Nu-i stres. Nici online nu mai este cum era.

Cred că din prea mult entuziasm, din dorința de a le ști pe toate, din comoditatea oferită de mediul online. Ajung să constat că nici online nu mai este cum era. Dar nu-i stres … prea mare!

Nici reclamele nu mai sunt ce erau. Nici magazinele nu mai sunt cum erau. Nici locurile de muncă nu mai sunt cum erau. Fără a intra în polemică legată de când ne era/este mai bine, să trec mai departe.

Pentru mine a fost mai greuț să mă aliniez la cei din jur cu mediul online. Eu eram doar mailul (și acum e important). Târziu am dat de Facebook. Și mai târziu am înțeles câte se pot face pe această plaformă.

Colac peste pupăză, de când cu blogul, parcă mi s-a ridicat un văl de pe ochi. Înțeleg mult mai bine și văd în spatele activității din mediul online. Citesc de două ori, cercetez, conectez piesele pentru a vedea imaginea de ansamblu sau pentru a găsi motivele din spatele unei acțiuni.

Aceste gânduri vin în completarea clipului de mai jos. În care vorbesc deschis despre presiunea pusă pe oamenii ce-și desfășoară activitatea în mediul online.

Ascultă cu atenție!

Acestea sunt părerile mele!

Mi le asum și nu mă ascund cu ele.

Așa mi-am dat seama unde ”greșesc” eu online

Ai să râzi, dar a fost momentul în care am realizat de ce merge mai greu pe partea de câștiguri financiare venite din blog.

Să nu-mi zici că nu te așteptai la asta. Blogul este o pasiune transformată într-un job part-time. Aș vrea să fie full time, dar timpul nu îmi permite. Și nici nu este presiune financiară astfel încât să transform blogul într-unul plin ochi de reclame sau mai știu eu ce materiale menite să aducă venit constant.

Unde zic eu că ”greșesc”?

Am ales să promovez echilibrul. Atât prin comportament, cât și prin materiale ”cumpătate” ce ajung publicate pe blog.

NU încurajez consumerismul!

Și dacă aș primi pachete de la neșpe branduri, tot nu ar ajunge buluc pe blog. Și nici nu ai cum să scrii despre toate că sunt minunate, excelente, recomandate, musai de cumpărat. Primești, arați ce ai primit, prezinți exact așa cum sunt și lași omul să decidă dacă sunt bune ori ba. În cazul în care le folosești pe o perioadă mai lungă de timp, atunci poți veni cu impresii.

Dar aici intră ”consumerismul” în ecuație. Când sunt multe începute, desfăcute…. și toate sunt bune și musai cumpărate. Oare chiar este nevoie să le cumpere omul pe toate?! Eu le-am primit, nu le-am cumpărat.

Sunt sigură că vor fi persoane ce se vor simți vizate, dar asta este. Fiecare poate decide pentru sine și pentru ce reprezintă. Nu-i stres pentru toată lumea 🙂

Eu nu aș putea să vin constant materiale publicitare, din orice domeniu ar fi acestea.

ÎNCURAJEZ originalitatea și naturalețea!

Dacă tu asta știi, asta faci. Nu te lua după ceea ce au făcut alții. Nu te aștepta să ajungi unde sunt alții.

Cu muncă și răbdare, vei ajunge unde ți-ai propus!

Nu-i stres

Ca să nu o lungesc prea tare, că am zis destule în clip, îți las aici câteva articole ce te pot ajuta să îți formezi o părere despre cum stă treaba în mediul online. Din punctul meu de vedere 🙂

Nu-i stres, nu?!

10 Comments on “Nu-i stres. Nici online nu mai este cum era.”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.