecanic pe bandă rulantă.

Aceste jucării însă pot fi mai mult decât ceea ce așteptai.

Simplitatea lor le oferă spațiu nelimitat pentru jocurile copiilor. Fiind făcute cu atenție la detalii și la finisare (pentru a nu exista așchii ce să rănească mânuțele copiilor) aceste jucării handmade din lemn m-au cucerit și mai tare după am ajuns în posesia lor.

Pe site, în categoria jucării din lemn vezi toate modelele făcute de Ionela până acum. Și poate îți face și ție cu ochiul vreo jucărie.

Ție cum ți se par aceste jucării handmade din lemn?

 

Am prezentat aceste jucării și într-un clip pe YouTube

22 Comments on “Jucării handmade din lemn”

  1. Ohoo, mi-ai amintit de copilarie, si pe vremea mea erau astfel de jucării din lemn, bine finisate si vopsite in cateva culori de baza. Ce tare imi mai placeau!

  2. Si eu am preferat sa ii iau fetitei mele jucarii pentru dezvoltarea coordonarii mana-ochi si mi-au placut ca sunt jucarii vescince! Nu se strica, nu se rup, dainuie generatii..

  3. Mi se par foarte bune pentru cei mici 🙂 chiar m-ai facut curioasă sa vad ce jucării din lemn mai are 🙂 Si noua au început să ne placa jucariile din lemn si suntem tot mai atrași de ele!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.