Optimizare blog. SEO my love!

Am avut nevoie de ceva timp până să adun informații și curaj pentru a scrie despre optimizare blog sau despre SEO. Este un subiect ce niciodată nu va putea fi suprins în totalitate, dar în același timp este un subiect fierbinte.

Tot ceea ce voi scrie în acest articol este testat de mine. Am încercat diferite combinații, am bifat mai multe situații de-a lungul ”distracției” mele pe blog și acum le aștern pe toate aici. Însă, ține minte să aplici ceea ce citești aici pentru situația în care ești tu 🙂

Blogul ADN de Femeie este activ online din februarie 2015. Un an am stat cu el pe platforma gratuită, apoi am stat un an pe planul personal de la wordpress și apoi am trecut pe găzduire externă. Sunt etape importante de menționat, pentru că fiecare au avut impact diferit în mediul online.

 SEO my love!

SEO= Search Engine Optimization

În traducere mai liberă, optimizare pentru motoarele de căutare din mediul online.

Mda, mai există și altceva în afară de Facebook :))))

Există și oameni cu blog, cunoscuți și sub denumirea de bloggeri, ce aleg să evite FB-ul. Și se distrează pe alte platforme. Și mai au și succes.

SEO a însemnat pentru mine bifarea mai multor cerințe. Acum este ușor, căci am prins experiență. Dar în primul an de blogging, am făcut de capul meu. Și tot am făcut bine.

IMPORTANT! Degeaba faci SEO, dacă nu ai conținut!

SEO fără modul

Dacă ești cu blogul pe platforma gratuită, nu poți instala module care să te ajute să bifezi acele cerințe care fac articolul/pagina sau site-ul să fie optimizat.

Așa că, iată care sunt ideile principale ale SEO fără modul la un articol:

  • Articol de minim 300 de cuvinte;
  • Minim un link intern;
  • Minim un link extern;
  • Cuvântul cheie să se regăsească în titlu, în descrierea link-ului, într-un subtitlu de tip H2, în denumirea unei poze ce apare în articol;
  • Propozițiile din text să nu fie foarte lungi.

online-marketing

Acestea sunt aspectele tehnice ale unui articol optimizat pe un blog aflat pe platforma gratuită.

Experiența mea

În primul an de blogging, am făcut de capul meu. Fără SEO, ci doar cu articole de calitate (după criteriile mele). Și au fost articole care chiar au prins. Asta însemnând că s-au poziționat destul de bine atunci când căutam pe Google după un cuvânt cheie. Chiar dacă nu aveam stabilit un astfel de cuvânt cu ajutorul unui modul 🙂

Blog sau Vlog?

Apoi, am găsit oameni de la care am aflat informații mai multe pe această parte. Și am început să fac și partea de optimizare blog.

SEO cu modul

Din momentul în care am trecut pe găzduire externă, primul lucru a fost să îmi instalez un modul care să mă ghideze pe partea de SEO.

Folosesc Yoast și sunt mulțumită de el!

Și am început să fac SEO și la poze, și la categorii, și la blog. Nu doar articolele sunt cele care au nevoie de optimizare 🙂

Este mult mai ușor atunci când ai un modul care îți arată care sunt pașii pentru optimizare.

Cuvinte cheie

Sunt parte importantă din SEO!

Dar, e greu să găsești acel cuvânt cheie care să rezoneze cu ceea ce vrei tu să scrii. Asta poate fi partea cea mai dificilă :))

Eu îmi aleg ideile ce vreau să ajungă expuse pe blog, le aranjez și le triez, apoi caut acel cuvânt cheie care să sintetizeze ideea generală. Titlul unui articol este cel care poate aduce cititori.

optimizare blog

Ține mult și de ceea ce vrei tu să prezinți în acel articol. Cu exercițiu vei găsi calea potrivită pentru tine. Cât și modalitatea ce ți se potrivește pentru a ajunge cât mai sus.

Optimizare blog!

Dacă în unele cazuri schimbarea este bună, online schimbarea poate să îți afecteze optimizarea blogului.

În fiecare an am făcut câte o schimbare. Și fiecare schimbare mi-a afectat site-ul pe partea de ranking. Dacă schimb tema, dacă schimb prima pagină, dacă redenumesc pagini sau dacă șterg articole/poze… toate sunt greu de suportat.

A trecut ceva vreme de când am făcut ultima schimbare majoră pe blog și tot nu și-a revenit complet. Încă îmi apar erori în ”Search Console”. Încă nu s-au așezat toate cele, astfel încât din punct de vedere al SEO, eu să fiu în top :)))

Îți recomand să urmărești activitatea lui Neil PatelAsta dacă ești ca mine și vrei să te ocupi singură și de partea tehnică a blogului tău. Nu doar de conținut!

Cum ți se pare acest subiect?

Sunt utile aceste informații pentru tine?

9 Comments on “Optimizare blog. SEO my love!”

  1. Articol foarte interesant!Nu știam atâtea lucruri!Mulțumim că ne-ați împărtășit un pic din experiența dumneavoastră!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.