Poveste cu parfum de cafea

Un parfum de cafea care anunţă mereu dimineaţa. Mirosul proaspăt al cafelei este cel care anunţa începutul unei zile pline de viaţă. Nu?

O poveste cu parfum de cafea

De ce trebuie să merg iar la şcoală? Cum a trecut iar noaptea? Mama e iar în bucătărie, pregăteşte micul dejun, sigur şi-a făcut cafeaua. Îi simt parfumul. De n-ar fi cafeaua aia amărâtă, eu nu m-aş trezi. Nu am nevoie de ceas deşteptător, când simt miros de cafea, ştiu că-i dimineaţă. Nu mai vreau miros de cafea!

Nu am avut nevoie de cafea. Am crescut fără să fiu tentată de acesta licoare şi în studenţie m-am ferit de ea. Până într-o zi.

Se anunţă a fi una din zilele mai posomorâte. Nu am chef nici de profesori, nici de cursuri. Este o zi prea perfectă de toamnă. Un soare cu dinţi, culori de galben, cărămiziu, roşu şi un pic de verde pe ici-colo. De ce să merg la ore?

Mai bine merg la o  plimbare şi văd unde ajung.

Căminul este într-o zonă unde cafeaua nu se prea simte. Cred că nu are nimeni timp să pregătească de dimineaţă cafeaua, dar la automatul de la facultate e coadă când ajung. Lângă facultate este un cartier de blocuri, de unde vine în fiecare dimineaţă un iz de cafea, parcă-i programat. În fiecare zi, de la aceleaşi ore, pe acelaşi traseu.

Nu am nimic grav împotriva cafelei, dar mi-a intrat în minte ca un ceas deşteptător.

Nimeni prin parc. Doar eu şi ce bine e! Pot face o baie de soare şi o adiere rece să-mi tempereze căldura. Parcă mă şi văd roşie în obraji pe când mă întorc în camera de cămin. Sper doar să nu mă întâlnesc cu EL şi să mă vadă roşie în obraji. Să nu se înţeleagă altceva din roşeaţa mea din obraji. Oare cum ar fi dacă………

Cred că ar fi mai bine dacă ai sta la umbră!

-Ăăăă, poftim?! Ce?

Aţipisem. Habar nu aveam cât timp a trecut.

-Eşti destul de roşie în obraji şi m-am gândit să te întreb dacă totul e ok. Eşti ok?

-Da, sunt. Am aţipit. E prea frumos afară.

Stai, vorbeam cu EL. Eram prea buimacă şi nu mi-am dat seama.

-Nu vrei să mergem la o cafea? Ca să-ţi revii din somnul de frumuseţe?

-Hai să o încerc şi p-asta!

-Poftim?

-Ăăăă, eu nu am băut niciodată cafea.

-Say what?! Cum se poate aşa ceva? Hai să te iniţiez eu. Mergem la mine la birou, nu e nimeni la ora asta acolo. Şi am o cafea boabe care îţi va gâdila simţurile.

Ce să mai fi zis. Am mers cuminte alături de el. Am povestit un pic pe drum. Apoi am ajuns la birou. O clădire impunătoare. Oare ce face el acolo?! Doar suntem de-o seamă şi este şi student….

-Cafeaua la birou este un ritual sacru. Nu începem ziua fără să ne bem cafeaua şi să ne organizăm ziua. Este acel moment de respiro înainte de agitaţia ce va urma. Acasă folosesc doar cafea boabe, la birou mă bucur de doze de cafea.

În tot acest timp el muncea şi când am simţit mirosul de cafea, m-a dus direct în dimineţele copilăriei.

-Şi, i-a spune-mi de ce nu-ţi place cafeaua? Cum ai rezistat acestei tentaţii?”

Aşa a început totul

Cu guri mici, aşa a început relaţia mea cu cafeaua. Şi cu săruturi timide a început relaţia mea cu EL.

Acum, un parfum de cafea mă trezeşte dimineaţa. Dar ştiu că EL este în bucătărie şi îmi pregăteşte o cafea care să ne pregătească pentru agitaţia ce ne va ajunge la birou.

Voi aţi putea rezista tentaţiei oferite de un parfum de cafea?

28 Comments on “Poveste cu parfum de cafea”

  1. Când eram copil, eram 100% impotriva cafelei și ii ținea prelegeri mamei mele saptămânal. Acum, nu pot funcționa fără cana de cafea dimineața și îmi plac toate produsele cu aromă de cafea. Apropo, îmi place tare mult reclama Kafune, dar nu am aparat pentru doze.

  2. Mi-a placut mult articolul 🙂 Eu nu beau cafea de obicei, doar ,,derivate” gen latte, capuccinno si doar de placere, inca ma bucur ca nu sunt dependenta de cafea sa ma trezesc 🙂

    1. Daaaa, conteaza tare mult cum privesti cafeaua. Nici mie nu mi-at place sa fiu dependenta de cafea pentru a ma trezi. Nu este ok asa.

  3. Mult timp am fost indiferenta la mirosul de cafea. Cand m-am angajat prima data, am descoperit cafea. Ma tinea treaza si asta imi placea maxim. De atunci am devenit o bautoare fidela si o beau obligatoriu cu lapte

  4. Mi-a placut mult povestea! Eu am inceput sa beau cafea inca din liceu, imi place foarte mult, dar la mine nu isi face efectul. As putea sa beau si la 12 noaptea si sa dorm linistita dupa. :))

    1. Nu consumi ca nu iti place sau din motive medicale? La mine am observat ca este buna in cantitati mici. Nupot bea mai mult de o cafea pe zi, fara sa devin agitata sau sa ma roada la stomac. Eu cu ceaiul nregru nu ma inteleg, dar ciocolata calda si cremoasa <3 <3 <3

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.