Street Food Festival Oradea

Sunt un pic curioasă de ce se poartă street food festival şi nu se merge pe festivalul mâncării de stradă… Mda, poate suna un pic aiurea pentru unele persoane. Dar cum a fost la Street Food Festival Oradea 2018, nu am văzut până acum.

În perioada 17-20 mai 2018, din Piaţa Unirii Oradea a venit „parfum de street food”.

Poate sunt un pic răutăcioasă, dar după ce am văzut în ora aia scurtă cât am trecut pe la festival, nu sunt foarte încântată. Festivalul nu este la prima ediţie în oraşul meu. Şi de fiecare dată a fost tot mai bine. Acum, s-au înghesuit prea mulţi comercianţi pe metru pătrat.

Dar hai că le zic pe rând.

 oferte pentru copiii

Escapada mea

Am avut o săptămână grea. Ştiam de acest festival şi mi-aş fi dorit să ajung la el pentru a mă destinde. Cum am făcut şi în celelalte ediţii.

Însă în aceste zile a plouat destul de mult, vântul nu a fost prea liniştit şi atmosfera nu era una ok. Iar eu eram prinsă în casă. Vă zic în altă ocazie din ce cauză.

A venit tatăl meu în vizită şi l-am lăsat bonă. Am fugit repede la festival.

Plănuisem să duc cu mine un fund de lemn/curpător/tocător. Nu pentru a găti, ci pentru a putea pune mai multe preparate cumpărate. Dar, am uitat de ideea mea.

Ştiu că ar trebui să mergi să savurezi în picioare sau la spaţiile oferite spre degustat. Dar să mă plimb minute bune de la comerciant la comerciant, să mă mut câţiva metri doar pentru a da comandă la alt produs, iar nu mi se pare ok. Nu este împinge tava, dar nu este nici street food ca la mama lui. Este un festival.

Ajunsă la festival

Sâmbăta, ora 17. O gălăgie de nedescris.

Festivalul este amplasat în centrul oraşului, lângă Primărie. Unde se perindează în această zi o grămadă de nuntaşi. Formaţii aşteptând la intrare, muzica pornită la comandă, doamne şi domnişoare care mai de care mai aranjate. Pe lateralul străzii se lucrează la  amenajarea malului ce delimitează Crişul Repede. Circulaţie restrcţionată, tramvaie blocate, poliţişti încercând să fluidizeze traficul.

Mda, cam aşa am intrat eu în atmosfera festivalului.

street food festival

Apoi faptul că am fost singură, cumva m-a lovit doar când am ajuns acolo şi am văzut puhoiul de lume. Cred că am început să dezvolt o anxietate faţă de mulţimi. Prefer o escapadă de weekend.

Am făcut un tur al locaţiei şi am rămas mască. Nu mă aşteptam să fie atâţia comercianţi. Mi se pare aiurea să vrei să concentrezi pe câţiva metri pătraţi o grămadă de soiuri, preparate. Ca să nu zic că multe feluri se făceau la mai multe tonete/food trucks 😛

Nu ar fi mai ok să ai maxim două opţiuni din fiecare preparat culinar?!

Iar preţurile sunt de tot felul.

Înţeleg că este streed food concept. Pe care eu îl văd ca un amestec între mâncarea de restaurant de top şi festivalul unde se mănâncă mici cu muştar şi ketchup.  Dar unele produse sunt umflate- la preţ, nu la cantitate. Nu o să mă leg de calitatea tuturor preparatelor, fiindcă nu le-am gustat pe toate ca să pot să mă pronunţ.

Eu am ales două produse de tip street food şi un desert. 

Pork’n Pită– 25 ron- Meatic Restaurant. În spatele acestui preparat fiind Adrian Hădean. A fost o chiflă crocantă, medie ca şi mărime. În mijloc având carne de porc şi ceva ce seamănă cu o salsa. Carnea de porc părea a fi ca o pastă de jumări după ce ai trecut de prima parte. O pastă bună. Produsul a fost ok-iş. Am mâncat doar trei guri, fiindcă nu mi-a plăcut combinaţia. Anul trecut a fost altfel.

Gyros cu porc– 20 ron- Stradale- by Chef Foa. Mi-a plăcut în primul rând faptul că au oferit o tavă de carton în care au pus preparatul. Apoi gyrosul a avut carne de porc, sos alb, castraveţi, roşii şi varză. A fost delicios. Dar nu a fost un preparat pe care să-l devorez.

street food

porkn pita

Norocul meu a fost rucsacul :))))

Am împăturit cu grijă totul şi am aşezat cu grijă. Cam cum fac nanele la nunţi. Când nu pot mânca tot şi bag prin zadie sau batistă. Dar acum chiar nu mă vedeam aruncând preparatele.

Desertul meu preferat

Cannoli 😉

Am cumpărat 3 porţi- una cu fistic, două cu vanilie.  A fost 15 ron bucata. Dar de data aceasta am ales să mi le pună la pachet. Şi culmea, că aveau şi pungă să îmi ofere 😉

mr cannoli

cannoli cu vanilie

Plusul a fost dat de locaţie. Care este tot mai frumoasă de fiecare dată când trec pe acolo. Este şi curată. Nu m-am abţinut şi am făcut o poză la maşinuta care făcea curat prin zonă 😉

oradea mai 2018 oradea piata unirii street food festival oradea

Ştiţi care-i partea amuzantă?

Mă rugase tatăl meu să-i cumpăr ceva de la festival. Ceva ce ar putea duce mâine cu el la muncă. Ce să-i fi cumpărat?!

Am oprit în primul magazin şi am cumpărat nişte carne. O să-şi facă ceva mai delicios decât aş fi putut eu aduce de la festival 🙂

Cred că ai avea nevoie de ore bune pentru a te bucura de acest gen de festival. Plus că este mai ok si chiar recomand să mergi mâncat la festival. Să nu-ţi fie foame când ajungi acolo, că nu ai şti pe ce să dai banii mai repede.

Apoi, la ediţia trecută, am fost împreună cu soţul. Şi a fost mai ok dacă am cumpărat o porţie din preparatul dorit şi am gustat amândoi. Aşa am reuşit să bifăm mai multe tonete 😉

Voi ce părere aveţi despre street food festival?

24 Comments on “Street Food Festival Oradea”

  1. La street food festival nu fusei, maica, niciodata, dar mai mersei pe la targuri pe unde sa laudau cu mancare buna. la 10 lei/100 gr pomana porcului si 7 lei 5 cartofi copti nefacuti, eu nu ma mai bag. Si am mai fost o data la ceva cu festivalul mustului, unde se vindeau placinte si dulciuri zice-se traditionale, tot la preturi de te lua cu palpitatii. La gust, lasau mult de dorit.

    1. Stii de ce mai merg eu?! Datorita atmosferei. Si fiindca sper ca de fiecare data ceva va fi diferit. Dar, mai exista si posibilitatea ca noi sa fim prea blocate in trecut si nu vedem ca acum altceva se cauta. Pot fi vazute si ca pe o incercare de ”educare” a consumatorului. Insa cu vanzatori care cauta profit in detrimentul calitatii…. greu cu educatia 🙁

  2. Seamana teribil de mult cu orice fel de festival pe la care-am fost. Al berii, de Craciun, de Paste – denumirea difera si oaresce produse ” de sezon” ca sa zic asa. Ca diversificare a rutinii zilnice – e OK. Altfel, nu „rupe gura targului” 🙂 Zi senina, cu zambete si lucruri frumoase 🙂

    1. Seamana taare mult. Si mai este si frustrarea ca acest gen de festival al trebui sa se axeze pe ceea ce cunoasteam deja dpdv al gastronomiei. Am vayut stand cu paella, ceea ce sigur nu-i ca la mama ei acasa.. in tara de orginie 🙁

  3. Am fost si eu in Bucuresti, nu sunt chiar fan, aglomeratie, nebunie, cozi la toate standurile, am mancat niste burgeri care nu erau chiar facuti ok…mmdaa….cam asa 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.