Ce înseamnă barter cu un blogger?

Hop şi eu în peisaj, cu recomandări. Cu sfaturi de la un om care este blogger. Am ajuns şi în acest punct, în care detailez cum văd eu un barter cu un blogger.

Am avut câteva colaborări de tip barter, cu diferite persoane, care au diferite domenii de activitate. Cele mai multe fiind din sfera handmade. Apoi urmate de produsele de înfrumuseţare.

Pe Facebook totul este relativ. Azi eşti pe val, mâine te poţi trezi restricţionat sau blocat. Am văzut cazuri şi a fost greu pentru persoana în cauză. Pe blog, totul este mai stabil.

Toate articolele publicate în urma acestor colaborări fiind impresiile mele asupra unor produse TESTATE.

Nu recomand nimic dacă nu le-am văzut, nu le-am bibilit, nu le-am testat.

 

Promovare în sistem barter

Barter= schimb de produse/servicii

Eu îţi ofer articol pe blogul meu, tu îmi oferi produse sau servicii în schimb.

Unii bloggeri aleg calea simplă şi anume strict promovare. Prezintă produsul, prezintă pagina/site-ul unde se găseşte acel produs şi-i dă drumul în lumea virtuală.

Eu fac altfel. Îmbrac articolul de promovare în sistem barter într-o manieră creativă. Fiecare produs fiind ales fiindcă îmi spune ceva, mă gândesc la cineva sau la un loc anume când văd produsul. Sau când îl testez. Îmi aleg o temă pentru articolul respectiv şi apoi îmi aleg produsele care să se încadreze în temă.

Mie îmi merge bine aşa. Iar până acum şi feedbackul din partea persoanelor care au colaborat cu mine este excelent.

O promovare o poţi face şi dând anunţ în ziar. Dar oamenii vor să citească impresia mea despre produs sau servicii. D-aia sunt blogger.

Ce aşteptări ar trebui să ai de la o colaborare de tip barter cu un blogger?

Atunci când încep discuţiile, trebuie specificat de la început ce îţi doreşti tu de la colaboare. Iar bloggerul să-ţi ofere o idee de ansamblu asupra comunităţii care îl citeşte. (cifre, statistici)

Foarte rari sunt acei bloggeri care îţi pot garanta comenzi.

Pentru acest lucru, ar trebui să ai ori o comunitate uriaşă în spate, ori să te transformi în agent de vânzări. Şi să promovezi acel produs peste tot, online şi offline. Dar, dacă devin agent de vânzări pentru acel produs, vreau şi comision din vânzare, normal, nu?!

Un articol bine scris, centrat pe un produs, dar într-o manieră creativă, dăinuieşte în timp. Nu se aşterne praful pe el şi poate fi distribuit în orice lună, în orice moment.

Articolele sunt indexate de nea Google şi, dacă sunt bune şi au impact şi interacţiuni, ajung pe prima lor pagină când cineva caută informaţii despre un produs din acea gamă.

Ce înseamnă barter cu un blogger sau influencer cu blog

Ce ofer eu într-o colaborare de acest gen

Eu, ca şi blogger, într-o colaborare de tip barter, ofer reclamă şi prezentare şi susţinere a activităţii tale, ca şi cum ar fi produsul meu. Articolele mele ajung de pe blog pe FB & Instagram …. locuri în care crescut o comunitate de oameni care îmi urmăresc activitate și după caz o apreciază.

De ce să alegi un articol şi nu o postare pe FB?

Un articol este mai complex. Are cuvinte cheie, are limită de linkuri de adăugat, are aranjare în pagină, are poze atrăgătoare, are limite de cuvinte….. Sau mă rog, ar trebui să aibă. Toate aceste aspecte ajută un blogger ca să aibă un articol bine cotat. Şi din nou intră nea Google în joc. Aş vrea să-ţi menţionez de SEO, dar este un teren atât de sensibil, încât nimeni nu poate să dea o formulă sigură. Optimizare blog. SEO my love!

Însă cele menţionate mai sus, ajută.

Ceea ce pentru tine este bine. Plus că, articolul tău de promovare a produselor are toate cele de care vorbeam mai sus. Eu asta pot să-ţi ofer. Apoi, totul depinde de tine şi de cum vei reuşi să menţii acele persoane pe pagina ta.

Dau un exemplu:

O colaborare de tip barter avută cu Oana Necula. Mi-a trimis un ceas de perete din lemn, superb. Eu i-am făcut articolul Cum să păcălim timpul. Şi a prins la cititori.

În primul rând fiindcă este altfel de ceas, apoi fiindcă am scris părerea mea despre el. Nu am scris detaliile tehnice ale produsului. Pe care şi acum îl am pe perete.

În cazul în care vrei mai multe detalii despre ce presupune munca unui blogger, poţi citi şi acest articol minunat: De ce refuză bloggerii colaborările fără bani?

Mai vrei un barter cu un blogger?

Aici sunt 😉

Pareneriatul privit din punct de vedere al celeilalte parti. Cum ar trebui sa fie:

 

19 Comments on “Ce înseamnă barter cu un blogger?”

  1. E bine ca se gasesc bloggeri care sa scrie despre asa ceva. Mie nu-mi place sa scriu despre asta, desi nu stiu foarte multe si ma intereseaza „bucataria” bloguitului, normal ca da.

  2. Multi gandesc ca noi bloggeri primim produse gratuite, dar nu isi dau seama ca de fapt muncim pentru ele. In spatele oricarui articol de tip barter se ascunde munca, de la testat, fotografiat, intocmit articolul intr-un mod cat ma creativ, si desigur promovare.

  3. Am si eu colaborari de tip barter, dar in general prefer banii, poate ceea ce au ei de oferit nu-mi trebuie acum sau nu-mi trebuie deloc.

  4. Da 🙂 frumos si corect acest articol 🙂 Si eu tot pe principiul acesta sunt – de a testa produsul si apoi de a il recomanda cititorilor!!!Te pup dulce! :*

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.