Algoritmii FB și citirea la trei luni

Sigur te bag în ceață cu așa titlul. Dar când e vorba de algoritmii FB acesta se schimbă cam la trei luni. La fel cum este cu citirea contorului de la curent, nu?!

La curent, vine factura lunară în funcție de cum s-a stabilit ca aproximare de consum în contract. Și o dată la trei luni, vine cineva să citească contorul, să vadă cum stă treaba. Urmând ca factura următoare să fie una de regularizare. Va fi cu plus sau pe minus, de plată.

Ei, cam așa cumva e treaba și cu altgoritmii FB. Hai să vezi cum am gândit-o eu!

algoritmii fb

Ca să înțelegi despre ce vorbesc, ar trebui să ai minim o pagina de Facebook în administrare. Acolo lovesc schimbările de algoritm cel mai tare :)))

Apoi, ca urmăritor al unor pagini de FB, poate înțelegi de ce la un moment dat nu îți mai apar postările unei pagini preferate. Nu poți face nimic mai special, pentru a fi sigur că primești la timp notificările sau că vezi la timp ce s-a postat pe paginea respectivă.

De ce vorbesc pe blog despre FB?

O să râzi, dar aici sunt sigură că rămâne ceea ce scriu. Pe FB, dacă scriu o postare ce nu convine, poate dispărea fără nici o notificare în prealabil.

Asta, plus faptul că este ditamai postarea ca să fie scrisă ca un simplu post.

Algoritmii FB

Cam la trei luni apar modificări. Și se pot observa aceste modificări mai ales pe paginile care au ales să meargă pe reach organic. Acolo se include și pagina de FB a acestui blog.

Cum văd eu toată treaba?

Vine luna în care se modifică iar ceva.

Reach-ul postărilor organice cade la pământ. Te apuci să cauți soluții să îl ridici. Cauți conținut care să stârnească reacții. Continui să faci această treabă până când totul se stabilizeaza. Asta durează cam o lună.

În următoarea lună creezi conținut și în alte părți. Diversifici activitatea pe pagina de FB. Totul merge bine, poate chiar în creștere. Mai trece o lună.

Și vine următoarea lună. În care merge tot mai greu, deși faci exact ceea ce făceai înainte. Și activitatea fiind una constantă. Și te chinui cam o lună, până când reach-ul cade iar la pământ.

Acolo este momentul cheie!

Când ești cu reach-ul la pământ, cedezi și treci la postări sponsorizate sau cauți alte metode organice de creștere?

Facebook este o platformă unde intri în mod voluntar și o poți folosi în mod gratuit. Până într-un punct. Atunci când vrei mai mult, ar trebui să plătești sau să îți pierzi timp și energie pentru a face treabă bună!

Concluzie

Dacă nu vezi postările paginii de FB a blogului ADN de Femeie pentru mai multe zile, înseamnă că iar s-a modifcat ceva în algorimtii FB. Căci eu postez zilnic câte ceva pe acolo. Și din câți suntem acolo adunați, tot ar trebui să fie un minim de reacție, nu?!

Tu îți bați capul cu așa ceva sau ai alte treburi mai importante?

P.S.

Optimizare blog. SEO my love!

Până și SEO pe blog e mai ușor de priceput decât algoritmii FB :)))

cartile-care-boicoteaza-ignoranta-slider_mare2

16 Comments on “Algoritmii FB și citirea la trei luni”

  1. La un moment dat dadeam mai multa importanta. Chiar eram suparata ca la o postare am doar 20 sau 30 de like-uri. Am mai invatat treptat cate ceva, dar nu ma agit in nici un fel si nu prea imi sponsorizez articolele

  2. A devenit foarte enervanta schimbarea algoritmului atat la facebook, cat si la instagram. Incerc sa creez continut cat mai interesant ca sa atrag mai multa lume, dar devine din ce in ce mai dificil.

  3. Eu am patit ca intr-o luna sa imi dispara 400 de like-uri din senin, in doua ture de cate 200. Mi s-a parut de foarte prost gust mai ales ca pentru a creste o pagina de fb se investeste mult timp si munca.

  4. Sa stii ca m-am gandit si eu la treaba asta cu disparutul postarilor, sigur este cineva acolo care ne da peste nas cand ceva nu ii convine.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.